Poğaça

Poğaça er en type kuvertbrød, der stammer fra Balkan, men er kendt i mange lande i sydeuropæiske og i det sydøstlige Europa og Tyrkiet. Oprindeligt bliver brødet bagt i asken i ildstedet og derefter i ovnen.

Poğaça kan være fyldt med kartofler, hakket oksekød eller ost, og dejen tilsættes ofte kerner eller tørrede krydderurter, eller det drysses på toppen.

Poğaça

Poğaça – opskrift

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 1 time 45 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Kalorier: 2926kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg nøjes med at bage mine poğaça i ovnen – ikke først i ildstedet – og jeg har kun prøvet at lave dem med ost i. Her har jeg brugt en ganske almindelige flødeost naturel, men jeg har også prøvet med feta (salattern) og mozzarella – hvilket også giver et lækkert resultat.

Ingredienser

  • mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • ½-¾ dl olivenolie
  • 5 dl hvedemel
  • spsk. sukker
  • ½ spsk. salt
  • 150 g flødeost naturel
  • Æg til pensling
  • Nigellafrø

Sådan gør du

  • Varm mælken op til den er lillefingerlun.
  • Opløs gæren i mælken.
  • Tilsæt æg, olie, mel, sukker og salt, og rør det hele sammen til en lind dej.
  • Lad dejen hæve lunt og tildækket i en times tid til dobbelt størrelse.
  • Ælt dejen godt igennem.
  • Tag et stykke dej ca. på størrelse med et æg, og lav det rundt og fladt.
  • Kom 1 spsk. flødeost på midten, og luk for det, mens du former dejen til en bolle.
  • Læg den på en bageplade beklædt med bagepapir med lukningen nederst.
  • Gør det med al dejen.
  • Lad poğaça hæve i ½ time tildækket.
  • Tænd ovnen på 175° C.
  • Pensl poğaça med sammenpisket æg, og strø nigellafrø på dem.
  • Bag dem i ovnen i 25-30 minutter, til de har en fin gylden farve.

Nutrition

Kalorier: 2926kcal | Kulhydrat: 400g | Protein: 76g | Fedt: 112g | Mættet fedt: 38g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 329mg | Natrium: 762mg | Kalium: 1044mg | Fiber: 20g | Sukker: 8g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 256mg | Jern: 25mg

Ud af denne portion bliver der ca. 10-12 stykker.

Se eventuelt også opskriften på baklava. der også er en favorit fra det sydeuropæiske køkken.

Forberedelsestid: 1¾ time

Tilberedningstid: 25 minutter

Sidst opdateret: 14. december 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i november måneds lodtrækning om ART fra SodaStream (værdi: 1109 kr)

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.