Syltede chili – Dyrker du selv chilipebre, er syltning af dem en god måde at konservere dem på. Syltede chilier kan holde sig i op til ½ år, hvis de opbevares mørkt og køligt i glas med tætsluttende låg.

Syltede chilier smager godt til mange ting. For eksempel i pitabød sammen med falafler, i salaten, til nachos eller i en hjemmelavet burger eller pizza.

Opskrift på syltede chili

Alle chilipebre kan syltes, men chilier med et tykt lag frugtkød er bedst – for eksempel jalapenos. Chilier med et tyndt lag frugtkød smager bare ikke lige så lækkert og saftigt, som dem med masser af kød på kroppen, men som nævnt, de kan sagtens syltes, så de kan holde sig.

Mængde
2½ dl

Tid i alt:
10M (+ 14 dages hvile)

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til syltede chili

  • Så mange chilipebre, du kan have i et glas, der kan indeholde ca. 2½ dl – det afhænger af, hvordan og om du skærer dem ud, hvor mange der kan være
  • 1½ dl eddike – ganske almindelig lagereddike
  • 35 g sukker
  • ½-1 spsk. sennepsfrø
  • atamon til at skylle glasset 

Sådan laver du syltede chili

  1. Skyl chilipebrene, og skær dem ud i 4-5 mm tykke strimler, i halve på langs, eller som du ønsker. Vil du sylte dem hele, så prik dem med en gaffel, ellers kan lagen ikke trænge ind i chilien og give smag.
  2. Kom chilipebrene i et skoldet, evt. atamonskyllet glas med tilhørende låg.
  3. Kom eddike, sukker og evt. sennepsfrø i en kasserolle eller lille gryde, og kog det op.
  4. Hæld den kogende lage i glasset, og sæt låget på det samme. Det giver et vakuum, som er med til at chilierne kan holde sig længe.
  5. Lad de syltede chilipebre trække et mørkt og køligt sted i ca. 14 dage, før du smager på dem.

Bonusopskrift

Hvis du er til syltede chilier, så er du med stor sandsynlighed også glad for chiliolie, som du får opskriften på her nedenfor:

Chiliolie af tørrede chilier

Har du tørrede chilier, kan du lave chiliolie af dem. Det kan bruges lidt på samme måde som syltede chilier. Prøv f.eks. at give pitabrødet med falafler et stænk chiliolie eller bøffen i burgeren eller pizzaen. Derudover kan du også bruge den som smagsgiver i en gryderet.

Chiliolie er supernemt og hurtigt at lave, så der er ingen grund til ikke at lave den selv.

Mængde
½ liter

Tid i alt:
5M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til chiliolie

  • ½ l smagsneutral olie – f.eks. rapsolie
  • 15-20 g tørrede chilier – du kan også bruge chiliflager, hvis du ikke har hele tørrede chilier eller en blanding af tørrede chilier og chiliflager, hvis du ikke har nok hele tørrede chilier

Sådan laver du chiliolie

  1. Kom ingredienserne i en gryde, og varm det op ved middel varme, så det lige simrer lidt.
  2. Lad det simre et par minutter, men uden at det brænder på.
  3. Hæld det på en ren flaske, sæt låg på, og opbevar det i køleskabet.

Nemmere – og billigere – bliver det ikke. Samme mængde chiliolie koster over 50,- i handlen.

Olien bliver klart mere indbydende, når der svømmer en enkelt eller flere chilier rundt i olien, end hvis du kun laver det af chiliflager.

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Syltede chili
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug

x