Syltede chili

Syltede chili – Dyrker du selv chilipebre, er syltning af dem en god måde at konservere dem på. Syltede chilier kan holde sig i op til ½ år, hvis de opbevares mørkt og køligt i glas med tætsluttende låg.

Syltede chilier smager godt til mange ting. For eksempel i pitabød sammen med falafler, i salaten, til nachos eller i en hjemmelavet burger eller pizza.

Beates opskrift på syltede chili

syltede chili

Opskrift på syltede chili

Samlet tid: 10 minutter
Forfatter: Beate Grandahl
Alle chilipebre kan syltes, men chilier med et tykt lag frugtkød er bedst – for eksempel jalapenos. Chilier med et tyndt lag frugtkød smager bare ikke lige så lækkert og saftigt, som dem med masser af kød på kroppen, men som nævnt, de kan sagtens syltes, så de kan holde sig.

Ingredienser

  • dl eddike – ganske almindelig lagereddike
  • 35 g sukker
  • ½-1 spsk. sennepsfrø
  • atamon til at skylle glasset

Sådan gør du

  • Skyl chilipebrene, og skær dem ud i 4-5 mm tykke strimler, i halve på langs, eller som du ønsker. Vil du sylte dem hele, så prik dem med en gaffel, ellers kan lagen ikke trænge ind i chilien og give smag.
  • Kom chilipebrene i et skoldet, evt. atamonskyllet glas med tilhørende låg.
  • Kom eddike, sukker og evt. sennepsfrø i en kasserolle eller lille gryde, og kog det op.
  • Hæld den kogende lage i glasset, og sæt låget på det samme. Det giver et vakuum, som er med til at chilierne kan holde sig længe.
  • Lad de syltede chilipebre trække et mørkt og køligt sted i ca. 14 dage, før du smager på dem.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Bonusopskrift

Hvis du er til syltede chilier, så er du med stor sandsynlighed også glad for chiliolie, som du får opskriften på her nedenfor:

Opskrift på chiliolie af tørrede chilier

syltede chili

Chiliolie af tørrede chilier

Samlet tid: 5 minutter
Ret: Tilbehør
Forfatter: Beate Grandahl
Har du tørrede chilier, kan du lave chiliolie af dem. Det kan bruges lidt på samme måde som syltede chilier. Prøv f.eks. at give pitabrødet med falafler et stænk chiliolie eller bøffen i burgeren eller pizzaen. Derudover kan du også bruge den som smagsgiver i en gryderet. Chiliolie er supernemt og hurtigt at lave, så der er ingen grund til ikke at lave den selv. Mængde ½ liter

Ingredienser

  • ½ l smagsneutral olie – f.eks. rapsolie
  • 15-20 g tørrede chilier – du kan også bruge chiliflager hvis du ikke har hele tørrede chilier eller en blanding af tørrede chilier og chiliflager, hvis du ikke har nok hele tørrede chilier

Sådan gør du

  • Kom ingredienserne i en gryde, og varm det op ved middel varme, så det lige simrer lidt.
  • Lad det simre et par minutter, men uden at det brænder på.
  • Hæld det på en ren flaske, sæt låg på, og opbevar det i køleskabet.

Noter

Nemmere – og billigere – bliver det ikke. Samme mængde chiliolie koster over 50,- i handlen.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Håber du bliver glad for denne opskrift på syltet chili, og den lille bonusopskrift. Se flere opskrifter med syltet mad på hurtigmums.dk for eksempel syltede asier, syltede løg, syltede valnødder og mange flere.

Sidst opdateret: 26. april 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter