Tarteletter er lavet af butterdej. Du kan købe dem færdige – hvilket er det nemmeste og hurtigste. Du kan købe butterdejen og selv lave den til tarteletter – det tager lidt længere tid og er lidt mere besværligt. Du kan lave dem selv helt fra bunden – hvilet er … ja, hvad tror du?

Jeg laver aldrig mine tarteletter helt fra bunden til hverdag. Jeg køber ikke engang butterdejen og laver den til tarteletter.

For når vi får tarteletter i hverdagen, så er det, fordi det skal være nemt og hurtigt. Og så køber jeg dem fiks og færdige, så de kun lige skal varmes i ovnen. Men skal vi have tarteletter til noget lidt mere højtideligt og festligt – f.eks. til forret nytårsaften eller til jule- eller påskefrokosten – så laver jeg dem fra bunden.

Jeg synes ikke, de smager meget anderledes, det er bare en (bl)æresag. Og én ting er sikkert – smag eller ej – dine gæster er ikke i tvivl, for de hjemmebagte bliver tit ikke så fine i kanten som de færdigkøbte – men det gør de nu heller ikke, hvis du ”snyder” og køber butterdejen færdig.

Tarteletter – opskrift

Har du valgt at købe en færdig butterdej springer du bare punkt 1 til punkt 13 over i opskriften herunder.

Antal tarteletter:
18

Tid i alt:
3T 20M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til tarteletter

  • 340 g smør – rigtig smør
  • 400 g mel
  • 2½ tsk. salt
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2-2¼ dl vand

 

Sådan laver du tarteletter 

  1. Smelt 80 g smør
  2. Bland mel og salt sammen.
  3. Tilsæt smeltet smør, citronsaft og det meste af vandet.
  4. Ælt det godt igennem, tilsæt evt. det sidste vand om nødvendigt, og lad dejen hvile ½ times tid ved køkkentemperatur.
  5. Tag resten af smørret – 260 g – ud af køleskabet, så det får samme temperatur og konsistens som dejen.
  6. Bank smørret ud til en firkant.
  7. Rul dejen ud til en lidt større firkant.
  8. Læg smørret midt på dejen, og fold dejen omkring det, så det er helt dækket, og læg det i køleskabet i 10 minutter.
  9. Rul dejen ud til en rektangel, uden at smørret bliver blottet – skulle det alligevel ske, så drys lidt mel over.
  10. Fold den yderste tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden yderste tredjedel indover, så du nu har tre lag.
  11. Læg igen dejen på køl – denne gang i ½ times tid.
  12. Gentag fra punkt 9. til punkt 11. endnu 3 gange.
  13. Tænd ovnen på 200° C varmluft.
  14. Rul dejen ud, og del den i 18 stykker, som du forer tarteletformene med.
  15. Kom lidt bagepapir eller stanniol oven på dejen, og fyld lidt tørrede bønner eller lignende ned i bunden af formene, så dejen ikke hæver for meget op.
  16. Bag tarteletterne 15-20 minutter, eller til de er gyldne.

Fyld tarteletterne med høns eller kylling i asparges, rejesalat, eller hvad du nu kan lide.

Det tager tid, men godt og vel 2½ time står dejen i køleskabet og hviler, og så kan du jo hvile et andet sted eller lave nogle andre ting klar f.eks. fyldet.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Tarteletter
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)

x