Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Tarteletter – opskrift
Har du valgt at købe en færdig butterdej springer du bare punkt 1 til punkt 13 over i opskriften herunder.
5
fra
3
stemmer
Samlet tid:
3
timer
timer
20
minutter
minutter
Sværhedsgrad:
Middel
Servings:
18
tarteletter
Author:
Beate Grandahl
Opskriftstilstand
Undgå at skærmen går ud mens du laver opskriften.
Ingredienser
▢
340
g
smør – rigtig smør
▢
400
g
mel
▢
2½
tsk.
salt
▢
2
spsk.
citronsaft
▢
2-2¼
dl
vand
Sådan gør du
Smelt 80 g smør
Bland mel og salt sammen.
Tilsæt smeltet smør, citronsaft og det meste af vandet.
Ælt det godt igennem, tilsæt evt. det sidste vand om nødvendigt, og lad dejen hvile ½ times tid ved køkkentemperatur.
Tag resten af smørret – 260 g – ud af køleskabet, så det får samme temperatur og konsistens som dejen.
Bank smørret ud til en firkant.
Rul dejen ud til en lidt større firkant.
Læg smørret midt på dejen, og fold dejen omkring det, så det er helt dækket, og læg det i køleskabet i 10 minutter.
Rul dejen ud til en rektangel, uden at smørret bliver blottet – skulle det alligevel ske, så drys lidt mel over.
Fold den yderste tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden yderste tredjedel indover, så du nu har tre lag.
Læg igen dejen på køl – denne gang i ½ times tid.
Gentag fra punkt 9. til punkt 11. endnu 3 gange.
Tænd ovnen på 200° C varmluft.
Rul dejen ud, og del den i 18 stykker, som du forer tarteletformene med.
Kom lidt bagepapir eller stanniol oven på dejen, og fyld lidt tørrede bønner eller lignende ned i bunden af formene, så dejen ikke hæver for meget op.
Bag tarteletterne 15-20 minutter, eller til de er gyldne.