Pirogger

Pirogger – En pirog er en russisk ret. Den er lavet af gærdej eller butterdej. Det er en lukket tærte med fyld i. De små pirogger, som man nemt kan spise med én hånd, som også er lavet af gær- eller butterdej hedder retmæssigt pierogi, men det er der vist ikke mange, der kalder dem.

Så i min verden – og i mange andres – er pirogger små halvmåner fyldt med … ja, hvad som helst faktisk. De er nemme at have med i madkassen eller madkurven. De kan også spises som et mellemmåltid. De kan fryses og varmes i mikroovnen. De er faktisk lige så nemme at have med at gøre som pølsehorn – bare mere alsidige på grund af de mange muligheder med fyldet.

Få lidt ekstra med på vejen af vores gode venner fra Gastrofun

pirogger

Pirogger med oksekød – opskrift

Det mest almindelige at komme i pirogger er nok en gang kødsovs med hakket oksekød og lækre krydderier i. Du kan f.eks. bruge denne opskrift på kødsovs.
Ingen anmeldelser
Ret: aftensmad, Forret, Oksekød, Tilbehør
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 32 stykker
Kalorier: 115kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • ½ l mælk
  • 50 g gær
  • 4 spsk. olie
  • 1 tsk. salt
  • 3 æg
  • 850 g hvedemel

Sådan gør du

  • Varm mælken, til den er fingerlun – du ved den dér med, at lillefingeren i mælken ikke må føles hverken varm eller kold.
  • Opløs gæren i den lune mælk.
  • Tilsæt olie og de to af æggene.
  • Bland mel og salt, og bland det i det våde.
  • Ælt dejen – eller rør den i røremaskinen – til den er blød og smidig.
  • Lad den hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
  • Tilbered imens fyldet.
  • Pisk det sidste æg sammen med en gaffel.
  • Del dejen i 32 nogenlunde lige store stykker.
  • Rul hvert stykke ud til en cirkel – sådan ca. 15-18 cm i diameter.
  • Læg ca. en skefuld fyld på den ene halvdel af hver cirkel – sørg for der er ca. en cm ud til kanten.
  • Pensl kanterne med æg, og fold cirklen sammen på midten hen over fyldet.
  • Tryk kanten sammen med en gaffel, så den ikke åbner sig under bagningen.
  • Læg piroggerne på en bageplade – eller flere – beklædt med bagepapir.
  • Lad piroggerne efterhæve tildækket i 15 minutter.
  • Tænd ovnen på 225° C.
  • Pensl med æg, og bag piroggerne i ca. 15 minutter, til de har en flot gylden farve.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 115kcal | Kulhydrat: 22g | Protein: 4g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 16mg | Natrium: 25mg | Kalium: 74mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 26mg | Jern: 1mg
pirogger

Pirogger med kylling

Er du mere til kylling, så kan du prøve dette fyld.
Ingen anmeldelser
Ret: Forret, Tilbehør
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 1 time 15 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 32 stykker
Kalorier: 37kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 500 g kyllingebrystfilet
  • Lidt fedtstof til stegning
  • 2 kugler frisk mozzarella
  • dl skyr
  • 8 tsk. tørret estragon
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Steg kyllingefileterne i fedtstoffet, og skær dem i tern – eller skær dem i tern, og steg dem i fedtstoffet.
  • Skær mozzarellaen i små stykker.
  • Bland kylling, mozzarella og skyr, og smag til med estragon samt salt og peber.

Noter

Vil du prøve med skinke, så egner fyldet til skinkestang sig fortrinligt til at komme i pirogger.
Tip: Vil du have en grovere pirog, så udskift et par hundrede gram af hvedemelet med rugmel.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 37kcal | Kulhydrat: 1g | Protein: 3g | Fedt: 2g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 12mg | Natrium: 13mg | Kalium: 44mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 10mg | Jern: 1mg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
ANNONCE