Pop Tarts er et af de produkter, der er startet som et brand – altså ligesom Oreo, Cornflakes, M&M’s og lignende. Det er forbagte, lukkede ”tærter”, som er fremstillet til at blive varmet i en brødrister eller mikroovn. Det er Kellogg Company, der har introduceret dem. Og det er ikke et nyt fænomen.

De små, forbagte tærter blev introduceret første gang i 1964, og de har siden været ekstremt populære i USA. Men også i Canada, Finland, Ukraine, Storbritannien og New Zealand bliver de solgt med stor succes. Men først for nyligt er de også kommet på hylderne i Danmark. Jeg ved faktisk ikke engang, om du kan købe den andre steder end i netbutikker.

pop tarts

Pop Tarts – opskrift

Du kan heldigvis selv lave Pop tarts – nu når de skal være så besværlige at få fat på, og det er faktisk ikke engang særlig svært. Det sværeste er at få dem lige store – med mindre du bruger en lineal – men hvad gør størrelsen? Det er smagen, der er den afgørende.

Poptarts kan være fyldt med alt muligt lækkert fra dulce de leche over chokolade til marmelade eller med tørre ingredienser, som kanel, lakridspulver osv.

Ingredienser til 9 Pop tarts

  • 285 g hvedemel
  • 1 spsk. sukker
  • 1 tsk. salt
  • 230 g usaltet smør
  • 2 æg
  • 3 spsk. mælk

Sådan laver du hjemmelavede pop tarts

  1. Bland mel, sukker og salt sammen.
  2. Skær det kolde smør i tern, og bland det lidt ad gangen i de tørre ingredienser – det er nemmest i røremaskinen, men ellers kan en elpisker også anvendes.
  3. Pisk det ene æg og de 2 spsk. mælk sammen, og hæld det i, når dejen er som en bunke ærter, der kan hænge sammen, når du klemmer dem. Rør til du har en ensartet dej.
  4. Del dejen i to lige store dele, og læg dem i køleskabet i minimum 15 minutter.
  5. Tænd ovnen på 175° C varmluft.
  6. Pisk det sidste æg og den sidste spsk. mælk sammen.
  7. Rul den ene halvdel dej ud til et rektangel på et meldrysset bord, og skær den ud i 9 lige store stykker (ca. 6 x 10 cm hver).
  8. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med æggeblandingen, og kom fyld på (se evt. forslag til fyld længere nede), men lad en kant stå bar hele vejen rundt til at samle tærterne på.
  9. Rul den anden halvdel tilsvarende ud, skær den i ni stykker, og læg dem oven på dem med fyldet. Tryk de to stykker dej sammen med en gaffel hele vejen rundt.
  10. Pensl med æggeblandingen, og sæt tærterne i ovnen i ca. 15 minutter, til de er gyldne.

Pynt evt. med glasur lavet af ca. 85 g flormelis rørt ud i 1 spsk. mælk og et par dråber vaniljeekstrakt, når kagerne er kølet af.

Til fyld kan du bruge bagefast marmelade (ca. 250 g). Er din marmelade ikke bagefast kan du koge den op og jævne den med 1 spsk. majsstivelse udrørt i et par spsk. vand. Lad marmeladen koge et par minutter, og lad den køle af, inden du bruger det i dine Pop-tarts.

Vil du have tørt fyld, kan du f.eks. blande 100 g brun farin med 1½ tsk. stødt kanel og 4 tsk. hvedemel.

 

Forberedelsestid: 30 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Pop Tarts
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 4 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email