Chicken tenders opskrift
Ingredienser
Ingredienser til marinade
- 3 dl kærnemælk
- 1½ tsk. røget paprika
- 1 tsk. cayennepeber
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 300 g kyllingeinderfilet
Ingredienser til panering
- 2½ dl hvedemel
- 2 tsk. barbecuekrydderi
- 1 tsk. bagepulver
- 1 tsk. røget paprika
- ½ tsk. salt
Ingredienser til tilberedning
- 3-4 dl smagsneutral olie – f.eks. solsikkeolie eller fritureolie
Sådan gør du
- Sådan gør du
- Bland kærnemælk, røget paprika, cayennepeber, salt og peber sammen i en skål, der også kan rumme kødet.
- Tilsæt kødet, og vend det hele godt rundt.
- Dæk skålen, og sæt den i køleskabet i mindst 1 time, men gerne natten over.
- Bland ingredienserne til panering sammen i en dyb tallerken eller lignende.
- Tag en af kyllingestrimlerne op af marinaden, og læg den over i paneringen.
- Sørg for, at der kommer godt med panering hele vejen rundt.
- Klem kyllingestrimlen mellem dine hænder, så den overskydende marinade laver små folder og krusninger i paneringen. Det gør dem ekstra sprøde.
- Fortsæt med den næsten kyllingestrimmel, og indtil alle chicken tenders er blevet paneret.
- Varm olien op i en pande (eller start frituregryden), og steg 2-3 chicken tenders ad gangen, til de er gyldne og sprøde.
- Læg dem med det samme på fedtsugende papir, så overskydende olie forsvinder.
Nutrition
Min chicken tenders-opskrift
Du kan måske godt få den fornemmelse, at chicken tenders er lidt ligesom chicken nuggets. Og ja begge dele er paneret, og begge dele skal trække i køleskabet. Men hvor chicken tenders marineres, trækker nuggets blot i paneringen – i hver fald i min opskrift. Og derudover er chicken nuggets som regel ikke lige så aflange, som chicken tenders.
Og netop på grund af formen er der også nogle, der kalder chicken tenders for chicken fingers eller kyllingefingre. Formen passer nogenlunde, men tilberedningsmetoden er igen anderledes.
Chicken tenders i arifryer eller ovn
Du kan også tilberede retten i airfryer eller ovn.
I airfryeren skal de have ca. 10 minutter ved 180° C og evt. vendes, når halvdelen af tiden er gået. Vil du tilberede i ovn, skal du varme ovnen op til 200° C, varmluft og derefter give dem 12 minutter. Ved begge tilberedningsmetoder bør du holde øje med dem. De skal selvfølgelig være gennemstegte, men de skal også have en sprød overflade.
Tilbehør til chicken tenders
Når jeg serverer retten, serverer jeg næsten altid pomfritter, aioli og en eller anden form for salat – f.eks. tomatsalat – til.