Ristede kikærter er en nem og hurtig måde at lave en snack på, i hvert fald hvis du har kogte kikærter på lager. Ud over at være en fortræffelig snack er ristede kikærter også en fortrinlig måde at tilføre et salt og sprødt element til en salat på, eller du kan bruge dem som topping på en suppe.

Den nemmeste måde at lave dem på er at købe dem på dåse og tilberede dem i ovnen. Men selvfølgelig kan du også bruge tørrede kikærter, som du sætter i blød. Laver du dem i ovnen, skal de også lige koges først (altså ikke dem på dåse, men de andre). Dybsteger du dem i varm olie, er det nok, at de har været sat i blød.

Ristede kikærter i ovn

Hvis du vælger at bruge tørrede kikærter, skal du afsætte tid til iblødsætningen (10-12 timer), kogning (45-60 minutter) og afkøling.

Antal personer:
4

Tid i alt:
35M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til ristede kikærter

  • 1 ds. forkogte kikærter i lage eller 400 g tørrede
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 knsp. spidskommen
  • ½ tsk. paprika
  • 1 nip salt

Sådan laver du ristede kikærter

  1. Tænd ovnen på 200° C.
  2. Skyl kikærterne i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
  3. Hæld olien op i en skål, og tilsæt spidskommen, paprika og salt.
  4. Vend kikærterne i olien, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  5. Bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem et par gange undervejs med en palet.
  6. Drys evt. med mere salt, hvis du synes, de ikke er salte nok.

Du kan bruge andre krydderier end paprika og spidskommen. Det er helt op til dine smagsløg, og til hvilket formål du skal bruge dine ristede kikærter. Denne variant smager godt på f.eks. blomkålssalat eller spinatsalat. Og de smager også godt som topping på f.eks. gulerodssuppe.

Dybstegte kikærter

Har du tørrede kikærter på lager, kan du sætte dem i blød i rigeligt koldt vand. De må gerne stå natten over. Skyl dem i noget nyt vand, dryp dem godt af, og dup dem gerne tørre i et rent viskestykke eller med køkkenrulle.

Hæld olie i en dyb, tykbundet gryde. Du skal kun fylde den 1/3 op. Opvarm olien til 180° C. Kom halvdelen af kikærterne i gryden, og lad dem stege i 3 minutter. Dæk gryden lidt med et låg – kikærter kan ”poppe”. Tag kikærterne op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir.

Gør ligesådan med den anden halvdel af kikærterne.

Gentag nu proceduren, og lad dem denne gang blive i olien, til de er gyldne, inden de igen lægges op på fedtsugende papir.

Hold øje med temperaturen på olien, så den ikke bliver for varm.

Bland krydderierne (dem fra før eller nogle andre efter eget valg), og drys det ud over de varme kikærter.

Lad kikærterne køle af, hvis de skal serveres som en snack. De dybstegte kikærter kan også – ligesom de ristede – bruges i salater og supper.

 

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Ristede kikærter
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug