Bagte kartofler i airfryer

Bagte kartofler i airfryer – Der er mange måder, du kan lave bagte kartofler i airfryer på. Du kan lave hasselbackkartofler, kartoffelbåde eller halve kartofler. Eller du kan lave hele kartofler hvor man kan spise skrællen. Du ved den slags kartofler, som du kan komme alt muligt lækker fyld i efterfølgende.

Opskrift på bagte kartofler i airfryer

bagte kartofler i airfryer

Bagte kartofler i airfryer

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 284kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Det er dem, du får opskriften på herunder. Når du serverer bagte kartofler med fyld, er det en god idé at komme fyldet i skåle og servere kartoflerne ”tomme” i stedet for at anrette dem”. Så kan gæsterne selv kan bestemme, hvilket og hvor meget fyld de vil have i deres bagt kartoffel. På den måde kan du reducere madspild.
Både fordi gæsterne ikke sidder og sorterer det fra, de ikke kan lide, og fordi der ikke er bagte kartofler med fyld tilovers, som måske ikke smager så godt kolde dagen efter. Bagte kartofler i airfryer. Det er lige så nemt at tilberede bagte kartofler i airfryer som i ovnen – det er bare hurtigere og mere strømbesparende. Og skal du kun lave f.eks. fire kartofler, så er det også overkill at tænde for den store ovn frem for at bruge airfryeren.

Ingredienser

Sådan gør du

 • Vask bagekartoflerne grundigt, og prik dem med en gaffel.
 • Sæt dem i airfryeren ved 180° C i 40-50 minutter afhængig af kartoflernes størrelse.

Sådan serveres bagte kartofler med fyld

 • Når kartoflerne er færdige, laves der et kryds på den ene side med en skarp kniv. Herefter trykkes der på kartoflens sider og ender, så den åbner sig. Drys med lidt salt, og kom det ønskede fyld i.

På billedet er fyldet:

 • Cremefraiche
 • Fetaost
 • Hakket skalotteløg
 • Stegt bacon
 • Karse
 • Men du kan også bruge f.eks. kryddersmør, stegte champignoner, avocado, agurk, tomat, salat, hakket persille, friskkværnet peber osv. hvor at du efterfølgende vil nyde lækre bagte kartofler.

Nutrition

Kalorier: 284kcal | Kulhydrat: 64g | Protein: 7g | Fedt: 0.3g | Mættet fedt: 0.1g | Flerumættet fedtsyre: 0.2g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.01g | Natrium: 22mg | Kalium: 1553mg | Fiber: 8g | Sukker: 3g | Vitamin C: 73mg | Calcium: 44mg | Jern: 3mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Hvilke kartofler er de bedste til bagte kartofler i airfryer?

”Rigtige” bagekartofler – altså dem du finder i dagligvarebutikkerne under navnet bagekartofler – er de bedste at bruge til bagte kartofler. De er mere melede. Men selvfølgelig kan du også bage ”almindelige” kartofler.
Bagekartofler egner sig i øvrigt også bedre til f.eks. kartoffelmos og pomfritter end ”almindelige” kartofler. Netop af samme grund. De er mere melede og får den her bløde konsistens efter tilberedning. At de er melede, gør også, at de koger nemmere ud – perfekt når du skal lave kartoffelmos.


Stop madspild

Skulle du få bagt kartoffel tilovers – altså uden fyld – så kan du bruge dem dagen efter på en kartoffelmad eller til f.eks. brasekartofler eller til dobbeltbagte kartofler. Vil du lave dobbeltbagte kartofler i airfryeren af de tiloversblevne bagte kartofler, skal de have ca. 10-12 minutter ved 180° C.
Du kan også pille dem, mose dem og blande dem med æg, mælk og rasp, til de har en fast nok konsistens til at forme og stege som frikadeller. Er der mere fyld tilbage, kan det evt. også kommes i ”farsen”.

Kartofler, kreativt og lækkert: 10 fantastiske nemme opskrifter med bagekartoflerne

 1. Bagte kartofler med rosmarin og hvidløg: Skær kartofler i terninger, krydr med olie, frisk rosmarin og hakket hvidløg. Bag dem i ovnen indtil de er sprøde og gyldne.
 2. Kartoffelsuppe: Lav en cremet kartoffelsuppe med løg, kartofler, bouillon og fløde. Top den med revet ost og bacon.
 3. Hjemmelavede Kartoffelchips: Skær tynde skiver af kartofler, steg dem sprøde og krydr med dit favoritkrydderi.
 4. Kartoffelsalat: Lav en klassisk kartoffelsalat med kartofler, mayonnaise, sennep, løg og krydderurter.
 5. Kartoffelgratin: Skiver af kartofler lagt i lag med fløde, ost og krydderier, bagt indtil de er møre og bubbly.
 6. Stegte kartofler med løg: Skær kartofler og løg i skiver, steg dem sammen i en pande med smør eller olie og krydderier.
 7. Kartoffelrösti: Riv kartofler og steg dem som en stor pandekage, indtil de er sprøde og gyldne.
 8. Kartoffel- og løgsuppe: Lav en trøstende suppe ved at kombinere kartofler, løg, bouillon og krydderurter.
 9. Kartoffel- og spinatfritatta: Bland kartofler, spinat, æg og ost og bag det i ovnen indtil det er fast og gyldent.
 10. Kartoffel- og baconomelet: Lav en omlette med kartofler, bacon, løg og ost for en lækker morgenmad eller frokostret.

Bagekartofler med hvidløgssmør: 5 fantastiske måder at nyde den perfekte kartoffel

 1. Hvidløgssmør bagte kartofler: De klassiske bagekartofler, bagt til perfektion og serveret med lækker hvidløgssmør.
 2. Spis skrællen: Hvidløgssmør bagte kartofler med skræl: Nyd bagekartoflernes sprøde skræl, der er fyldt med smag og toppet med cremet hvidløgssmør.
 3. Creme fraiche over hvidløgssmør bagte kartofler: Bagte kartofler, serveret med et strejf af luksus – cremet creme fraiche og velsmagende hvidløgssmør.
 4. Smør bagekartoflerne med hvidløgssmør: Frisklavet hvidløgssmør smelter over de varme, bagte kartofler, hvilket gør dem uimodståelige.
 5. Tilberedte bagte kartofler med hvidløgssmør: Perfekt tilberedte kartofler, bagt med kærlighed og toppet med skønt hvidløgssmør.

Drikkevarer til perfektion: Fem forfriskende valg, der akkompagnerer bagte Kartofler

 1. Rødvin: En fyldig rødvin som en Merlot eller Cabernet Sauvignon kan være en god følgesvend til bagte kartofler. Den frugtige og tanninrige smag harmonerer godt med kartoflernes tekstur og smag.
 2. Hvidvin: En let og frisk hvidvin som en Sauvignon Blanc eller Chardonnay kan være en fremragende valgmulighed, især hvis dine bagte kartofler er krydrede eller serveres med fisk eller skaldyr.
 3. Øl: En lys og kold øl, såsom en pilsner eller en hvedeøl, kan være en forfriskende drik til at slukke tørsten og afbalancere smagen af bagte kartofler.
 4. Citronvand: En forfriskende citronvand med masser af is og citronskiver kan give en let og syrlig kontrast til de cremede bagte kartofler.
 5. Istet: En iste, især en usødet variant, kan være en forfriskende drik med en mild sødme, der passer godt til bagte kartofler og hjælper med at afbalancere smagen.

Kreativ kartoffelkunst: 10 Lækre fyldningsideer til bagte kartofler

 1. Bacon og ost: Revet cheddarost og sprødt bacon er en klassisk favorit til bagte kartofler.
 2. Tun og mayonnaise: En blanding af tun, mayonnaise og krydderurter som dild eller purløg giver en lækker og cremet fyldning.
 3. Vegetarisk chili: Server din bagte kartoffel med en krydret vegetarisk chili, toppet med revet ost og frisk koriander.
 4. Pulled pork: Langtidsstegt pulled pork med barbecuesauce er en fyldig og velsmagende topping til kartoflerne.
 5. Broccoli og ostesauce: Kogt broccoli med en rig ostesauce giver en dejlig cremet og smagsfuld fyldning.
 6. Ratatouille: En skøn fransk ratatouille med sauterede grøntsager som aubergine, courgette og tomat kan være en smagsoplevelse.
 7. Sour cream og laks: Frisk røget laks serveret med en skefuld sour cream og friske krydderurter er en luksuriøs kombination.
 8. Græsk tzatziki: Tzatziki lavet med yoghurt, agurk, hvidløg og dild kan tilføje en frisk og kølig smag til kartoflerne.
 9. Karrykylling: Saftige kyllingestykker i en krydret karrysauce er en lækker og hjertelig fyldning.
 10. Ricotta og spinat: En blanding af ricottaost, sauteret spinat og et strejf af muskatnød giver en let og smagsfuld fyldning.

Ovnens magi: 5 Fantastiske måder at nyde bagte kartofler i ovnfast fad

 1. Hasselbackkartofler i ovn: Skær kartoflerne i tynde skiver, men ikke helt igennem, og pensl dem med smør og krydderier. Bag dem i ovnen, indtil de er sprøde og gyldne.
 2. Bagte kartofler i ovn med skinke og ost: Skær kartofler i terninger, tilsæt terninger af skinke og drys med revet ost. Bag det hele i ovnen, indtil osten smelter og kartoflerne er møre.
 3. Lammekølle med bagte kartofler i ovn: Tilbered en saftig lammekølle sammen med bagte kartofler i ovnen. Krydr med rosmarin og hvidløg for ekstra smag.
 4. Bagte kartofler i ovn med rosmarin og citron: Skær kartoflerne i kiler, krydr med frisk rosmarin, citronsaft og olivenolie, og bag dem indtil de er sprøde og aromatiske.
 5. Bagte kartofler i ovn med vegetarisk fyld: Fyld kartoflerne med en blanding af sauterede svampe, løg, og spinat, tilsæt lidt revet ost og bag dem i ovnen, indtil fyldningen er varm og bubbly.

Bagte kartofler i ovnen: Fem lækre opskrifter med bagepapir og store kartofler

 1. Klassiske bagte kartofler: Skrub de store kartofler rene, tør dem, og pisk dem med en gaffel for at lave små huller. Pak dem ind i et stykke bagepapir, og bag dem i den forvarmede ovn, indtil de er møre indeni og skorpen er sprød. Server med smør, salt og peber.
 2. Bagte kartofler med pulled pork: Tilbered store kartofler som beskrevet, og server dem med saftigt pulled pork, barbecuesauce og coleslaw for en overdådig og hjertelig måltid.
 3. Bagte kartofler med chili: Lav en krydret chili og server den over dine bagte kartofler. Tilsæt revet ost og en skefuld creme fraiche for ekstra smag.
 4. Bagte kartofler med hvidløgssmør og urter: Efter bagning, skær kartoflerne i midten og fyld dem med frisklavet hvidløgssmør og hakket persille. Det er en simpel, men lækker ret.
 5. Perfekte bagte kartofler med skinke og ost: Skær store kartofler i halve og udhul dem lidt. Fyld dem med skiver af skinke og revet ost, og bag dem, indtil osten smelter og kartoflerne er møre.


Har du læst følgende opskrift på hvordan man laver hasselbagte kartoffel & bagte kartofler med vegansk fyld?

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Andre opskrifter til Airfryer