Mørbraden er et af de fineste stykker kød på dyret. De fleste dansker forbinder mørbrad med svin, men det kan sagtens komme fra mange andre dyr som okser, lam, kalv og så videre.
Mørbraden er det stykke kød, der skæres ud af musklen, der sidder på indersiden af rygsøjlen. På engelsk er mørbrad kendt som tenderloin, hvilket er et begreb, der ofte bruges på restauranter, når man skal få retten til at lyde endnu mere eksklusiv.
Nedenfor kan du finde nogle af de opskrifter her på siden, hvor mørbraden spiller en helt central rolle.
Mørbradgryde
Mørbradgryde er danskernes mest populære mørbradret. Hos HurtigMums har vi en af Danmarks mest populære opskrifter på mørbradgryde, og det er så faktisk ikke helt rigtigt. Når du går ind på mørbradgryde opskriften, så er der faktisk ikke bare en opskrift på mørbradgryde, men 5 forskellige opskrifter. Du kan blandt andet finde en fedtfattig mørbradgryde, såvel som en italiensk mørbradgryde (den på billedet ovenfor) og naturligvis også en helt traditionel dansk mørbradgryde.
Mørbradbøf
Mørbradbøf er noget af det lækreste jeg kan huske fra min barndom – dengang hvor det hele ikke var blevet alt for sukkerforskrækket og retterne endnu ikke skulle hedde spelt til fornavn. Mørbradbøf skal i min bog serveres til frokost med løg og hele molevitten, men der er også mange der serverer mørbradbøf til aftensmaden, og det er der vel ikke noget galt med.
Svinemørbrad i ovn
Svinemørbrad i ovn er en helt klassisk dansk ret. Det tager cirka en times tid at lave en svinemørbrad i ovn, og det er en af de retter, der aldrig rigtig går af mode. Det er nemt at lave svinemørbrad i ovn og så smager svinemørbrad i ovn bare lækkert. Du kan servere mørbraden med almindelige hvide kartofler, men jeg vil faktisk anbefale dig, at til svinemørbrad i ovn, der serverer du Pommes Anna til. Det er ikke den sundeste variant, men den er simpelthen super lækker.
Der vil løbende komme flere mørbradretter på denne side.