Her er en skøn opskrift på avocadocreme, der nemt kan blive et fast tilbehør i dit køkken. Cremen er simpel, lækker og hurtig at lave – og med bare fire ingredienser kan du tilpasse den til enhver smag. Avocadocreme er perfekt til alt fra sprøde kartofler og sandwiches til en frisk dip til grøntsagsstave eller som smørelse i en burger. Den er mild i smagen og kan let varieres, så den passer til lige præcis dine behov. Prøv den – den er svær ikke at holde af!
Avocadocreme
Ingredienser
- 300 g avocado – vejet uden sten og skal
- 1 dl cremefraiche – eller andet lignende surmælksprodukt
- 1 tsk. citronsaft
- ½ tsk. salt
Sådan gør du
- Halvér avocadoen/avocadoerne på den lange led, fjern stenen, og skrab frugtkødet ud.
- Blend avocadokødet med de øvrige ingredienser, til du har en glat og ensartet konsistens på din avocadocreme.
- Smag til.
Nutrition
Min avocadocreme-opskrift
Cremen lyder måske ikke af noget særligt, men prøv den nu bare. Det er en supernem og hurtig måde at pifte en ret op på.
Du kan servere cremen til f.eks. ratatouille, i bagte kartofler eller til nachos. Du kan også bruge den som smørelse i en burger eller sandwich.
Laks og avocadocreme smager også dejligt sammen. F.eks. i en lakseroulade i stedet for dildcreme. Eller til kammuslinger, hvor du f.eks. kan smage cremen til med lidt chili og kørvel.
Du kan sågar bruge avocadocreme – også kaldet avocado-mousse – i en lagkage. Her bør du dog undlade salt og i stedet smage til med smeltet chokolade og evt. kaffepulver.
Avocadocreme vs. guacamole
Forskellen på avocadocreme og guacamole er, at guacamolen oftest indeholder en del flere ingredienser – tomater, løg, hvidløg, koriander. Men begge dele kan faktisk serveres eller bruges til stort set de samme anretninger.
Sådan undgår du, at din avocadocreme bliver brun
Du har sikkert bemærket, at avocado – ligesom æbler – hurtigt bliver brune i kødet, når først de er skåret over. Det kan du undgå – eller i hvert fald mindske – på flere måder.
Men lige i dette tilfælde, hvor du skal bruge den til creme, er det ikke det store problem, hvis du er hurtig til at få avocadokødet blendet sammen med citronsaften. Citronsaft kan nemlig gøre, at avocadokødet beholder sin flotte, grønne farve.
Det samme gør sig i øvrigt gældende, når du laver guacamole.
Hvor længe kan avocadocreme holde sig?
Hvis du opbevarer cremen i en beholder med tætsluttende låg og i køleskabet, kan den holde sig i 4-5 dage. Den kan dog godt få en lidt kedeligere farve. Og den smager helt sikkert bedst, når den lige er lavet.
Du kan også fryse cremen, så kan den selvsagt holde væsentligt længere.
Spis ikke skallen eller stenen
Selvom jeg går meget op i at mindske madspild, vil jeg ikke anbefale dig at spise hverken sten eller skal fra en avocado. Det er ikke sundt.
Til gengæld kan du plante avocadostenen og på den måde få dig din egen avocadoplante. Du skal dog ikke forvente, at der kommer avocadoer på den. Men det er en helt anden historie, som du sikkert kan finde meget mere om et andet sted.