Indbagte rejer er en af de delikatesser min bedre halvdel ikke kan holde fingrene fra. ”Nu tager jeg kun to til, så er det slut!” Og det gentager sig, indtil fadet er tomt. Nu mætter indbagte rejer jo heller specielt meget. Det er jo bare sådan en lille happer, der tilfredsstiller hele vejen rundt, fordi de forskellige smage er der, og fordi den er både sprød og blød og sej. Mums!
Rejer i sig selv indeholder både glutamat og inosinat (en basis- og en synergi-umami), som er to ud af de tre umamiformer. Derudover serverer du den med lidt salt, samt en sød chilisauce, som bidrager med både det søde og det bitre.
De indbagte rejer ser også indbydende ud, dufter dejligt, og du kan høre, når du knaser den. Med andre ord kommer du næsten hele spekteret rundt. Se det er opskriften på god mad!
Indbagte rejer
Ingredienser
Sådan gør du
- Pisk mel, salt, mælk, æg og øl sammen til en jævn dej uden klumper.
- Varm olien op i stor gryde. Olien skal være så varm, at den syder omkring et træspyd.
- Dyp rejerne i dejen ved at holde dem i halespidsen, og kom dem ned i gryden – gerne ad flere omgange – brug en madpincet eller lignende, så du ikke brænder fingrene.
- Lad rejerne stege til de er gyldne – et par minutter på hver side.
- Læg rejerne på fedtsugende papir, og drys med lidt salt.
Nutrition
Tip: Er du den glade ejer af en friturekoger, så sæt den på 175-180° C, og giv rejerne ca. 3-4 minutters tid.
Rejerne skal helst spises med det samme.
Tilbehør til indbagte rejer
Servér med en lækker salat. Salaten på billedet er blot lidt snittet hjertesalat, nogle overskårne sukkerærter, godt med fetatern og en god håndfuld blåbær. Derudover kan du servere sød chilisauce til rejerne.
Sød chilisauce
Du kan købe sød chilisauce i ethvert supermarked, og det smager ganske udmærket. Du kan også lave den selv.
Ingredienser til sød chilisauce
- 120 g rørsukker
- 2¼ dl vand
- 3 røde chilipebre
- 3 spsk. hvidvinseddike
- 1 tsk. salt
- 4½ tsk. majsstivelse
Sådan laver du sød chilisauce
- Kog sukkeret og 2 dl af vandet, til sukkeret er opløst.
- Skyl chilipebrene, og hak dem fint – du behøver ikke fjerne kernerne, men dog stilken.
- Kom chili, hvidvinseddike og salt i sukkervandet.
- Rør majsstivelsen ud i ¼ dl vand, hæld det i gryden, og lad det hele simre 2-3 minutter.
- Hæld chilisaucen på en skoldet evt. atamonskyllet flaske, og opbevar den i køleskabet.
2 Responses
Pisk mel ….
Mangler mel ikke under ingredienser? Hvor meget?
Hej Henrik
Jo, det var da faldet ud. 100 g hvedemel skal der i. Er nu også tilføjet ingredienslisten. 🙂
De bedste hilsner
Beate, HurtigMums