Karrysuppe lyder hot – det er det også! Både på den ene og den anden måde. Hot som i varm. Skønt til kølige dage eller til skrub af-suppe, inden gæsterne bliver skubbet ud i den kølige natteluft. Men også hot som i stærk. Dog ikke så stærk, at du ikke kan smage den dejlige smag, der også er i suppen.
Der findes mange varianter af karrysuppe. Karrysuppe med kylling, karrysuppe med rejer, karrysuppe med ris, cremet karrysuppe, blendet karrysuppe, grøn karrysuppe, gul karrysuppe … jeg kan blive ved. Fælles for dem alle er, at der naturligvis er karry i.
Hvad er karry?
Men karry kan være mange ting. Eller rettere det er mange ting. For karry er ikke bare et krydderi, men en blanding af mange krydderier. Det kan for eksempel være allehånde, bukkehornsfrø, kanel, muskatnød, ingefær, spidskommen, hvidløg, laurbærblade, kardemomme, koriander, nellike, anis, peber, ingefær, sennepsfrø og safran samt gurkemeje, hvorfra karry får sin gule farve.
Få endnu mere inspiration fra vores gode venner fra Gastrofun
Karrysuppe – opskrift
Ingredienser
- 600 g kyllingebrystfilet
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 rød peberfrugt
- 2 tomater
- 2 porrer
- 2 spsk. god karry – gerne hjemmelavet
- 1 spsk. majsstivelse
- 50 g glasnudler
- 1 dl fløde
- 4 spsk. yoghurt naturel eller andet surmælksprodukt
- Salt og peber
Sådan gør du
- Skær kyllingebrystfileterne i mindre stykker, og kog dem møre i 1 l letsaltet vand – ca. 10 minutters tid.
- Hak imens løg og hvidløg fint.
- Skær peberfrugt (ikke frøstokken) og tomat i tern, og porrerne i ringe efter du har fjernet rod og de yderste grove blade.
- Tag kødet op, og si suppen.
- Kom grøntsagerne i suppen, og giv dem et opkog.
- Kom karry og majsstivelse i 1 dl koldt vand, rør det grundigt sammen, og tilsæt det under omrøring.
- Bring suppen i kog igen, tilsæt nudlerne, og lad det hele koge i ca. 5 minutter.
- Tilsæt fløde og kylling, og kog igen op.
- Smag til med salt og peber.
- Kom suppen i portionsskåle, og kom en spsk. yoghurt i hver skål.
Noter
Nutrition
Få evt. lidt ekstra inspiration til din suppe