Spis brød til!

Tag skeen i den anden hånd, og spis brød til! Og jeg mener ikke, du skal tage tingene med et vist forbehold og ikke reagere overilet. Jeg mener, det der står: Spis brød til! Et lækkert brød til maden kan højne smagsoplevelsen, brød er billigt – de fleste i hvert fald, når du laver dem selv – og så mætter det også godt. Men det behøver ikke være det samme brød hver gang.

Derfor får du her opskrifter på forskellige brød, du kan servere til maden.

sigtebrød

Sigtebrød

Sigtebrød er en sjov ting, det er ikke mørkt brød, men det er heller ikke rigtig lyst brød. Det er sådan lidt midt imellem, men mere lyst end mørkt. Det

madbrød

Koldhævet madbrød

Koldhævet madbrød kan noget. Det smager dejligt, det mætter godt, og så er det perfekt til at suge lækker dyppelse – f.eks. sovs eller dressing – op med. Og laver

hjemmelavet baguette

Hjemmelavet baguette

En hjemmelavet baguette er et lyst brød, der oprindeligt stammer fra Frankrig. På dansk betyder ”baguette” ”pind” Baguetter er lange, tynde brød. Ca. 5-6 brede, 3-4 cm høje og 65-100

hotdog-brød

Hotdog brød opskrift

Hotdog brød opskrift – Hvad er forskellen på hotdog brød og pølse brød, tænker du måske. Har du nogensinde lavet en hotdog selv og bøvlet med at få selv en

Luciabrød

Luciabrød

Luciabrød – eller luciaboller, som de også bliver kaldt – er egentlig bare en bolle eller et lille brød, med den lille tilføjelse, at der er safran i. Det gør

Glutenfrit brød

Glutenfrit brød

Opskrift på glutenfrit brød med Husk Hvilken slags for glutenfrit brød? Der er mange måder at lave glutenfrit brød på. Skal det være groft brød, lyst brød eller en blanding?

surdejsbrød

Surdejsbrød

Opskrift på surdejsbrød Lidt om hjemmelavet surdejsbrød Surdejsbrød smager af mere end brød, der er hævet kun ved hjælp af gær. Det får en sprød skorpe og en nærmest elastisk

ristet rugbrød

Ristet rugbrød

Ristet rugbrød – Første gang jeg hørte om ristet rugbrød var, da jeg som barn var på besøg hos min faster og kusiner. De ristede ganske enkelt rugbrødsskiver i brødristeren.

Hvidløgsbrød

Hvidløgsbrød

Når jeg hører, der er hvidløgsbrød på menuen, så tænker jeg straks flutes med stykker af hvidløgssmør, som er smeltet, fordi flutet har været i ovnen eller på grillen –

pitabrød

Pitabrød

Opskrift på hjemmelavet pitabrød. Om pitabrød Pitabrød er super sjovt at lave, og så smager de jo – som alt andet hjemmelavet – bare bedre end købte pitabrød. Har du

stenalderbrød

Stenalderbrød

Dette brød hedder stenalderbrød, fordi det er lavet efter principperne i stenalderkost – også kaldet paleo eller palæo. Det er principper, hvor man spiser som hulemænd. Altså spiser den kost,

knækbrød

Knækbrød

Opskrift på hjemmelavet knækbrød Lidt om hjemmebagt knækbrød opskrift Knækbrød kan du sagtens selv lave. Det tager ikke specielt lang tid, og det er heller ikke særligt svært, men til gengæld

Pull apart brød

Pull apart brød med tomat og persille

Pull apart brød – et lidt anderledes brød, der især fungerer godt som tilbehør til suppe eller salat. Brødet skærer i strimler og lægges sammen, således at fyldet fordeles overalt

rugbrød

Rugbrød

Rugbrød: Jeg er et af de mennesker, som ikke sover ret længe om morgenen. Derfor kan jeg godt lide at pusle rundt og gå og vågne, inden resten af huset står

verdens bedste brød

Verdens bedste brød

Verdens bedste brød – Det er en lidt stor mundfuld. Man kan jo nemt komme til at slå et større brød op end man kan bage, så måske skal jeg

Brød bagt på blomkålsris

Vidste du, at du kan bruge blomkålsris som erstatning for mel i brød, boller og kager? Det kan du, og det får du en opskrift på herunder. Blomkålsris kan bruges