Poğaça er en type kuvertbrød, der stammer fra Balkan, men er kendt i mange lande i sydeuropæiske og i det sydøstlige Europa og Tyrkiet. Oprindeligt bliver brødet bagt i asken i ildstedet og derefter i ovnen.
Poğaça kan være fyldt med kartofler, hakket oksekød eller ost, og dejen tilsættes ofte kerner eller tørrede krydderurter, eller det drysses på toppen.
Poğaça – opskrift
5 fra 1 stemme
Forb. tid: 1 time time 45 minutter minutter
Tilb. tid: 25 minutter minutter
(skærm slukker ikke)
Kalorier: 2926kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg nøjes med at bage mine poğaça i ovnen – ikke først i ildstedet – og jeg har kun prøvet at lave dem med ost i. Her har jeg brugt en ganske almindelige flødeost naturel, men jeg har også prøvet med feta (salattern) og mozzarella – hvilket også giver et lækkert resultat.
Ingredienser
- 1¼ mælk
- 25 g gær
- 1 æg
- ½-¾ dl olivenolie
- 5 dl hvedemel
- 1½ spsk. sukker
- ½ spsk. salt
- 150 g flødeost naturel
- Æg til pensling
- Nigellafrø
Sådan gør du
- Varm mælken op til den er lillefingerlun.
- Opløs gæren i mælken.
- Tilsæt æg, olie, mel, sukker og salt, og rør det hele sammen til en lind dej.
- Lad dejen hæve lunt og tildækket i en times tid til dobbelt størrelse.
- Ælt dejen godt igennem.
- Tag et stykke dej ca. på størrelse med et æg, og lav det rundt og fladt.
- Kom 1 spsk. flødeost på midten, og luk for det, mens du former dejen til en bolle.
- Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir med lukningen nederst.
- Gør det med al dejen.
- Lad poğaça hæve i ½ time tildækket.
- Tænd ovnen på 175° C.
- Pensl poğaça med sammenpisket æg, og strø nigellafrø på dem.
- Bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de har en fin gylden farve.
Nutrition
Kalorier: 2926kcal | Kulhydrat: 400g | Protein: 76g | Fedt: 112g | Mættet fedt: 38g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 329mg | Natrium: 762mg | Kalium: 1044mg | Fiber: 20g | Sukker: 8g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 256mg | Jern: 25mg
Ud af denne portion bliver der ca. 10-12 stykker.
Se eventuelt også opskriften på baklava. der også er en favorit fra det sydeuropæiske køkken.
Forberedelsestid: 1¾ time
Tilberedningstid: 25 minutter