Kanelsnegle

Kanelsnegle med eller uden glasur. Mums! Med eller uden krymmel. Mums, mums! Med eller uden romglasur. Mums, mums, mums! Kanelsnegle er bare … ja, herhjemme spiser vi tit kanelsnegle i stedet for wienerbrød til søndagsmorgenmaden efter det sprøde morgenbrød. Eller i stedet for fastelavnsboller, når det er tid til dem.

kanelsnegle

Kanelsnegle er nemme at lave og nemme at opbevare, men ikke nemme at gemme på. De  bliver spist. De er også sjove at lave. Hurtige? Nej, det er de ikke. De skal trods alt hæve sammenlagt i en times tid, og dertil kommer æltningen, udrulningen, sammenrulningen, udskæringen osv.

kanelsnegle

Kanelsnegle opskrift

Men hvad betyder det, når bare resultatet er godt. Her får du den bedste opskrift på kanelsnegle, der findes. Det er måske lidt overdrevet, men god er den.
5 fra 1 stemme
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 20 minutter
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Sværhedsgrad: Middel
Antal: 18-20
Antal: 18 kanelsnegle
Kalorier: 290kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

Det skal du bruge til ca. 18-20 kanelsnegle

  • 2 dl mælk helst sødmælk. Jeg har forsøgt mig med minimælk for samvittighedens skyld - men jeg synes ikke, resultatet er det samme. Bevares de smager ikke dårligt, bare ikke lige så godt
  • 50 g gær – ikke tørgær
  • 500 g mel
  • 100 g smør det skal være blødt
  • 2 æg
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 3 spsk. sukker

Til fyldet skal du bruge

  • remonce
  • 150 g blødt smør idet skal være blødt kke smeltet, og ikke taget lige fra køleskabet af.
  • 100 g brun farin også kaldet puddersukker
  • 2 spsk. stødt kanel
  • 1 æg til pensling

Til glasur skal du bruge (ikke alle vil have glasur på)

  • 200 g flormelis
  • 2-3 spsk vand

Sådan gør du

Sådan laver du kanelsnegle

  • Lun mælken, så den er lillefingervarm, og rør gæren ud i den.
  • Tilsæt ca. halvdelen af melet, og rør det sammen.
  • Kom de øvrige ingredienser i, og ælt dejen sammen. Det er nemmest i en røremaskine – medium hastighed i en 6-7 minutter. Ælt/rør til dejen slipper skålen og håndfladerne. Den skal være blød og fedtet, ikke hård og tør.
  • Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i en halv times tid.
  • Tilbered fyldet imens. Pisk smørret sammen med farin og kanel, til det er let og luftigt.
  • Rul snegledejen ud til et rektangel på et meldrysset bord, og smør fyldet ud på den – helt ud til kanten.
  • Rul herefter dejen sammen på den lange led som en roulade.
  • Skær rouladen ud i 18-20 lige store stykker.
  • Læg sneglene på bageplader beklædt med bagepapir. Læg den ”løse” ende ind under sneglen. Så undgår du, at sneglen folder sig ud under bagningen.
  • Lad nu kanelsneglene efterhæve i endnu en halv times tid under et hårdt opvredet viskestykke. Det gør, at dejen ikke tørrer ud.
  • Tænd ovnen på 225° C.
  • Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg, og sæt dem i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter, til de er gyldne.
  • Vil du have glasur på, kan du lave en glasur af 200 g flormelis rørt sammen med lidt vand og evt. en sjat rom eller lidt romessens.

Noter

Tip 1: Kanelsnegle uden glasur kan fryses. Når de skal spises, optøs de, varmes et par minutter i ovnen og smøres med glasur.
Tip 2: Kanelsnegle kan også bages i et stort bagefad som en kage i stedet for en masse mindre snegle.
Tip 3: Hvis det skal være rigtig festligt, så pynt kanelsneglene efter pensling med hakkede mandler INDEN de kommer i ovnen.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 290kcal | Kulhydrat: 40g | Protein: 5g | Fedt: 13g | Mættet fedt: 8g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 3g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 58mg | Natrium: 119mg | Kalium: 96mg | Fiber: 2g | Sukker: 17g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 33mg | Jern: 2mg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce