Nachos

Opskrift på nachos med cheddar og chilipebre/jalapenos

nachos

Nachos opskrift

Samlet tid: 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Og her får du så opskriften på de specielle nachos, og inspiration til hvad du også kan servere til dem. For at det skal være hurtigt mums, har vi valgt at bruge tortillachips i stedet for selv at lave dem af tortillas (pandekager) og stege dem.

Ingredienser

  • 400 g tortillachips
  • 400 g cheddar ost – du må ikke gå ned på cheddar ost
  • 1-2 røde chilipebre – det bruger jeg i stedet for syltede jalapenos som jeg ikke har en modstandskraftig nok gane og tunge til at spise

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Fordel tortillachips på fire store tallerkner, som kan tåle at komme i ovnen. Spred dem ud i et jævnt – ikke for tykt – lag.
  • Fordel revet cheddar ost over alle fire portioner.
  • Sæt de fire tallerkner i ovnen, til osten er smeltet – det tager ca. 5 minutters tid.
  • Drys med fintsnittet chilipeber – eller med syltede jalapenos i ringe.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om min nachos opskrift

Nachos er oprindeligt tortillas, ost og syltede jalapenos og intet andet. Det var tænkt som en snack og er selvsagt ikke særligt mættende – eller nærende – på sigt. Derfor er der da også mange der supplerer med kylling eller hakket kød og bønner, og på den måde gør ”snacken” til en hovedret.

Derudover er der også kommet lidt mere tilbehør i form af dip og dressinger, lidt lime, koriander og lignende.

Kan serveres med det samme, men pas på ikke at brænde fingrene både på retten og på de varme tallerkner.

Tip: Det er både billigere og bedre at købe et helt stykke cheddar og selv rive osten end at købe revet cheddar. Og det tager ikke specielt længere tid at rive den end at hælde den ud af posen. Men resultatet er en klart blødere og mere frisk ost.

Du kan også drysse skiver af oliven oven på nachos – eller soltørrede tomater.

Til at dyppe i kan du servere guacamolesalsa verde, en hvidløgsdressing og chilisauce – hot eller sød – eller bare nogle enkle af dem.

Serverer du stegt kyllingebrystfilet i skiver til, smager det som nævnt også godt med lime og koriander til – hvis du kan lide den parfumerede smag, ellers bredbladet persille.

Du kan naturligvis også bare spise dem som snacks eller som vi gør som en mellem ting af forret og tilbehør til Chili con Carne.

Nedenfor videoen kan du læse mere om historien bag nachos.

Historien bag Nachos

Men første gang Nachos blev serveret var i 1943 i byen Piedras Negras, Coahuila, Mexico – lige oven for grænsen Eagle Pass, Texas.

Konerne til nogle amerikanske soldater, der var udstationeret på Fort Duncan i det nærliggende Eagle Pass, var på shoppingtur i Piedras Negras. De ankom til byens restaurant efter køkkenets lukketid. Hotellets servicemindede butler, Ignacio ”Nacho” Anaya lavede derfor en lille snack til dem af, hvad han havde til rådighed i køkkenet – tortillas, cheddar ost og syltede jalapenos.

Han skar tortillas i trekanter, og stegte dem. Dryssede med revet cheddar ost, og skar syltede jalapenos i skiver, og lagde oven på. Det serverede han så for damerne. Da de spurgte ham, hvad retten hed, svarede han ”Nacho’s especiales”. Med tiden blev det til ”nachos”

Galleri med forskellige Nachos varianter:

Sidst opdateret: 24. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
4.06 from 17 votes (17 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Se også disse opskrifter