Honningkage

Honningkage

Honningkage opskrift

Samlet tid: 1 time 30 minutter
Forfatter: Beate Grandahl
Det gode ved denne kage er, at der er masser af den, og den kan holdes sig frisk længe, hvis den bliver pakket ind og stillet køligt.

Ingredienser

  • 500 g honning
  • 125 g sukker
  • 3 æg
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 2 tsk. stødt kanel
  • Saft af ½ appelsin
  • 1 dl piskefløde
  • 2 spsk. cremefraiche
  • 2 tsk. hjortetaksalt
  • 500 g hvedemel
  • 375 g flormelis
  • 3 spsk. kogende vand
  • 150 g blødt smør – stuetemperatur
  • Abrikosmarmelade
  • 50 g kakao
  • ½ dl vand


Sådan gør du

  • Kom honning og sukker i en gryde, varm det op under omrøring til sukkeret er smeltet, og lad det herefter køle af, til det er lunkent.
  • Tænd ovnen på 165° C, konventionel ovn.
  • Pisk æggene let sammen, og rør ingefær, kanel, appelsinsaft, piskefløde og cremefraiche i.
  • Hæld honningen i æggeblandingen, og rør det godt sammen.
  • Bland mel og hjortetaksalt, og sigt det i lidt ad gangen, og rør indimellem. Rør, til du har en ensartet, tyk, flydende dej.
  • Beklæd en bradepande på ca. 23 x 33 cm med bagepapir, og hæld dejen i den.
  • Sæt kagen ind midt i ovnen i ca. 1 time til 1 time og 15 minutter. Bliver den for mørk, så læg et stykke stanniol over. Mærk i kagen med et kødspyd eller lignende redskab af metal. Hænger der dej ved, skal kagen blive i ovnen i lidt længere tid. Bag den ikke for længe, så bliver den hård.
  • Lad kagen afkøle i formen.
  • Rør imens en smørcreme ved at røre 125 g flormelis sammen med kogende vand. Tilsæt derefter det bløde smør, og bland godt rundt, til du har en smørcreme.
  • Flæk kagen, og smør abrikosmarmeladen på den ene halvdel og smørcreme på den anden, og læg de to halvdele sammen igen.
  • Rør en glasur af resten af flormelissen, kakao og vand. Hæld vandet i lidt ad gangen og kun så meget, at glasuren ikke bliver for tynd. Det er ikke sikkert, du skal bruge det hele.
  • Pynt kagen med glasuren og evt. lidt krymmel eller anden kagepynt.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min honningkage opskrift

Har man sagt honningkage, må man også sige Christiansfeld. Den sønderjyske by, der har gjort kagen kendt og elsket i hele Danmark. Kagerne stammer helt tilbage fra 1783, hvor bageren Christian Rasch indrettede et bageri, der senere blev overtaget af en parykmager(sic!).

Den opskrift du får her, er nok ikke en original Christiansfeld honningkage-opskrift, men det gør bestemt ikke resultatet dårligt. Nedenfor får du en rigitg lækker opskrift på honningkager, men husk hvis du altid kan præge kagerne den vej, der passer dig bedst.

Flere tips til honningkage

Du kan i stedet for glasur smelte 200 g mørk chokolade og smøre på kagen. Personligt kan jeg bedst lide den med glasur på.

Du kan også flække kagen to gange og lægge marmelade mellem de to af lagene og smørcreme mellem de to andre lag.

Hvis du vil bage kagen på forhånd, kan du gøre det og fryse den ned. Blot skal du vente med at lægge den sammen og vente med at komme glasur på, til den er tøet op og skal serveres.

Sværhedsgraden er middel, og børn under 12 år får (nok) brug for lidt hjælp.

En anden traditionel kage, du nemt kan bage selv er drømmekage. Du kan også tage et kig på vores side om julekager her.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

8 reaktioner

  1. Hvor meget mel skal der i kagen, kan ikke se det i opskriften?

    Synes det er en spændende opskrift uden fedtstof i kagen.

    1. Kære Edith,

      Der skal 500 gram mel i dejen. Det er en fejl at vi ikke har skrevet det. Jeg går ind og retter fejlen nu 🙂 Held og lykke med kagen, og du er mere end velkommen til at dele et billede med os, af det færdige resultat!

      Venlig hilsen,
      Pernille – HurtigMums

    1. Hej Lisbeth
      Den kan godt holde sig et par uger, hvis du pakker den i folie og opbevarer den i køleskabet.
      De bedste hilsner
      Beate, HurtigMums

  2. Kan du huske hvor høj kagen bliver, eller hvor høj formen er? Jeg vil nemlig gerne bage en honningkage med 3 lag kage, uden at bundene bliver for tynde.

    1. Hej Hanne
      Jeg kan ikke alene ikke huske, jeg har aldrig målt den. Men mit bud vil være omkring 6-8 cm. Måske du kan bruge en form i en mindre størrelse så kagen kommer til at fylde mere i højden. Så skal du bare være obs på, at bagetiden kan være en anden.
      De bedste hilsener
      Beate, HurtigMums

  3. Hej Beate, Hurtigmums.
    Mange tak for hurtigt svar. ❤
    Jeg skal bage så der er nok til 50 mennesker, så jeg bruger en større form og ganger op.🙂

  4. 5 stars
    Utrolig lækker honning kage, alle har rost den, og den holder sig frisk længe, skal i gang igen med næste omgang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce