Ristede kikærter

Ristede kikærter er en nem og hurtig måde at lave en snack på, i hvert fald hvis du har kogte kikærter på lager. Ud over at være en fortræffelig snack er ristede kikærter også en fortrinlig måde at tilføre et salt og sprødt element til en salat på, eller du kan bruge dem som topping på en suppe.

Den nemmeste måde at lave dem på er at købe dem på dåse og tilberede dem i ovnen. Men selvfølgelig kan du også bruge tørrede kikærter, som du sætter i blød. Laver du dem i ovnen, skal de også lige koges først (altså ikke dem på dåse, men de andre). Dybsteger du dem i varm olie, er det nok, at de har været sat i blød.

Få endnu mere lækker og brugbar inspiration af vores gode venner fra Gastrofun

ristede kikærter

Ristede kikærter i ovn

Samlet tid: 35 minutter
Ret: Forret, Tilbehør, Vegansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 3kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Hvis du vælger at bruge tørrede kikærter, skal du afsætte tid til iblødsætningen (10-12 timer), kogning (45-60 minutter) og afkøling.

Ingredienser

  • 1 ds. forkogte kikærter i lage eller 400 g tørrede
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 knsp. spidskommen
  • ½ tsk. paprika
  • 1 nip salt


Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200° C.
  • Skyl kikærterne i koldt vand, og lad dem dryppe af i en sigte.
  • Hæld olien op i en skål, og tilsæt spidskommen, paprika og salt.
  • Vend kikærterne i olien, og fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • Bag dem i ovnen i ca. 20-25 minutter, til de er gyldne og sprøde. Vend dem et par gange undervejs med en palet.
  • Drys evt. med mere salt, hvis du synes, de ikke er salte nok.

Noter

Du kan bruge andre krydderier end paprika og spidskommen. Det er helt op til dine smagsløg, og til hvilket formål du skal bruge dine ristede kikærter. Denne variant smager godt på f.eks. blomkålssalat eller spinatsalat. Og de smager også godt som topping på f.eks. gulerodssuppe.

Nutrition

Kalorier: 3kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 1g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Natrium: 1mg | Kalium: 4mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 1mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Dybstegte kikærter

Har du tørrede kikærter på lager, kan du sætte dem i blød i rigeligt koldt vand. De må gerne stå natten over. Skyl dem i noget nyt vand, dryp dem godt af, og dup dem gerne tørre i et rent viskestykke eller med køkkenrulle.

Hæld olie i en dyb, tykbundet gryde. Du skal kun fylde den 1/3 op. Opvarm olien til 180° C. Kom halvdelen af kikærterne i gryden, og lad dem stege i 3 minutter. Dæk gryden lidt med et låg – kikærter kan ”poppe”. Tag kikærterne op med en hulske, og læg dem på fedtsugende papir.

Gør ligesådan med den anden halvdel af kikærterne.

Gentag nu proceduren, og lad dem denne gang blive i olien, til de er gyldne, inden de igen lægges op på fedtsugende papir.

Hold øje med temperaturen på olien, så den ikke bliver for varm.

Bland krydderierne (dem fra før eller nogle andre efter eget valg), og drys det ud over de varme kikærter.

Lad kikærterne køle af, hvis de skal serveres som en snack. De dybstegte kikærter kan også – ligesom de ristede – bruges i salater og supper.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce