Muffins

Muffins og cupcakes er portionsbagte kager. Det er småkager for så vidt også, men det er mindre portioner. Det er så også det eneste muffins og cupcakes har til fælles – nå ja, og så er de som regel bagt i muffinsforme.

Her er temaet muffins!

Men en muffin er en lækker, svampet sandkageagtig kage, hvor cupcaken er en sødere kage med fyld og glasur eller lignende på toppen. En cupcake er sødere end en muffin og derfor også mindre. Jeg kan godt lide begge dele, men netop på grund af den lidt velvoksne sukkermængde i cupcakes, snupper jeg hellere en muffin.

muffins

Opskrift på muffins

Samlet tid: 35 minutter
Antal: 12 stk
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan komme alt muligt i muffins. Modsat cupcakes, kommer du det bare i dejen, hvor fyldet i cupcakes tit kommes i eller oven på den bagte kage. Denne opskrift er med jordbær.

Ingredienser



Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C konventionel ovn.
  • Rør smør og sukker lyst og cremet.
  • Rør æggene i et ad gangen skiftevis med mælken.
  • Fjern blomsten fra jordbærrene, og kassér den.
  • Skyl jordbærrene, skær dem i mindre stykker, bland dem med melet sammen med vaniljesukker og bagepulver, og vend det i dejen.
  • Fordel dejen i muffinsforme, og bag dem i 12-15 minutter.
  • Lad muffins køle af, inden de tages ud af formen – eller serveres i formen, hvis det er papirforme
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Beates bagetips

Nu kommer tipsene, så de små kager med meget større sandlighed bliver til en stor succes. Først et lille husmodertrick eller tip om du vil.

TipSilikoneforme er klart at foretrække. De behøver ikke at blive smurt med fedtstor inden brug, og de kan genbruges. Subsidiært kan du bruge papirforme, som du sætter ned i en plade med muffinsforme, så sparer du både fedtstof og får god støtte til dine muffins, som de ikke ville få i papirformene alene.

Sådan lykkes dine bagerier

Det er ikke, fordi der er så meget, der kan gå galt, når du bager muffins, men der er to ting

  • de hæver ikke
  • det færdige resultat er tunge i stedet for lette og luftige kager

Hvis dine muffins ikke hæver, kan det være fordi, du har åbnet ovndøren for mange gange under bagningen. Når du bager med bagepulver, er det bedst ikke at åbne ovndøren inden for de første 20 minutter. Det vil i det her tilfælde sige, at du helst slet ikke må åbne ovndøren, før dine muffins er færdigbagte.

Det kan også være, du har rørt for meget i dejen, efter mel og bagepulver er tilsat. Det skal kun vendes rundt, til det er godt fordelt – ikke røres eller piskes.

Bliver dine muffins ikke luftige, kan det modsat være, du ikke har pisket smør og sukker godt nok sammen – det kan nemt tage 10 minutter. Eller at du ikke har pisket godt nok mellem hvert æg. Jo mere du pisker mellem hvert æg, jo luftigere bliver dejen – og dermed det færdige resultat.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

En reaktion

  1. For mig var 15 min slet ikke nok – der var der stadig dej i midten. Så er blevet nødt til at sætte dem ind igen. Og give dem 5-10 min mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce