Pastasalat uden kød er egentlig bare en blanding af kogt pasta, grøntsager/frugt og ost og måske en god dressing. Du kan kigge i køleskabet eller grøntsagskurven og bruge, hvad du har af rester eller på lager af marinerede grøntsager, syltede grøntsager eller grøntsager i lage, stumper af ost – revet, i tern eller hele stykker. Bland det hele, og salaten er hjemme.
Bland ikke for mange ingredienser sammen, selvom de alle er råvarer, du synes om. Prøv at ramme så mange af de fem grundsmage som muligt – surt, sødt, salt, bittert og umami. Prøv også at få tre eller flere forskellige konsistenser/teksturer ind i salaten – blødt, sprødt, saftigt osv. Sørger du samtidig for, at der også er noget godt for øjet, mindst tre forskellige farver, så får du det bedste resultat.
Få endnu mere god og lækker inspiration af vores fantastiske venner fra Gastrofun
Opskrift på nem pastasalat uden kød
Ingredienser
- 300 g valgfri pasta – jeg har faktisk blandet to fordi jeg havde en rest gnocchi og en rest penne
- 75-100 g frisk spinat
- 150 g salatost – feta kan også anvendes hvis du nogensinde har rester af det, så heldig er jeg ikke
- 1-2 spsk. soltørrede tomater i olie – semidried kan også bruges
- 8-10 sorte oliven
- 1-1½ dl majskerner
Sådan gør du
- Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
- Skyl spinaten, og hak den groft.
- Skær salatosten i tern.
- Tag de soltørrede tomater op uden at få for meget olie med, og hak dem.
- Skær de sorte oliven i halve.
- Lad pastaen dryppe af i et dørslag, og bland herefter alle ingredienserne sammen i en stor skål.
Nutrition
Dressing til pastasalat uden kød
Ingredienser
- 1½ dl hvidvinseddike
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. sukker
- 2 tsk. chiliflager
- 2 tsk. herbes de Provence
- 1 fed hvidløg
- 1 lille skalotteløg
- ½ dl olie fra de soltørrede tomater
- ¾ dl olivenolie
Sådan gør du
- Bland hvidvinseddike og citronsaft sammen, og tilsæt sukkeret, og rør, til det er opløst.
- Tilsæt chiliflager og herbes de Provence.
- Pil hvidløgsfed og skalotteløg.
- Hak skalotteløget fint.
- Kom skalotteløg og presset hvidløg i eddikeblandingen.
- Bland olien fra de soltørrede tomater med olivenolie, og pisk det i eddikeblandingen.