Peanutbuttersauce – Jeg blev meget overrasket, første gang jeg smagte peanutbuttersauce – positivt overrasket vel at mærke. For peanutbutter er ikke min foretrukne spise, med mindre det kommer i en kage. Og nu altså også når det kommer i form af en sauce.

Det er supernemt at lave peanutbuttersauce, og du kan spise den til kyllingespyd, sommerens grillspyd eller som dip til rå grøntsager. Eller du kan komme den i vietnamesiske forårsruller eller bruge den som dressing på salater.

Kold peanutbuttersauce opskrift

Der findes crunchy peanutbutter, der findes smooth peanutbutter, og der findes creamy peanutbutter. Jeg ved ikke helt hvad forskellen er på smooth og creamy penautbutter. Begge dele er glatte og ensartede i konsistensen, hvor den crunchy indeholder grove stykker af jordnødder. Begge dele kan bruges til peanutbuttersauce. Personligt synes jeg bedst om den crunchy, men det er en smagssag.

Er du ligesom os bidt af saucer, så tag et kig her på saucehylden hos Saxo her.

Antal personer:
4

Tid i alt:
15M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til kold peanutbuttersauce

  • 1 fed hvidløg
  • ½ rød chilipeber
  • 1½ dl peanutbutter
  • 2-3 spsk. soja
  • Saften af 1 lime
  • ½ dl kokosmælk
  • 1 spsk. frisk, revet ingefær

Sådan laver du kold peanutbuttersauce

  1. Pil hvidløgsfeddet, skyl chilipeberen, og fjern kerner, frøstok og stilk.
  2. Bland peanutbutter, soja, limesaft og kokosmælk sammen. Du kan evt. blende den, men så giver det ingen mening at bruge den crunchy peanutbutter.
  3. Smag til med presset hvidløg, revet ingefær og hakket chilipeber.

Så er den færdig. Det var da nemt og hurtigt.

Mindsk madspild: Husk, at kokosmælk kan fryses, så smid ikke det overskydende ud, frys det ned, og brug det en anden gang.

Nedenfor får du en opskrift med kylling i varm peanutbuttersauce!

Kylling i peanutbuttersauce

Du kan også lave en varm peanutbuttersauce til en gryderet – for eksempel denne kylling i peanutbuttersauce.

Antal personer:
4

Tid i alt:
30M

Sværhedsgrad:
Middel

Ingredienser til kylling i peanutbuttersauce

  • 3 kyllingefileter (af ca. 150 g)
  • 1 rød chilipeber
  • 2 æbler
  • 5 forårsløg
  • Lidt olie til stegning
  • 4-5 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. rød karrypasta
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1½ dl mælk
  • 1 hønsebouillonterning
  • Saften af ½-1 lime
  • Eventuelt majsstivelse udrørt i lidt vand til jævning
  • Salt

Sådan laver du kylling i peanutbuttersauce

  1. Skær kødet i strimler.
  2. Skyl chilipeberen, fjern stilk, frøstok og kerner, og hak chilipeberen fint.
  3. Skyl æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i tern.
  4. Skyl forårsløget, skær bund og den kedelige del af toppen af, og skær forårsløgene i ringe.
  5. Steg kødet i olien.
  6. Tilsæt peanutbutter, og lad det smelte lidt.
  7. Tilsæt chili, karrypasta, kokosmælk, mælk, bouillonterning og limesaft.
  8. Lad det hele simre i 5 minutters tid.
  9. Jævn evt. saucen, hvis du synes, den skal være lidt tykkere.
  10. Tilsæt æbler og forårsløg, og lad retten simre, til løg og æbler er varmet igennem (3-4 minutter).
  11. Smag retten til med salt og evt. mere limesaft.
  12. Servér retten med kogte ris, og evt. lidt peanuts oven på.
  13.  

Velbekomme!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!
Print Friendly, PDF & Email
Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Peanutbuttersauce
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)

x