Peanutbuttersauce

Peanutbuttersauce – Jeg blev meget overrasket, første gang jeg smagte peanutbuttersauce – positivt overrasket vel at mærke. For peanutbutter er ikke min foretrukne spise, med mindre det kommer i en kage. Og nu altså også når det kommer i form af en sauce.

Det er supernemt at lave peanutbuttersauce, og du kan spise den til kyllingespyd, sommerens grillspyd eller som dip til rå grøntsager. Eller du kan komme den i vietnamesiske forårsruller eller bruge den som dressing på salater.

Kold peanutbuttersauce opskrift

Der findes crunchy peanutbutter, der findes smooth peanutbutter, og der findes creamy peanutbutter. Jeg ved ikke helt hvad forskellen er på smooth og creamy penautbutter. Begge dele er glatte og ensartede i konsistensen, hvor den crunchy indeholder grove stykker af jordnødder. Begge dele kan bruges til peanutbuttersauce. Personligt synes jeg bedst om den crunchy, men det er en smagssag.
Er du ligesom os bidt af saucer, så tag et kig her på saucehylden hos Saxo her.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Samlet tid: 15 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød chilipeber
  • dl peanutbutter
  • 2-3 spsk. soja
  • Saften af 1 lime
  • ½ dl kokosmælk
  • 1 spsk. frisk revet ingefær

Sådan gør du

  • Pil hvidløgsfeddet, skyl chilipeberen, og fjern kerner, frøstok og stilk.
  • Bland peanutbutter, soja, limesaft og kokosmælk sammen. Du kan evt. blende den, men så giver det ingen mening at bruge den crunchy peanutbutter.
  • Smag til med presset hvidløg, revet ingefær og hakket chilipeber.

Så er den færdig. Det var da nemt og hurtigt.

    Mindsk madspild: Husk, at kokosmælk kan fryses, så smid ikke det overskydende ud, frys det ned, og brug det en anden gang.

    Nedenfor får du en opskrift med kylling i varm peanutbuttersauce!

    Kylling i peanutbuttersauce

    Du kan også lave en varm peanutbuttersauce til en gryderet – for eksempel denne kylling i peanutbuttersauce.
    5 fra 1 stemme
    Udskriv Rate
    Samlet tid: 30 minutter
    Sværhedsgrad: Middel
    Antal: 4 personer

    Ingredienser

    • 3 kyllingefileter af ca. 150 g
    • 1 rød chilipeber
    • 2 æbler
    • 5 forårsløg
    • Lidt olie til stegning
    • 4-5 spsk. peanutbutter
    • 2 tsk. rød karrypasta
    • 1 dåse kokosmælk
    • dl mælk
    • 1 hønsebouillonterning
    • Saften af ½-1 lime
    • Eventuelt majsstivelse udrørt i lidt vand til jævning
    • Salt

    Sådan gør du

    • Skær kødet i strimler.
    • Skyl chilipeberen, fjern stilk, frøstok og kerner, og hak chilipeberen fint.
    • Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern.
    • Skyl forårsløget, skær bund og den kedelige del af toppen af, og skær forårsløgene i ringe.
    • Steg kødet i olien.
    • Tilsæt peanutbutter, og lad det smelte lidt.
    • Tilsæt chili, karrypasta, kokosmælk, mælk, bouillonterning og limesaft.
    • Lad det hele simre i 5 minutters tid.
    • Jævn evt. saucen, hvis du synes, den skal være lidt tykkere.
    • Tilsæt æbler og forårsløg, og lad retten simre, til løg og æbler er varmet igennem (3-4 minutter).
    • Smag retten til med salt og evt. mere limesaft.
    • Servér retten med kogte ris, og evt. lidt peanuts oven på.

    Velbekomme!

    Denne tekst blev sidst opdateret den 29. april 2020 11:58

    Laust