Poğaça

Poğaça er en type kuvertbrød, der stammer fra Balkan, men er kendt i mange lande i sydeuropæiske og i det sydøstlige Europa. Oprindeligt bliver brødet bagt i asken i ildstedet og derefter i ovnen.

Poğaça kan være fyldt med kartofler, hakket oksekød eller ost, og dejen tilsættes ofte kerner eller tørrede krydderurter, eller det drysses på toppen.

Poğaça – opskrift

Jeg nøjes med at bage mine poğaça i ovnen – ikke først i ildstedet – og jeg har kun prøvet at lave dem med ost i. Her har jeg brugt en ganske almindelige flødeost naturel, men jeg har også prøvet med feta (salattern) og mozzarella – hvilket også giver et lækkert resultat.

Det har jeg brugt:

  • 1¼ mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • ½-¾ dl olivenolie
  • 5 dl hvedemel
  • 1½ spsk. sukker
  • ½ spsk. salt
  • 150 g flødeost naturel
  • Æg til pensling
  • Nigellafrø

Sådan laver du Poğaça

  1. Varm mælken op til den er lillefingerlun.
  2. Opløs gæren i mælken.
  3. Tilsæt æg, olie, mel, sukker og salt, og rør det hele sammen til en lind dej.
  4. Lad dejen hæve lunt og tildækk et i en times tid til dobbelt størrelse.
  5. Ælt dejen godt igennem.
  6. Tag et stykke dej ca. på størrelse med et æg, og lav det rundt og fladt.
  7. Kom 1 spsk. flødeost på midten, og luk for det, mens du former dejen til en bolle.
  8. Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir med lukningen nederst.
  9. Gør det med al dejen.
  10. Lad poğaça hæve i ½ time tildækket.
  11. Tænd ovnen på 175° C.
  12. Pensl poğaça med sammenpisket æg, og strø nigellafrø på dem.
  13. Bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de har en fin gylden farve.

Ud af denne portion bliver der ca. 10-12 stykker.

Se eventuelt også opskriften på baklava. der også er en favorit fra det sydeuropæiske køkken.

Forberedelsestid: 1¾ time

Tilberedningstid: 25 minutter

Denne tekst blev sidst opdateret den 13. marts 2020 8:53

Laust