Peberrodscreme

Peberrodscreme er en af de slags tilbehør, der bærer hele retten. Det er ikke en ret i sig selv, men den har stor betydning for den ret, den bliver serveret sammen med. Peberrodscreme er blød og cremet med en stærk smag af peberrod. Og du kan lave den selv – hurtigt og mums!

Har du smagt peberrodssalat – du ved den fra supermarkedet, som vi spiser oven på kogt oksebryst, sprængt kalvetunge, filet, rullepølse eller lignende – og kan du lide det, så kan du også lide hjemmelavet peberrodscreme. For den smager endnu bedre.

Peberrodscreme med flødeskum – opskrift

Brug hel, frisk peberrod til din peberrodscreme. Ikke høvlet, ikke revet. Frisk, som du selv river direkte ned i din creme. Peberrodscreme smager godt til laks. Fersk som røget. Eller sammen med røget mørbrad. Røget mørbrad eller laks på et stykke brød kan blive en lækker forret eller natmad garneret med peberrodscreme. Men ellers kan du spise den, nøjagtigt som du spiser peberrodssalaten, som jeg nævnte før.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Rate
Samlet tid: 35 minutter
Sværhedsgrad: Nem
Antal: 4 personer
Kalorier: 67kcal

Ingredienser

  • dl yoghurt naturel
  • ½ dl piskefløde
  • 2 spsk. revet peberrod
  • 1 spsk. frisk hakket oregano eller 1 tsk. tørret
  • Sukker
  • Citronsaft – frisk ikke fra flaske

Sådan gør du

  • Kom yoghurten i et kaffefilter og lade den dræne i mindst ½ time.
  • Pisk imens fløden til en let skum.
  • Rør yoghurten med revet peberrod, og vend det med den let piskede fløde.
  • Tilsæt evt. oregano, og smag til med sukker og citronsaft.

Næringsindhold pr. servering

Kalorier: 67kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 2g | Fedt: 6g | Mættet fedt: 4g | Kolesterol: 22mg | Natrium: 24mg | Kalium: 68mg | Fiber: 1g | Sukker: 2g | Calcium: 57mg | Jern: 1mg

Servering af peberrodscreme

Til anretningen af peberrodscreme, som du ser på billedet, har jeg brugt

  • 2 skiver ristet, hvidt brød
  • ¼ hjertesalat
  • 50 g røget svinemørbrad
  • 50 g fetaost/salatost (helt stykke)
  • ¼ af peberrodscremen
  • bagt cherrytomat
  • 1 dampet forårsløg

Salaten lægges på det ristede brød. Herpå anrettes skiver af svinemørbrad og store skiver fetaost – salatost i tern kan også bruges. Peberrodscremen lægges på, og der pyntes med cherrytomater og forårsløg – nå ja, og så måske en dusk persille.

Tip: hvis du vil have din peberrodscreme endnu stærkere, kan du selvfølgelig komme mere revet peberrod i. Men du kan også komme en lille klat wasabipasta i. Wasabi er en stærk japansk peberrod – du kender den sikkert, hvis du spiser sushi.

Pas på, når du doserer, for det er meget stærkt. Wasabi gør cremen lidt lysegrøn i farven, men det ser kun lækkert ud.

Stop madspild

Når du har drænet yoghurten, får du valle – det tynde, der løber fra. Det kan du bruge i brød eller boller. F.eks. gulerodsboller. Valle er rig på rigtig mange næringsstoffer. Skal du ikke bage lige nu, så frys vallen ned.

Har du ikke nok valle til at erstatte al væden i brød- eller bolleopskriften, så erstatter du bare en del af væden. Skal der f.eks. 3½ dl vand i, og du kun har ½ dl valle, så bruger du bare 3 dl vand plus al vallen.

Forberedelsestid: 35 minutter

Tilberedningstid: 0

Vild med peberrodscreme? Prøv eventuelt at se vores opskrift på peberrodssovs, der smager skønt til mange retter. Se opskriften her.

Denne tekst blev sidst opdateret den 22. april 2020 13:14

Sune Hansen