Stuvet spinat

Har du spinat liggende, der er begyndt at blive lidt slatten, er den oplagt at lave stuvet spinat af. Selvom du selvfølgelig kan lave  stuvet spinat af både frisk og frossen spinat også. Der skal lidt mere spinat til – vægtmæssigt – af den frosne end af den friske spinat.

Spinat er ekstremt nærende. Den er smækfyldt med mineraler, som kalium, magnesium, kobber, zink og mangan. Det er mineraler, som bl.a. hjælper kroppen med at regulere blodtrykket, kropsvæsker, puls og cellefunktioner.

Annonce

Spinat er også med til at skabe nyttige enzymer for kroppen. Lider du af jernmangel, kan du regulere det ved at spise masser af spinat. Spinat er inflammatorisk kost og er også godt for fordøjelsessystemet.

Der er altså ingen grund til ikke at spise spinat. Det skulle da lige være, at du ikke kan lide det. Det kender jeg mange, der ikke kan. Hvis det er tilfældet for dig, så skulle du prøve en spinatsalat. Råt spinat smager nemlig helt anderledes end kogt.

Jeg har ofte serveret salat med spinat i, for folk som ikke kan lide spinat, og de spiser det med største fornøjelse og roser det endda. Der er nemlig mange, der ikke ved, hvordan frisk spinat ser ud.

stuvet spinat

Stuvet spinat – opskrift med fløde

En anden måde at fjerne den grimme smag på – jeg kan godt lide spinat, men hvis du ikke kan – er at tilføre masser af anden smag – som f.eks. fra fløde. Flødestuvet spinat … mums! Hurtigmums!

Det skal du bruge til 4 personer

  • 250 g frisk spinat eller 450 g frossen
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 10 g smør
  • 2-2½ dl fløde
  • Revet muskatnød
  • Salt og peber

Sådan gør du

  1. a) Skyl den friske spinat grundigt, og lad den dryppe af, eller slyng den tør i en salatslynge, hvis du er den heldige ejer af en sådan. Fjern grove stilke. Eller
  2. b) Tø spinaten op, pres den så meget fri for væde som muligt, og lad den stå i et dørslag eller sigte så endnu mere væde evt. kan dryppe af.
  3. Pil løget, og hak det groft.
  4. Pil hvidløgsfeddet, og hak det fint.
  5. Sauter løg og hvidløg i smørret, til de er gennemsigtige.
  6. Tilsæt spinaten – er den frisk, så lad den få varme, så længe at den falder sammen.
  7. Tilsæt fløden, og lad det koge ind til den ønskede konsistens – og til den frosne spinat er tøet.
  8. Smag til med revet muskat, salt og peber.

Fløde eller madlavningsfløde?

Ridder du med på den fedtfattige bølge, så vil du måske hellere bruge madlavningsfløde. Det kan du for så vidt også godt. Forskellen på madlavningsfløde og piskefløde er, at madlavningsfløden indeholder mel. Det betyder, at hvis du bruger madlavningsfløde, så får du en jævnet stuvning frem for en indkogt stuvning, og det har selvfølgelig betydning for smagen. Til gengæld får du en mere fedtfattig udgave.

Madlavningsfløde kan bruges til … dadaaaa, madlavning. Jeg har ikke prøvet, men jeg vil stærkt fraråde at bruge den til jordbær med fløde.

Forberedelsestid: 5 minutter

Tilberedningstid: 10 minutter

Hvis du er helt pjattet med stuvet spinat, kan det være at stuvet grønkål, stuvet spidskål eller stuvet hvidkål også lige er noget for dig!

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Stuvet spinat
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Print Friendly, PDF & Email

Skriv En Kommentar

Please enter your comment!
Please enter your name here