Pastasalat uden kød

Pastasalat uden kød er egentlig bare en blanding af kogt pasta, grøntsager/frugt og ost og måske en god dressing. Du kan kigge i køleskabet eller grøntsagskurven og bruge, hvad du har af rester eller på lager af marinerede grøntsager, syltede grøntsager eller grøntsager i lage, stumper af ost – revet, i tern eller hele stykker. Bland det hele, og salaten er hjemme.

Bland ikke for mange ingredienser sammen, selvom de alle er råvarer, du synes om. Prøv at ramme så mange af de fem grundsmage som muligt – surt, sødt, salt, bittert og umami. Prøv også at få tre eller flere forskellige konsistenser/teksturer ind i salaten – blødt, sprødt, saftigt osv. Sørger du samtidig for, at der også er noget godt for øjet, mindst tre forskellige farver, så får du det bedste resultat.

Få endnu mere god og lækker inspiration af vores fantastiske venner fra Gastrofun

pastasalat uden kød

Opskrift på nem pastasalat uden kød

Samlet tid: 20 minutter
Ret: Salat, Tilbehør, Vegansk, vegetarisk
Antal: 4 personer
Kalorier: 367kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Herunder kan du se opskriften på den pastasalat uden kød, jeg lavede sidst. Jeg har nemlig ingen fast opskrift, jeg kigger bare, hvad jeg har. Så tag det nedenfor som inspiration og ændr det så det passer med hvad du har liggende i køleskabet!

Ingredienser

  • 300 g valgfri pasta – jeg har faktisk blandet to fordi jeg havde en rest gnocchi og en rest penne
  • 75-100 g frisk spinat
  • 150 g salatost – feta kan også anvendes hvis du nogensinde har rester af det, så heldig er jeg ikke
  • 1-2 spsk. soltørrede tomater i olie – semidried kan også bruges
  • 8-10 sorte oliven
  • 1-1½ dl majskerner


Sådan gør du

  • Kog pastaen efter anvisningen på emballagen.
  • Skyl spinaten, og hak den groft.
  • Skær salatosten i tern.
  • Tag de soltørrede tomater op uden at få for meget olie med, og hak dem.
  • Skær de sorte oliven i halve.
  • Lad pastaen dryppe af i et dørslag, og bland herefter alle ingredienserne sammen i en stor skål.

Nutrition

Kalorier: 367kcal | Kulhydrat: 51g | Protein: 16g | Fedt: 12g | Mættet fedt: 5g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 3g | Kolesterol: 88mg | Natrium: 587mg | Kalium: 348mg | Fiber: 2g | Sukker: 2g | Vitamin C: 7mg | Calcium: 220mg | Jern: 3mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
pastasalat uden kød

Dressing til pastasalat uden kød

Ret: Sovs, Tilbehør
Antal: 4 personer
Kalorier: 182kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Hvis ikke du har brugt en salatost med et højt fedtindhold, eller du ikke serverer salaten til noget, hvor der også er sovs til, så er en god dressing næsten uundværlig. Du kan købe din favorit, eller du kan lave en selv. Jeg lavede denne dressing.

Ingredienser

  • dl hvidvinseddike
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. sukker
  • 2 tsk. chiliflager
  • 2 tsk. herbes de Provence
  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille skalotteløg
  • ½ dl olie fra de soltørrede tomater
  • ¾ dl olivenolie


Sådan gør du

  • Bland hvidvinseddike og citronsaft sammen, og tilsæt sukkeret, og rør, til det er opløst.
  • Tilsæt chiliflager og herbes de Provence.
  • Pil hvidløgsfed og skalotteløg.
  • Hak skalotteløget fint.
  • Kom skalotteløg og presset hvidløg i eddikeblandingen.
  • Bland olien fra de soltørrede tomater med olivenolie, og pisk det i eddikeblandingen.

Noter

Tip: Har du ikke olie fra de soltørrede tomater, så brug 1¼ dl olivenolie.
Pastasalaten med dressing har både surt, salt, sødt, bittert og umami. Den har også flere konsistenser – sprødt, sejt, blødt, flydende, fast og saftigt. Endelig er der også repræsenteret flere farver – hvid, grøn, rød, sort og gul.
Salaten smager godt som en frokostret uden noget andet til eller som en middagsret – evt. med et stykke brød til. Eller du kan servere den til en græsk bøf eller kylling i cola (i sidstnævnte er det så ikke nødvendigt med dressing).

Nutrition

Kalorier: 182kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 1g | Fedt: 19g | Mættet fedt: 3g | Flerumættet fedtsyre: 2g | Enkeltumættet fedtsyre: 14g | Natrium: 13mg | Kalium: 51mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 16mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce