Sød chilisauce

sød chilisauce

Sød chilisauce opskrift

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 15 minutter
Kalorier: 11kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Det tager ikke specielt lang tid at lave chili-sauce. Og så er det en god måde at få brugt en enkelt chili, du har til rest, på ved at regne mængden af de øvrige ingredienser ud, alt afhængig af hvor meget chili du har. Og så kan den holde sig rigtig længe. Ca. 500 g

Ingredienser

  • 2-3 røde chilipebre 30-50 g uden stilk – afhængig af størrelse, styrke og smag
  • ½ spsk. salt
  • spsk. kartoffelmel
  • ¾ dl lys eddike
  • dl vand
  • 1 spsk. hvidløgsolie
  • ¼ tsk. atamon

Sådan gør du

  • Skyl chilipebrene, fjern stilken, og hak chilipebrene fint.
  • Kom alle ingredienserne i en gryde, bring det i kog, og lad det simre i 7-8 minutter.
  • Hæld saucen på en rengjort og skoldet flaske med tilhørende og tætsluttende låg.
  • Lad saucen køle af.
  • Chili-saucen skal ikke trække, men kan serveres, så snart den er kølet af.

Noter

Tip I: Hvis du vil tage lidt af styrken, kan du fjerne frøstolen i chilipebrene, før du hakker dem. Det er dér den stærkeste smag sidder – ikke i kernerne, som mange tror.
Tip II: Hvis du ikke har hvidløgsolie, kan du komme lidt presset hvidløg og en spiseskefuld oliven-, raps- eller lignende olie i stedet for. Eller du kan bruge lidt hvidløgspulver – bare et lillebitte drys.

Nutrition

Kalorier: 11kcal | Kulhydrat: 0.4g | Protein: 0.1g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 0.1g | Flerumættet fedtsyre: 0.1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Natrium: 208mg | Kalium: 10mg | Fiber: 0.1g | Sukker: 0.02g | Vitamin C: 0.3mg | Calcium: 8mg | Jern: 0.1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min opskrift på sød chilisauce

Chili-sauce findes i mange forskellige styrker. Og når du laver den selv, er det ikke sikkert, den får samme styrke hver gang. For det kommer an på chiliens styrke og selvfølgelig også mængden af chili. Men bortset fra det, så er det supernemt at lave en lækker chilisauce. Se opskriften herunder.

Chili-saucen her er inspireret af den sweet chili sauce, du kan købe i butikkerne. Den er dog en anelse stærkere, men det kan du jo selv skrue ned for ved at komme mindre chili i. Den er imidlertid ikke så stærk som sriracha, som godt kan være en anelse for stærk for mine smagsløg, hvis den serveres som tilbehør i stedet for i en ret.

Hvor lang tid kan chilisauce holde sig?

Jeg ved ikke helt, hvor længe denne chili-sauce kan holde sig – men længe. Den kan i hvert fald holde sig i et år, måske endda mere – også efter åbning, hvis du undgår krydskontaminering og opbevarer den tørt og køligt.

Jeg har aldrig smidt noget af min chili-sauce ud, fordi den er blevet dårlig, men jeg har heller ikke prøvet at opbevare den i over et år, for den er spist inden.

Er chilisauce sundt?

Chilipebre har mange gode egenskaber, der er en bonus for dit helbred. Den er nemlig fyldt med C-vitamin, betacaroten, antioxidanter og flavonoider, som ikke alene styrker dit immunforsvar, men også beskytter dig mod sygdomme og lidelser, som f.eks. kræft, forhøjet blodtryk og betændelser i kroppen.

Når det så er sagt, så er det selvsagt sundere at spise den ”bare” chili end en sauce, der bl.a. også indeholder sukker.

Opskrifter med sød chilisauce

Du kan bruge sød chilisauce som dip til f.eks. indbagte rejer, vietnamesiske forårsruller eller chili cheese tops. Men du kan også bruge den i retter som stegte nudler eller til at lave barbecuemarinade eller chilimayo med. Og der er mange flere muligheder.

Sidst opdateret: 26. november 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter