Kiksekage

Kiksekage uden æg eller ovn.

Længe har jeg haft lyst til at prøve at lave en kiksekage, men som barn kunne jeg ikke fordrage denne kage. Så da min mand luftede ideen om kiksekage var jeg noget tilbageholdene.
Men nu skulle det være, til vores søndags middag. Om søndagen gør vi os ekstra umage med vores mad og bordet er dækket med dug, lys og blomster. Det er afslapning, selv forkælelse og familietid.

Ingredienser:

200 g Digestive kiks
100 g  Nødder, fx. valnødder og hasselnødder
200 g Sukker
60 g Kakao
240 ml Vand
150 g Smør
1,5 tsk Vanillesukker

Annonce

120 g Fløde
120 g Chokolade

Fremgangsmåde:

  1. Start med at knække kiksene, de må gerne være lidt grove i stykkerne.
  2. Hak nødderne lidt groft og rist dem let på en varm pande. Jeg brugte kun valnødder, da det var det jeg havde hjemme.
    Kom dem op sammen med kiksene
  3. Bland sukker og kakao i en gryde.
  4. Tilsæt vandet lidt af gangen med du rører, så du undgår klumper.
  5. Tilsæt smørret og sæt gryden over på varme.
  6. Blandingen skal koges 7-8 min under omrøring.
  7. Lad den køle 10-15 min og bland det herefter godt med kiks og nødderne.
    Kiksene skulle gerne opsuge al kakao blandingen, jeg tilføjede et par ekstra kiks.
  8. Kom det hele over i den form og glat det pænt ud med bagsiden af en ske eller paletkniv. Jeg brugte et glasfad.
  9. Kagen sættes nu på køl i 30-60 min.
  10. Kom fløde i en gryde og opvarm til det koger.
  11. Chokoladen knækkes eller skæres i mindre stykker og kommes i en skål. Hæld den varme fløde over.
  12. Lad den stå 1 minuts tid og rør herefter chokoladen godt ud i fløden.
  13. Chokolade-fløden hældes over den kolde kiksekage og den stilles på køl igen i 3-4 timer.
  14. Pynt med fint hakkede nødder og servere evt. med hindbær, jordbær eller en lille klat flødeskum.

Velbekommen

 

Kiksekage

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Kiksekage
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
3.51star1star1star1stargray Based on 12 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here