Kanelsnegle

Kanelsnegle med eller uden glasur. Mums! Med eller uden krymmel. Mums, mums! Med eller uden romglasur. Mums, mums, mums! Kanelsnegle er bare … ja, herhjemme spiser vi tit kanelsnegle i stedet for wienerbrød til søndagsmorgenmaden efter det sprøde morgenbrød. Eller i stedet for fastelavnsboller, når det er tid til dem.

kanelsnegle

Annonce

Kanelsnegle er nemme at lave og nemme at opbevare, men ikke nemme at gemme på. De  bliver spist. De er også sjove at lave. Hurtige? Nej, det er de ikke. De skal trods alt hæve sammenlagt i en times tid, og dertil kommer æltningen, udrulningen, sammenrulningen, udskæringen osv.

Kanelsnegle – opskrift

Men hvad betyder det, når bare resultatet er godt. Her får du den bedste opskrift på kanelsnegle, der findes. Det er måske lidt overdrevet, men god er den.

Det skal du bruge til ca. 18-20 kanelsnegle

  • 2 dl mælk – helst sødmælk. Jeg har forsøgt mig med minimælk for samvittighedens skyld, men jeg synes ikke, resultatet er det samme. Bevares de smager ikke dårligt, bare ikke lige så godt
  • 50 g gær – ikke tørgær
  • 500 g mel
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • ½ tsk. salt
  • 3 spsk. sukker

Til fyldet skal du bruge (remonce)

  • 150 g blødt smør – det skal være blødt, ikke smeltet, og ikke taget lige fra køleskabet af.
  • 100 g brun farin – også kaldet puddersukker
  • 2 spsk. stødt kanel

Endvidere skal du bruge 1 æg til pensling.

Til glasur skal du bruge (ikke alle vil have glasur på):

  • 200 g flormelis
  • 2-3 spsk vand

Sådan laver du kanelsnegle

  1. Lun mælken, så den er lillefingervarm, og rør gæren ud i den.
  2. Tilsæt ca. halvdelen af melet, og rør det sammen.
  3. Kom de øvrige ingredienser i, og ælt dejen sammen. Det er nemmest i en røremaskine – medium hastighed i en 6-7 minutter. Ælt/rør til dejen slipper skålen og håndfladerne. Den skal være blød og fedtet, ikke hård og tør.
  4. Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i en halv times tid.
  5. Tilbered fyldet imens. Pisk smørret sammen med farin og kanel, til det er let og luftigt.
  6. Rul snegledejen ud til et rektangel på et meldrysset bord, og smør fyldet ud på den – helt ud til kanten.
  7. Rul herefter dejen sammen på den lange led som en roulade.
  8. Skær rouladen ud i 18-20 lige store stykker.
  9. Læg sneglene på bageplader beklædt med bagepapir. Læg den ”løse” ende ind under sneglen. Så undgår du, at sneglen folder sig ud under bagningen.
  10. Lad nu kanelsneglene efterhæve i endnu en halv times tid under et hårdt opvredet viskestykke. Det gør, at dejen ikke tørrer ud.
  11. Tænd ovnen på 225° C.
  12. Pensl kanelsneglene med sammenpisket æg, og sæt dem i den forvarmede ovn i ca. 10 minutter, til de er gyldne.

Vil du have glasur på, kan du lave en glasur af 200 g flormelis rørt sammen med lidt vand og evt. en sjat rom eller lidt romessens.

Tip 1: Kanelsnegle uden glasur kan fryses. Når de skal spises, optøs de, varmes et par minutter i ovnen og smøres med glasur.

Tip 2: Kanelsnegle kan også bages i et stort bagefad som en kage i stedet for en masse mindre snegle.

Tip 3: Hvis det skal være rigtig festligt, så pynt kanelsneglene efter pensling med hakkede mandler INDEN de kommer i ovnen.

Forberedelsestid: 1 time og 20 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Kanelsnegle
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
41star1star1star1stargray Based on 5 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here