Chili cheese tops

Opskrift på chili cheese tops

chili cheese tops

Chili cheese tops – opskrift

5 fra 2 stemmer
Samlet tid: 30 minutter
Forfatter: Beate Grandahl
Du skal selvfølgelig være koncept nogenlunde tro. Mine tops skulle måske nærmere hedde chili cheese balls, for det er kugler mere end det er toppe. Fordi det bare er nemmere. Jeg bruger revet ost, hvor McDonald’s bruger smelteost – som jo egentlig er et affaldsprodukt (ikke som i dårligt, bare som til overs f.eks. pga. fejlproduktion). Af chili bruger jeg lige så gerne rød som grøn som gul. McDonald’s er grønne. Men her kommer opskriften.

Ingredienser

  • 2-3 chilipebre for eksempel jalapenos – afhængig af styrken, og hvor stærke du ønsker toppene/kuglerne
  • 175 g cheddar
  • 175 g revet mozzarella
  • 1 dl mel
  • 2 æg
  • 3-4 spsk. mælk – kan udelades men er med til, at æggehviden ikke bliver så sej
  • 1½-2 dl rasp
  • Fritureolie eller anden smagsneutral olie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Skyl chilipebrene, fjerne kerner og frøstok, og hak frugtkødet fint.
  • Riv cheddaren, hvis du ikke har købt den revet.
  • Bland chili, cheddar og mozzarella sammen, og saml det til små kugler – det er lidt svært, men kan lade sig gøre med lidt tålmodighed.
  • Hæld mel op på en tallerken eller et stykke madpapir, og kom lidt salt og peber i.
  • Slå æggene ud i en dyb tallerken eller bred skål, og pisk dem sammen med mælken.
  • Hæld også rasp op på en tallerken eller et stykke madpapir.
  • Vend nu kuglerne først i mel, så i æg, så i rasp, så i æg igen og til sidst i rasp igen.
  • Varm olien op til 180° C i en gryde, sauterpande eller endnu bedre i din friturekoger, og kog /steg kuglerne, til de er gyldne – det tager en 2-3-4 minutter.
  • Læg kuglerne på fedtsugende papir – for eksempel køkkenrulle eller kaffefiltre.

Noter

Kuglerne kan holdes varm i ovnen, men ikke ved alt for høj varme – osten smelter jo, og kan løbe ud. Bare sådan en 60-70° C.
Tip: Hvis du ikke er den heldige ejer af en friturekoger, kan du bruge et sukkertermometer til at måle temperaturen i olien med.

Min opskrift på chili cheese tops

Chili cheese tops er små toppe fyldt med ost og chili. De fleste kender nok de små sprøde toppe fra McDonald’s, men du kan faktisk også få dem på frost, og så kan du selvfølgelig lave dem selv. Nogle kalder dem også ostetoppe.

Hjemmelavede chili cheese tops

Lige gyldigt hvad du laver selv, så er fordelen, at du kan lave det med de råvarer, du har adgang til eller kan lide, du kan lave det i den størrelse og/eller facon, du finder nemmest, og du ved, hvad der er i det – og ikke i det. Kort sagt, du kan lave det lige nøjagtigt som du vil, og det gælder også for chili cheese tops.

Chili cheese tops skal spises varme eller lune. De spises, som de er som en snack eller som en forret til et mexicansk måltid, som f.eks. inden en portion tostadas. Evt. kan de dyppes i sød chilisauce eller i en hvidløgsdressing eller hvis du er helt eksotisk, så lav noget salsa verde som en blanding af dressing, dip og sauce!

Andre lækre opskrifter på HurtigMums for dig der elsker chili cheese tops

Der er ofte sammenfald i smag, og jeg tror, at når du kan lide de her snacks, så er du også vild med nogle af følgende retter:

God appetit!

Sidst opdateret: 27. marts 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i december måneds lodtrækning til gavekort på 1000 kroner til Butik TusindTanker.dk

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.