Jeg er i det tyrkiske køkken og lave beyti kebab. Og beyti kebab er virkelig klassisk tyrkisk smag. Jeg kunne godt forestille mig et tyrkisk gadekøkken, der lige langede en gang beyti kebab over disken som take away.
Men jeg ved ikke, om det sælges i tyrkiske gadekøkkener. Retten stammer fra den populære restaurant Beyti, som ligger i Istanbul. Det er heraf retten har fået sit navn. Ejeren af restauranten hedder Beyti Güler, og kebab er persisk og betyder grillet kød.
Få endnu mere inspirration fra vores venner fra Gastrofun
Beyti kebab – opskrift
Forb. tid: 1 time time 10 minutter minutter
Tilb. tid: 20 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Ret: aftensmad, Dessert, Snack
Køkken: Tyrkisk
(skærm slukker ikke)
Antal: 4 personer
Kalorier: 535kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Beyti kebab består af hakket lammekød – oksekød kan også bruges, men jeg synes, lam er med til at understrege den klassiske tyrkiske smag – lavash (tynde fladbrød), tomatsauce og yoghurt. Her får du min lidt fordanskede version, men stadig tro mod smagen.
Ingredienser
- 1½ spsk. brødkrummer fra hvidt brød f.eks. toast- eller franskbrød
- ½ spsk. mælk
- 600 g hakket lammekød
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 2 tsk. stødt koriander
- ½ tsk. røde chiliflager
- 4-5 tortilla wraps afhængig af størrelse
- 2 tomater
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. løgpulver – du kan selvfølgelig også bruge ca. ⅓ finthakket løg du kan selvfølgelig også bruge ca. ⅓ finthakket løg, men løgpulveret er hurtigere. Og vi elsker hurtigmums
- 1 tsk. hvidløgspulver du kan selvfølgelig … same same som med løg
- 2 spsk. tomatpuré
- 4 spsk. yoghurt eller andet surmælksprodukt – jeg bruger skyr eller græsk yoghurt– jeg bruger skyr eller græsk yoghurt (meget tyrkisk)
- Salt og peber
—–
Stærkt tilbud fundet af Laust fra HurtigMums.dk gennem PR
—–
Sådan gør du
- Læg brødkrummerne i blød i mælken i et par minutter.
- Bland lammekød og brødmassen, tilsæt spidskommen, koriander, ½ tsk. friskkværnet peber, chiliflager og lidt salt, og lad farsen hvile i køleskabet i en time.
- Tænd op i grillen, eller tænd for grillen i ovnen, og varm den op til 180° C.
- Form farsen til pølser på længde med diameteren på dine tortilla wraps.
- Læg pølserne på grillen eller på en bageplade, som sættes i ovnen, og lad dem grille i ca. 20 minutter – husk at vende dem ofte.
- Tilbered imens tomatsaucen ved først at hakke tomaterne.
- Varm olien ved medium varme, tilsæt tomater, løg- og hvidløgspulver, tomatpuré samt salt og peber, og lad det hele koge et par minutter.
- Rul pølserne ind i tortilla wraps, studs enderne, og skær dine beyti kebab i mundrette stykker.
- Servér med yoghurt, tomatsauce og ris – f.eks. som pilaf.
Noter
God appetit!
Nutrition
Kalorier: 535kcal | Kulhydrat: 19g | Protein: 28g | Fedt: 38g | Mættet fedt: 16g | Flerumættet fedtsyre: 4g | Enkeltumættet fedtsyre: 15g | Kolesterol: 110mg | Natrium: 319mg | Kalium: 559mg | Fiber: 2g | Sukker: 3g | Vitamin C: 11mg | Calcium: 88mg | Jern: 4mg
—–
—–
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet