Appelsinkage

Opskrift på appelsinkage

appelsinkage

Appelsinkage opskrift

Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Det er en kage, der er nem at gå til, for den kan lige rodes sammen i røremaskinen – hvis du har en sådan. Herefter skal der røres en glasur eller smeltes noget chokolade, som kan hældes over, når kagen er kold. Elsker du kager så tag et kig med her hos Saxo på deres kagehylde. Her finder du de bedst bøger i Danmark om at lave kager!

Ingredienser

  • 200 g bagemargarine – stuetemperatur
  • 200 g sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 æg
  • 200 g mel
  • 2 tsk. revet skal af appelsin
  • 3 spsk. appelsinsaft
  • 2 tsk. citronsaft
  • 100 g flormelis eller 150 g mørk chokolade
  • 1 håndfuld hakkede nødder eller mandler

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Kom bagemargarine, sukker og vaniljesukker i røremaskinens skål, og rør det sammen.
  • Tilsæt æggene ét ad gangen, og rør grundigt mellem hvert æg.
  • Rør melet i – på lav hastighed og lidt ad gangen – sigt det evt. i, så du undgår klumper.
  • Tilsæt appelsinskal, og -saft samt citronsaft.
  • Rør til du har en klumpfri, ensartet dej.
  • Hæld dejen i en sandkageform – smurt eller beklædt med bagepapir, eller brug en af et slip let-materiale.
  • Bag appelsinkagen i ca. 1 time. Stik et spyd, en kødnål, en strikkepind eller lignende i kagen for at finde ud af, om den er gennembagt. Hænger der dej ved, skal den have mere tid.
  • Lad kagen køle lidt af, inden du tager den ud af formen.
  • Rør en glasur af flormelis og 1 spsk. vand – spæd mere vand til om nødvendigt. Eller smelt chokoladen.
  • Kom glasur eller smeltet chokolade på den kolde kage, og drys evt. med hakkede nødder.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om denne appelsinkage opskrift

AppelsinkageKager med appelsin eller andre citrusfrugter er en skøn blanding af surt og sødt, og det giver et lækkert resultat – næsten hver gang. Appelsin smager også skønt sammen med chokolade – men hvad gør ikke det? Den appelsinkage som er favoritten hos os, er den, du får opskriften på herunder.

Den kan overtrækkes med chokolade og drysses med hakkede nødder, eller den kan – som vist på billedet – hurtigt pyntes med et lag hvid glasur.

Du undrer dig måske over, der ikke skal bagepulver i. Men i denne appelsinkage er det æggene, der gør arbejdet.

Er du mere til citron, så kan jeg varmt anbefale dig at eksperimentere med hjemmelavet citronmåne.

Sandkage med appelsin

Du kan også lave en appelsinkage ved at lave en sandkage med appelsinskal og -saft. Sandkager kan du komme alt muligt i for variation. Kakao i marmorkage, cocktailbær i en gammeldags ”fin” sandkage, æbler i en æblekage eller måske chokoladestykker eller marcipan.

En sandkage er faktisk bare opkaldt efter sin gullige sandfarve

Sidst opdateret: 27. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter