Pop tarts

pop tartsPop Tarts er et af de produkter, der er startet som et brand – altså ligesom Oreo, Cornflakes, M&M’s og lignende. Det er forbagte, lukkede ”tærter”, som er fremstillet til at blive varmet i en brødrister eller mikroovn. Det er Kellogg Company, der har introduceret dem. Og det er ikke et nyt fænomen.

De små, forbagte tærter blev introduceret første gang i 1964, og de har siden været ekstremt populære i USA. Men også i Canada, Finland, Ukraine, Storbritannien og New Zealand bliver de solgt med stor succes. Men først for nyligt er de også kommet på hylderne i Danmark. Jeg ved faktisk ikke engang, om du kan købe den andre steder end i netbutikker.

pop tarts

Pop Tarts – opskrift

Samlet tid: 45 minutter
Antal: 9 Pop tarts
Forfatter: Beate Grandahl
Du kan heldigvis selv lave Pop tarts – nu når de skal være så besværlige at få fat på, og det er faktisk ikke engang særlig svært. Det sværeste er at få dem lige store – med mindre du bruger en lineal – men hvad gør størrelsen? Det er smagen, der er den afgørende. Poptarts kan være fyldt med alt muligt lækkert fra dulce de leche over chokolade til marmelade eller med tørre ingredienser, som kanel, lakridspulver osv.

Ingredienser

  • 285 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 230 g usaltet smør
  • 2 æg
  • 3 spsk. mælk


Sådan gør du

  • Bland mel, sukker og salt sammen.
  • Skær det kolde smør i tern, og bland det lidt ad gangen i de tørre ingredienser – det er nemmest i røremaskinen, men ellers kan en elpisker også anvendes.
  • Pisk det ene æg og de 2 spsk. mælk sammen, og hæld det i, når dejen er som en bunke ærter, der kan hænge sammen, når du klemmer dem. Rør til du har en ensartet dej.
  • Del dejen i to lige store dele, og læg dem i køleskabet i minimum 15 minutter.
  • Tænd ovnen på 175° C varmluft.
  • Pisk det sidste æg og den sidste spsk. mælk sammen.
  • Rul den ene halvdel dej ud til et rektangel på et meldrysset bord, og skær den ud i 9 lige store stykker (ca. 6 x 10 cm hver).
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med æggeblandingen, og kom fyld på (se evt. forslag til fyld længere nede), men lad en kant stå bar hele vejen rundt til at samle tærterne på.
  • Rul den anden halvdel tilsvarende ud, skær den i ni stykker, og læg dem oven på dem med fyldet. Tryk de to stykker dej sammen med en gaffel hele vejen rundt.
  • Pensl med æggeblandingen, og sæt tærterne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Pynt evt. med glasur lavet af ca. 85 g flormelis rørt ud i 1 spsk. mælk og et par dråber vaniljeekstrakt, når kagerne er kølet af.

Til fyld kan du bruge bagefast marmelade (ca. 250 g). Er din marmelade ikke bagefast kan du koge den op og jævne den med 1 spsk. majsstivelse udrørt i et par spsk. vand. Lad marmeladen koge et par minutter, og lad den køle af, inden du bruger det i dine Pop-tarts.

Vil du have tørt fyld, kan du f.eks. blande 100 g brun farin med 1½ tsk. stødt kanel og 4 tsk. hvedemel.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

2 reaktioner

  1. Det kan da ikke passe at deje skal rulles ud til et rektangel på 6×10 cm. Det må vel være de enkelte stykker, der skal have denne størrelse eller hvor små skal de egentlig være. Ellers en udmærket opskrift. Jeg rullede dejen ud til ca 30×21 – ca. A4 og fik nogle pæne stykker som jeg ikke har smagt endnu.

    1. Hej Frede
      Nej selvfølgelig ikke, du har da helt ret. Dejen skal skæres ude i stykker, der måler ca. 6 x 10 cm. Det er nu rettet. Tak for at gøre mig opmærksom på det.
      De bedste hilsner
      Beate

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce