Karrysuppe

Karrysuppe lyder hot – det er det også! Både på den ene og den anden måde. Hot som i varm. Skønt til kølige dage eller til skrub af-suppe, inden gæsterne bliver skubbet ud i den kølige natteluft. Men også hot som i stærk. Dog ikke så stærk, at du ikke kan smage den dejlige smag, der også er i suppen.

Der findes mange varianter af karrysuppe. Karrysuppe med kylling, karrysuppe med rejer, karrysuppe med ris, cremet karrysuppe, blendet karrysuppe, grøn karrysuppe, gul karrysuppe … jeg kan blive ved. Fælles for dem alle er, at der naturligvis er karry i.

Hvad er karry?

Men karry kan være mange ting. Eller rettere det er mange ting. For karry er ikke bare et krydderi, men en blanding af mange krydderier. Det kan for eksempel være allehånde, bukkehornsfrø, kanel, muskatnød, ingefær, spidskommen, hvidløg, laurbærblade, kardemomme, koriander, nellike, anis, peber, ingefær, sennepsfrø og safran samt gurkemeje, hvorfra karry får sin gule farve.

Få endnu mere inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun

karrysuppe

Karrysuppe – opskrift

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Ret: Forret, Hovedret, hurtigmums, Suppe
Antal: 4 personer
Kalorier: 513kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Den variant af karrysuppe du får opskriften på her, er en karrysuppe med kylling og nudler samt forskellige grøntsager. Den smager vildt godt.

Ingredienser

  • 600 g kyllingebrystfilet
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 tomater
  • 2 porrer
  • 2 spsk. god karry – gerne hjemmelavet
  • 1 spsk. majsstivelse
  • 50 g glasnudler
  • 1 dl fløde
  • 4 spsk. yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skær kyllingebrystfileterne i mindre stykker, og kog dem møre i 1 l letsaltet vand – ca. 10 minutters tid.
  • Hak imens løg og hvidløg fint.
  • Skær peberfrugt (ikke frøstokken) og tomat i tern, og porrerne i ringe efter du har fjernet rod og de yderste grove blade.
  • Tag kødet op, og si suppen.
  • Kom grøntsagerne i suppen, og giv dem et opkog.
  • Kom karry og majsstivelse i 1 dl koldt vand, rør det grundigt sammen, og tilsæt det under omrøring.
  • Bring suppen i kog igen, tilsæt nudlerne, og lad det hele koge i ca. 5 minutter.
  • Tilsæt fløde og kylling, og kog igen op.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kom suppen i portionsskåle, og kom en spsk. yoghurt i hver skål.

Noter

Tip: Du kan koge en hel kylling, fjerne skind og ben og skære den i mindre stykker, inden den igen tilsættes suppen. Det giver mere smag til suppen, men det tager også væsentlig længere tid. Og jeg går ind for hurtigmums.
Til suppen serverer jeg altid et groft og lækkert stykke lunt brød. Det lækre pull apart brød fungerer også fint til karrysuppen. Udelad tomaterne i suppen, ellers bliver der lige lovligt mange tomater. Du kan også udskifte lidt af hvedemelet med noget grovere mel, hvis du ønsker et grovere brød.
Vil du servere vin til suppen, skal du vælge en lidt sød hvidvin. Afhængig af din karry kan du servere en chardonnay (til en ”mild” karry) eller en muscat (til en stærk karry).

Nutrition

Kalorier: 513kcal | Kulhydrat: 24g | Protein: 32g | Fedt: 32g | Mættet fedt: 12g | Flerumættet fedtsyre: 5g | Enkeltumættet fedtsyre: 12g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 141mg | Natrium: 127mg | Kalium: 666mg | Fiber: 3g | Sukker: 7g | Vitamin C: 57mg | Calcium: 79mg | Jern: 3mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Få evt. lidt ekstra inspiration til din suppe

Sidst opdateret: 8. november 2022
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter