Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Nutrition Label
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Gulerodssuppe med appelsin, chili og kanel
Gulerodssuppen her er ikke kun en fryd for smagsløgene, men også for øjet med sin smukke solgule farve som helt og holdent skyldes gulerødder og appelsin. Der er ikke tilsat gurkemeje, safran, karry eller andet farvende krydderi.
Ingen anmeldelser
Ret:
aftensmad, Forret, Frokost, Hovedret, Suppe
Forb. tid:
10
minutter
minutter
Tilb. tid:
25
minutter
minutter
Samlet tid:
35
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Nem
Servings:
4
personer
Calories:
104
kcal
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
600
g
gulerødder
▢
1
løg
▢
1
spsk.
olivenolie
▢
1
kanelstang
af de korte
▢
8
dl
vand
▢
1
grøntsagsbouillonterning
▢
½
tsk.
chiliflager
▢
2
dl
friskpresset appelsinsaft
ca. 3 appelsiner afhængig af størrelse og saftighed
▢
Salt og peber
▢
Persille eller brøndkarse
▢
4
spsk.
skyr eller andet tyktflydende surmælksprodukt
Sådan gør du
Skræl gulerødderne, og skær dem i grove, nogenlunde lige store stykker.
Pil løget, og skær også det i grove stykker.
Varm olien i en gryde, og svits løg og gulerødder heri sammen med kanelstangen i et par minutter.
Tilsæt chiliflager, vand, bouillonterning og lidt salt og peber.
Læg låg på gryden, og lad gulerodssuppen simre ved svag varme til gulerødderne er absolut møre – det tager ca. 20 minutter afhængig af størrelsen.
Tag kanelstangen op af suppen, og blend suppen.
Tilsæt appelsinsaft, og smag til med mere appelsinsaft, chili, salt og peber.
Noter
Gulerodssuppen serveres med en skefuld skyr per portion, lidt grønt på toppen og et stykke groft
brød
.
Velbekomme!
Næringsindhold pr. servering
Kalorier:
104
kcal
|
Kulhydrat:
23
g
|
Protein:
2
g
|
Fedt:
1
g
|
Mættet fedt:
1
g
|
Flerumættet fedtsyre:
1
g
|
Enkeltumættet fedtsyre:
1
g
|
Kolesterol:
1
mg
|
Natrium:
288
mg
|
Kalium:
628
mg
|
Fiber:
5
g
|
Sukker:
13
g
|
Vitamin C:
36
mg
|
Calcium:
78
mg
|
Jern:
1
mg