Cupcakes

Cupcakes er blevet utroligt populære inden for de sidste år. Og det tror jeg, skyldes at de er nemme at variere, sjove at pynte, nemme at lave, og smager dejligt. Om det er hurtigt? Det kommer jo lidt an på, hvor meget du går op i at dekorere de små kager.

Har du børn, så er cupcakes-fremstilling virkelig noget, der kan gå meget og god tid med. Ikke kun med at pynte, men også med at bage dem. Børn elsker at få lov at være med til det hele. At pynte dem er selvfølgelig højdepunktet, og her kan selv helt små børn være med.

Annonce

cupcakes

Cupcakes – opskrift

Du får to opskrifter på cupcakes her. For som du kan se, er der både mørke og en lyse cupcakes på billedet, og for at de ikke skal smage for ens og kun have farven til forskel, er der også forskel på ingredienslisten.

Ingredienser til mørke cupcakes – 12 stk.

  • 240 g hvedemel
  • 150 g sukker
  • 4 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • ½ tsk. salt
  • 50 g kakaopulver
  • 1 æg
  • 3 dl mælk
  • 1 dl olie
  • 100 g mørk chokolade

Sådan laver du mørke cupcakes

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Bland mel, sukker, bagepulver, vaniljesukker, salt og kakao sammen.
  3. Pisk æg, mælk og olie sammen, og pisk i ca. 1 minut.
  4. Bland æggeblandingen og melblandingen sammen til en ensartet dej.
  5. Hak chokoladen groft, og vend den rundt i dejen.
  6. Fordel dejen i muffinsforme – fyld dem lidt over halvt op – det kan være en fordel at bruge silikone- eller papirforme, som sættes i en plade med fordybninger til muffins. På den måde har du bedst styr på kagerne.
  7. Bag cupcakene i 15-20 minutter – afhængig af størrelsen.

Ingredienser til lyse cupcakes – 18 stk.

  • 225 g smør
  • 225 g sukker
  • 225 g hvedemel
  • 2½ tsk. bagepulver
  • 4 æg
  • 2 tsk. vaniljesukker

Sådan laver du lyse cupcakes

  1. Tænd ovnen på 175° C.
  2. Rør alle ingredienser sammen med en elektrisk håndmikser eller i en røremaskine, til dejen er glat. Det tager et par minutter eller tre.
  3. Fordel dejen i muffinsforme.
  4. Bag kagerne i ca. 20 minutter.

Ingredienser til frosting (glasur)

  • 300 g smør
  • 600 g flormelis
  • 4 spsk. varmt vand
  • Lidt frugtfarve
  • Forskelligt sukkerpynt – kan købes hos nogle konditorer eller på nettet – krymmel, sølvkugler og lignende

Sådan laver du frosting

  1. Rør smørret blødt med flormelis.
  2. Tilsæt vand, og rør til massen har en blød konsistens – tilsæt evt. mere flormelis, hvis den er for blød.
  3. Skal du have farve på nogle af kagerne, så del frostingen op, og tilsæt 1-2 dråber frugtfarve i noget af frostingen.
  4. Stil frostingen på køl i 1 times tid, inden det sprøjtes på kagerne og pyntes med sukkerpynt, krymmel, sølvkugler osv.

Du bestemmer selvfølgelig selv, om du vil lave begge varianter eller bare den ene slags. Hvilken der er bedst? De smager godt hver især – så det må være en smagssag.

Tidsestimatet er for de mørke cupcakes, som tager længst tid, og det er uden tiden til at pynte kagerne.

God fornøjelse!

mange cupcakes

Se evt også denne opskrift på svampet chokoladekage.

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Cupcakes
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here