Første gang jeg lavede dulce de leche, var jeg meget spændt på, hvordan det smagte. En veninde havde fortalt mig, at det smagte lidt som Nutella.
Det er løgn! Det har nogenlunde samme konsistens og anvendelsesmuligheder som Nutella, men smagen er meget mere raffineret (undskyld Nutella).
Hvad er dulce de leche?
Dulce de leche er spansk. ’Dulce’ betyder ’sød’ og ’leche’ betyder ’mælk’. Dulce de leche er en himmerigsmundfuld, som bliver lavet ved at opvarme kondenseret mælk langsomt. Kondenseret mælk er sødmælk, der er kogt ind med sukker.
Kondenseret mælk bliver brugt til desserter og kager. Det samme kan du bruge dulce de leche til. Hvis du vil blive i det argentinske og spanske, så kan jeg anbefale alfajores, hvor dulce er en nøglekomponent.
Opskrift på dulce de leche
Opskrift på dulce de leche
Ingredienser
- 1 dåse kondenseret mælk
Sådan gør du
- Kom dåsens indhold over i et lille henkogningsglas.
- Læg gummiringen på, og luk låget.
- Bring ca. ¾ l vand i kog i en kasserolle.
- Sæt glasset med kondenseret mælk i det kogende vand, skru ned for varmen, og lad glas med indhold simre i 4 timer.
- Sæt glasset til afkøling, før det åbnes.
- Pisk massen med elpisker, til konsistensen bliver blød og cremet. (Det er tilladt at slikke piskerisene efterfølgende).
Tip: Dulcen kan holde sig meget længe, så længe du ikke har åbnet glasset.
Hvor kan man købe dulce de leche?
Du kan faktisk købe den søde creme på dåse i nogle få udvalgte dagligvarebutikker. Kondenseret mælk kan du købe i de fleste velassorterede dagligvarebutikker. Ellers kan du lave det selv ved at koge 5 dl mælk ind med 200 g sukker i ca. 20 minutter, til den blive gul og tykner. Tilsæt en knivspids natron, og hæld den kondenserede mælk på et skoldet glas, og sæt det i køleskabet, til du skal bruge den søde, cremede mælk.