Dulce de leche

Første gang jeg lavede dulce de leche, var jeg meget spændt på, hvordan det smagte. En veninde havde fortalt mig, at det smagte lidt som Nutella.

Det er løgn! Det har nogenlunde samme konsistens og anvendelsesmuligheder som Nutella, men smagen er meget mere raffineret (undskyld Nutella).

Hvad er dulce de leche?

Dulce de leche er spansk. ’Dulce’ betyder ’sød’ og ’leche’ betyder ’mælk’. Dulce de leche er en himmerigsmundfuld, som bliver lavet ved at opvarme kondenseret mælk langsomt. Kondenseret mælk er sødmælk, der er kogt ind med sukker.

Kondenseret mælk bliver brugt til desserter og kager. Det samme kan du bruge dulce de leche til. Hvis du vil blive i det argentinske og spanske, så kan jeg anbefale alfajores, hvor dulce er en nøglekomponent.

Opskrift på dulce de leche

dulce de leche

Opskrift på dulce de leche

Samlet tid: 4 timer
Antal: 1 portion
Forfatter: Beate Grandahl
Den kondenserede mælk er gul og cremeagtig, når den bliver kogt langsomt, bliver den brun og, konsistensen ender med at blive endnu tykkere og cremet, nærmest karamelagtig. Og den smager da også rigtig meget af karamel. Sådan en cremet, hjemmelavet karamel i luksusklasse – ikke en Big Ben karamel. Dulce de leche er ikke hurtigt lavet, men til gengæld er det nemt!

Ingredienser

  • 1 dåse kondenseret mælk


Sådan gør du

  • Kom dåsens indhold over i et lille henkogningsglas.
  • Læg gummiringen på, og luk låget.
  • Bring ca. ¾ l vand i kog i en kasserolle.
  • Sæt glasset med kondenseret mælk i det kogende vand, skru ned for varmen, og lad glas med indhold simre i 4 timer.
  • Sæt glasset til afkøling, før det åbnes.
  • Pisk massen med elpisker, til konsistensen bliver blød og cremet. (Det er tilladt at slikke piskerisene efterfølgende).
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Tip: Dulcen kan holde sig meget længe, så længe du ikke har åbnet glasset.

Hvor kan man købe dulce de leche?

Du kan faktisk købe den søde creme på dåse i nogle få udvalgte dagligvarebutikker. Kondenseret mælk kan du købe i de fleste velassorterede dagligvarebutikker. Ellers kan du lave det selv ved at koge 5 dl mælk ind med 200 g sukker i ca. 20 minutter, til den blive gul og tykner. Tilsæt en knivspids natron, og hæld den kondenserede mælk på et skoldet glas, og sæt det i køleskabet, til du skal bruge den søde, cremede mælk.

dulce de leche
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce