Tortillas

Tortillas

Tortillas – opskrift

Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Det mest irriterende ved hjemmelavede tortillas er, at de bliver hurtigt tørre/stive, hvis ikke du holder dem varme. Det gør dem vanskelige at rulle/folde – hvis du vil lave wraps – uden at de knækker. Så enten skal du holde dem varme – f.eks. i ovnen – eller du kan fylde og rulle dem, lige så snart de er kommet af panden.

Ingredienser

  • 270 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver kan udelades, men gør dem luftige
  • ½ tsk. salt
  • 70 g blødt smør kan erstattes af 4-5 spsk. olie
  • 1-1½ dl varmt vand

Sådan gør du

  • Bland mel, bagepulver og salt sammen, og kom smør i mindre stykker i, og rør eller ælt, så blandingen bliver ensartet smuldret – lidt ligesom revet ost.
  • Tilsæt vandet lidt ad gangen, til du har en fast, men lidt fugtig dej.
  • Form dejen til 8 omtrent lige store kugler, og lad dem hvile tildækket ved stuetemperatur i 10 minutters tid.
  • Rul kuglerne flade og runde, så de passer til din stegepande (20-25 cm i diameter) – de skal være papirstynde. Du skal nærmest kunne se igennem dem.
  • Læg en pandekage ad gangen over på en varm pande, og steg dem ca. 10 sekunder på hver side, til de har taget farve.
  • Læg de færdige pandekager over på en tallerken, og hold dem varme.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om hjemmelavet tortilla

Tortillas – eller tortillaer, som det hedder på dansk – er fladbrød, som steges på panden. Det stammer oprindeligt fra det centrale Mexico og Mellemamerika – også kaldet Mesoamerika – og er nok oprindeligt blevet lavet af majsmel. I dag bliver tortillaer lavet af enten majs- eller hvedemel.

Det er ikke indviklet at lave tortillas selv. Det er heller ikke dyrt. Det tager ikke engang særlig lang tid. Tag børnene med i køkkenet, og lad dem hjælpe til. Afhængig af alder kan de være med til det hele. De kan røre, ælte, rulle ud og stege – hvis de ikke er for unge til at stå ved komfuret. Det kan måske være lidt svært for dem at rulle tortillaerne ud, så de bliver helt runde, men pyt, de smager jo ikke dårligt af den grund.

Du kan nu vælge at komme fyld oven på tortillaerne eller folde dem om fyldet – til wraps. Hvis du vil lave wraps, lægger du fyldet midt på tortillaen, folde den nederste del op om fyldet, folde siderne ind og til sidst folde den øverste del ned. Læg wrapsene med lukningen nedad.

Smør evt. tortillaen med hummus, chilisauce eller en anden dip, inden du kommer fyldet på.

Tip: Lav tortillaerne mindre, så du får flere ud af dem, og spis dem som (lidt bløde) tacos.

Kolde ingredienser i wraps

Du kan godt lave wraps med stave af f.eks. rå gulerødder og bladselleristængler eller med kolde majskerner og ærter samt evt. tilberedt, koldt kød.

Du lægger bare alle ingredienserne på, kommer evt. lidt smuldret feta eller revet ost på toppen, folder som før forklaret, pakker dem ind i stanniol og kommer dem i en forvarmet 200° C varm ovn i 7-8 minutter, så fyldet kan nå at få lidt varme.

Sidst opdateret: 2. november 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter