Gulerodssuppe er en god og enkel måde at få mange sunde og vigtige vitaminer og mineraler på. Både for børn og voksne. Hvis det så ovenikøbet er en blendet suppe, så er det endnu nemmere, for så er det kun kokken der ved hvad der er i.

Den gulerodssuppe du får opskriften på her, er der ikke så mange forskellige grøntsager i, men til gengæld indeholder den masser af gulerødder – som jo er på listen over de 10 sundeste grøntsager – og appelsin som jo er smækfyldt med C-vitaminer. Så om vinteren er denne suppe et rigtig godt kosttilskud.

Gulerodssuppe

Gulerodssuppe med appelsin, chili og kanel

Gulerodssuppen her er ikke kun en fryd for smagsløgene, men også for øjet med sin smukke solgule farve som helt og holdent skyldes gulerødder og appelsin. Der er ikke tilsat gurkemeje, safran, karry eller andet farvende krydderi.

Ingredienser til 4 personer

  • 600 g gulerødder
  • 1 løg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 kanelstang (af de korte)
  • 8 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • ½ tsk. chiliflager
  • 2 dl friskpresset appelsinsaft (ca. 3 appelsiner afhængig af størrelse og saftighed)
  • Salt og peber
  • Persille eller brøndkarse
  • 4 spsk. skyr eller andet tyktflydende surmælksprodukt

Sådan laver du gulerodssuppe

  1. Skræl gulerødderne, og skær dem i grove, nogenlunde lige store stykker.
  2. Pil løget, og skær også det i grove stykker.
  3. Varm olien i en gryde, og svits løg og gulerødder heri sammen med kanelstangen i et par minutter.
  4. Tilsæt chiliflager, vand, bouillonterning og lidt salt og peber.
  5. Læg låg på gryden, og lad gulerodssuppen simre ved svag varme til gulerødderne er absolut møre – det tager ca. 20 minutter afhængig af størrelsen.
  6. Tag kanelstangen op af suppen, og blend suppen.
  7. Tilsæt appelsinsaft, og smag til med mere appelsinsaft, chili, salt og peber.

Gulerodssuppen serveres med en skefuld skyr per portion, lidt grønt på toppen og et stykke groft brød.

Velbekomme!

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 25 minutter

Gulerodssuppe med ingefær og hvidløg

En variant som jeg personligt godt kan lide er gulerodssuppe med ingefær og hvidløg. I denne variant plejer jeg at undlade chili – der er rigeligt krads fra hvidløg og ingefær, men nogle kan jo godt lide stærkt med ekstra stærkt 🙂

ingefær og hvidløg til gulerodssuppe

I denne variant tager du to fed hvidløg og cirka 25 gram ingefær. Både hvidløg og ingefær hakkes fint, og svitses sammen med løg og gulerødder. Dette er i punkt 3 i opskriften ovenfor. Derefter fortsættes opskriften som ovenfor – dog overvej om chiliflagerne skal undlades.  Voila så blev din gulerodssuppe til gulerodssuppe med ingefær og hvidløg!

Andre supper end gulerodssuppe fra HurtigMums

Du kan finde mange andre supper på HurtigMums. Her er der nogle udvalgte supper:

Blomkålssuppe – Her får du en lækker blomkålssuppe med både skalotteløg og kammuslinger.

Karrysuppe – Denne suppe kan du gøre rigtig stærk, men du kan også vælge en lidt mildere variant af karrysuppe. Du får faktisk her vinforslag baseret på styrken af karryen, men det kan du læse meget mere om i denne opskrift på karrysuppe.

Gullashsuppe – Denne ungarsk inspirerede gullashsuppe er en rigtig god efterårs og vinterret. I denne gullashsuppe er der både knoldselleri, gulerødder, kartofler, skært oksekød og meget meget mere.

Hvidkålssuppe – Det er ikke alle der er så vilde med hvidkålssuppe, men for os der godt kan lide den, så er hvidkålssuppe en rigtig sund og dejlig ret. Der er i hvert fald ikke mange kalorier i hvidkålssuppe.

Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Gulerodssuppe
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)