Chicken tenders

chicken tenders

Chicken tenders opskrift

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Samlet tid: 1 time 20 minutter
Ret: Fastfood, Snack
Køkken: Amerikansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 1027kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Chicken tenders er marineret, paneret og stegt eller friteret kyllingeinderfilet. Nogle bruger også kyllingebryst, som de skærer i tynde strimler. Men inderfilet er mere mør, kræver kortere tilberedningstid – når ikke den skal marineres først – og er allerede i passende stykker.

Ingredienser

Ingredienser til marinade

  • 3 dl kærnemælk
  • tsk. røget paprika
  • 1 tsk. cayennepeber
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 300 g kyllingeinderfilet

Ingredienser til panering

  • dl hvedemel
  • 2 tsk. barbecuekrydderi
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. røget paprika
  • ½ tsk. salt

Ingredienser til tilberedning

  • 3-4 dl smagsneutral olie – f.eks. solsikkeolie eller fritureolie

Sådan gør du

  • Sådan gør du
  • Bland kærnemælk, røget paprika, cayennepeber, salt og peber sammen i en skål, der også kan rumme kødet.
  • Tilsæt kødet, og vend det hele godt rundt.
  • Dæk skålen, og sæt den i køleskabet i mindst 1 time, men gerne natten over.
  • Bland ingredienserne til panering sammen i en dyb tallerken eller lignende.
  • Tag en af kyllingestrimlerne op af marinaden, og læg den over i paneringen.
  • Sørg for, at der kommer godt med panering hele vejen rundt.
  • Klem kyllingestrimlen mellem dine hænder, så den overskydende marinade laver små folder og krusninger i paneringen. Det gør dem ekstra sprøde.
  • Fortsæt med den næsten kyllingestrimmel, og indtil alle chicken tenders er blevet paneret.
  • Varm olien op i en pande (eller start frituregryden), og steg 2-3 chicken tenders ad gangen, til de er gyldne og sprøde.
  • Læg dem med det samme på fedtsugende papir, så overskydende olie forsvinder.

Nutrition

Kalorier: 1027kcal | Kulhydrat: 52g | Protein: 25g | Fedt: 80g | Mættet fedt: 13g | Flerumættet fedtsyre: 44g | Enkeltumættet fedtsyre: 18g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 56mg | Natrium: 345mg | Kalium: 469mg | Fiber: 2g | Sukker: 4g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 117mg | Jern: 3mg

Min chicken tenders-opskrift

Du kan måske godt få den fornemmelse, at chicken tenders er lidt ligesom chicken nuggets. Og ja begge dele er paneret, og begge dele skal trække i køleskabet. Men hvor chicken tenders marineres, trækker nuggets blot i paneringen – i hver fald i min opskrift. Og derudover er chicken nuggets som regel ikke lige så aflange, som chicken tenders. 

Og netop på grund af formen er der også nogle, der kalder chicken tenders for chicken fingers eller kyllingefingre. Formen passer nogenlunde, men tilberedningsmetoden er igen anderledes. 

Chicken tenders i arifryer eller ovn

Du kan også tilberede retten i airfryer eller ovn. 

I airfryeren skal de have ca. 10 minutter ved 180° C og evt. vendes, når halvdelen af tiden er gået. Vil du tilberede i ovn, skal du varme ovnen op til 200° C, varmluft og derefter give dem 12 minutter. Ved begge tilberedningsmetoder bør du holde øje med dem. De skal selvfølgelig være gennemstegte, men de skal også have en sprød overflade.

Tilbehør til chicken tenders

Når jeg serverer retten, serverer jeg næsten altid pomfritter, aioli og en eller anden form for salat – f.eks. tomatsalat – til.

Sidst opdateret: 12. december 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter