Opskrift på appelsinkage
Appelsinkage opskrift
Ingredienser
- 200 g bagemargarine – stuetemperatur
- 200 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 4 æg
- 200 g mel
- 2 tsk. revet skal af appelsin
- 3 spsk. appelsinsaft
- 2 tsk. citronsaft
- 100 g flormelis eller 150 g mørk chokolade
- 1 håndfuld hakkede nødder eller mandler
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175° C.
- Kom bagemargarine, sukker og vaniljesukker i røremaskinens skål, og rør det sammen.
- Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt mellem hvert æg.
- Rør melet i – på lav hastighed og lidt ad gangen – sigt det evt. i, så du undgår klumper.
- Tilsæt appelsinskal, og -saft samt citronsaft.
- Rør til du har en klumpfri, ensartet dej.
- Hæld dejen i en sandkageform – smurt eller beklædt med bagepapir, eller brug en af et slip let-materiale.
- Bag appelsinkagen i ca. 1 time. Stik et spyd, en kødnål, en strikkepind eller lignende i kagen for at finde ud af, om den er gennembagt. Hænger der dej ved, skal den have mere tid.
- Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af formen.
- Rør en glasur af flormelis og 1 spsk. vand – spæd mere vand til om nødvendigt. Eller smelt chokoladen.
- Kom glasur eller smeltet chokolade på den kolde kage, og drys evt. med hakkede nødder.
Lidt om denne appelsinkage opskrift
Appelsinkage – Kager med appelsin eller andre citrusfrugter er en skøn blanding af surt og sødt, og det giver et lækkert resultat – næsten hver gang. Appelsin smager også skønt sammen med chokolade – men hvad gør ikke det? Den appelsinkage som er favoritten hos os, er den, du får opskriften på herunder.
Den kan overtrækkes med chokolade og drysses med hakkede nødder, eller den kan – som vist på billedet – hurtigt pyntes med et lag hvid glasur.
Du undrer dig måske over, der ikke skal bagepulver i. Men i denne appelsinkage er det æggene, der gør arbejdet.
Er du mere til citron, så kan jeg varmt anbefale dig at eksperimentere med hjemmelavet citronmåne.
Sandkage med appelsin
Du kan også lave en appelsinkage ved at lave en sandkage med appelsinskal og -saft. Sandkager kan du komme alt muligt i for variation. Kakao i marmorkage, cocktailbær i en gammeldags ”fin” sandkage, æbler i en æblekage eller måske chokoladestykker eller marcipan.
En sandkage er faktisk bare opkaldt efter sin gullige sandfarve
2 Responses
Kan Pitabrødene fryses ?
Hej Jette
Ja, pitabrød kan sagtens fryses og varmes op i ovnen, inden de spises.
De bedste hilsner
Beate, HurtigMums