Bagte kartofler

Bagte kartofler – Kartoflen er en herlig grøntsag, rodfrugt eller hvad du nu vil. Der er så mange forskellige måder, den kan tilberedes på. For det meste spiser vi kartofler som tilbehør til vores middagsretter. Og der findes et utal af måder at tilberede den på.

Kogte kartofler er nok den måde, vi oftest tilbereder kartofler på. Men råstegte, bagte og friturestegte kartofler er også tilberedningsmetoder, de fleste af os benytter. De kogte kartofler kan også brunes, brases eller moses. De mosede kartofler kan efterfølgende bages, og så er der igen en anden slags tilbehør.

Skal det være rigtig fint, laver vi måske Pommes Anna. De lækre ”franske kartofler”, der er kartoflens butterdej med masser af smør mellem kartoffelskiver i lag.

bagte kartofler

Bagte kartofler med fyld

Men kartofler kan også serveres som en selvstændig ret. Bagte kartofler. Og det er ikke hasselbagte kartofler eller kartoffelbåde i ovn jeg tænker på. Næ, det er bagte kartofler med en masse lækkert fyld, der får kartoflen til at mætte så meget, at den kan spises som et måltid. Fyldet kan varieres.

Ingredienser til 4 personer

 • 8 nogenlunde lige store bagekartofler
 • 125 g bacon
 • 100 g champignoner
 • 1 rødløg
 • 1-1½ avocado
 • 1-2 tomat
 • 100 g mascarpone

Sådan laver du bagte kartofler

 1. Tænd ovnen på 200° C.
 2. Skrub kartoflerne fri for jord eller anden snavs – fjern også eventuelle spirer og grimme pletter.
 3. Tør kartoflerne.
 4. Prik kartoflerne med en kødnål – kartofler kan eksplodere, når de bliver varmet i ovnen, og det vil du ikke ønske.
 5. Sæt kartoflerne i ovnen, og lad dem bage, til de er gennembagte – prøv med en kødnål eller en lille kniv. Det tager ca. 1 times tid afhængig af størrelsen på kartoflerne.
 6. Skær imens baconen i mindre stykker, og steg dem sprøde på en tør stegepande.
 7. Skær champignonerne i skiver, og steg dem i baconfedtet, til al væden er væk.
 8. Pil løget, og skær det i tern.
 9. Fjern skræl og sten fra avocadoen, og skær kødet i tern.
 10. Skær tomaten i tern.
 11. Tag kartoflerne ud af ovnen, skær et dybt kryds på den ene brede side, og klem sammen, så kartoflen åbner sig – det kan være en god idé at bruge en grydelap til formålet.
 12. Så er det bare om at få fyldt kartoflerne. Enten kan du servere tilbehøret i små skåle, så man hver især selv kan fylde sine kartofler – så kan man også gå uden om eventuelle ingredienser, man ikke bryder sig om – eller du kan anrette og servere kartoflerne lige klar til at spise.
 13. Bagte kartofler er nemmest at spise med en teske.

Du kan evt. servere en god, grøn salat til, hvis retten skal fungere som et hovedmåltid. Du kan også nøjes med at servere én kartoffel pr. snude, hvis retten skal fungere som en forret eller natmad.

Tip: Du kan bage kartofler i mikroovnen. 4 store bagekartofler skal have ca. 12-15 minutter for fuld effekt. De skal vendes, når halvdelen af tiden er gået. Se, det er hurtigmums!

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 1 time

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

Følg HurtigMums på de Sociale Medier!

pinterestinstagramyoutube

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
x