Laksesalat, tunsalat, makrelsalat – åååh, disse skønne fiskesalater til frokostbordet. De er cremede og delikate og efterlader en smag i munden, du bare ønsker ville blive ved – længe. Oftest er de lækre salater dog ikke så sunde, fordi de er fyldt med mayonnaise. Det er opskriften herunder ikke.

Opskriften du få her på laksesalat har en syrlig smag fra grape og skyr, som passer perfekt til den røgede smag af makrel. Derudover er der selvfølgelig løg i. Løg er umami, så masser af det, tak!

Laksesalat opskrift med røget makrel

Denne laksesalat kan du roligt spise løs af. Der er masser af gode ting i. Jeg kunne næsten fristes til at sige den er sund, selvom den er syndig god i smagen.

Antal personer:
4

Tid i alt:
15M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til laksesalat

  • 200 g laksefilet
  • 1 lille bdt. dild
  • ½ røget makrel
  • 1 lille rødløg
  • 1 syrligt æble
  • 3 spsk. skyr med top på
  • ¼ grapefrugt
  • 1 dusk purløg (ca. 1 spsk. når det er klippet/hakket)
  • Salt

Sådan laver du laksesalat

  1. Damp laksen i lidt vand tilsat lidt salt og et par kviste dild. Den skal have 5-6 minutter.
  2. Lad den blive stående i vandet, til den er kølet helt af.
  3. Fjern skind og ben på den halve røgede makrel.
  4. Fjern også eventuelt skind fra laksen, og mos makrel og laks sammen med en gaffel.
  5. Tilsæt skyr, så du får en fast, men cremet konsistens.
  6. Pil rødløget, og skyl æblet.
  7. Skær rødløg og æble i små tern, og hak dilden – gem evt. lidt til pynt.
  8. Bland rødløg, æble, dild, klippet purløg samt revet skal af grapefrugt.
  9. Vend blandingen i makrel- og laksemosen, og smag til med salt og peber.
  10. Pynt evt. med dild og/eller et par ringe rødløg.

Beates bonustip!

Rugbrødschips smager godt til laksesalat, eller du kan servere salaten på et stykke ristet rugbrød med en skål avokadosalat til.

Du kan også gøre lidt ekstra ud af anretningen ved at lave ”brødkurve”. Du skal helst bruge noget tykt, blødt brød, f.eks. rugsandwichbrød.

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Sæt to diagonalt modsatte hjørner af hver skive brød fast i en bagerist, med nogle rillers afstand imellem, sådan at brødet står i en blød bue, men selvfølgelig uden at det knækker.
  3. Sæt risten i den forvarmede ovn, og rist det i ca. 5 minutters tid, eller til det har fået en ristet overflade.
  4. Fjern brødet fra risten. Brødet bøjer nu og beholder formen. Så er det bare om at fylde det med laksesalat.

Tip: I stedet for fersk laks og røget makrel, kan du også lave laksesalat af røget laks. Brug f.eks. 200 g varmrøget laks. Det passer fint til portionen, selvom der ikke er røget makrel i.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Laksesalat
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug