Her får Beates uhyggelige bud på en næsten blodig Halloween kage:
Halloween kage
5 fra 1 stemme
Forb. tid: 30 minutter minutter
Tilb. tid: 1 time time
Samlet tid: 1 time time 30 minutter minutter
Ret: Dessert
(skærm slukker ikke)
Antal: 8 personer
Forfatter: Beate Grandahl
En halloween-kage må gerne være lidt uhyggelig, men skal selvfølgelig stadig smage dejligt. Denne kage tager lidt tid at lave, men den er umagen værd. Og så er den sjov at pynte – evt. sammen med ungerne.
Ingredienser
Ingredienser til kagedej
- 150 g blødt smør + lidt til formen
- 250 g sukker
- 1 tsk. vaniljesukker
- 3 æg
- 280 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 50 g kartoffelmel
- 3 spsk. fint lakridspulver – kan udelades
- 1½ dl mælk
- ¼-½ dl rød farve – afhængig af hvilken type farve du bruger – jeg har brugt rød frugtfarve
Ingredienser til pynt
- 4-5 spsk. marmelade
- 300-400 g flormelis – afhængig af hvor meget af kagen du vil dække
- Kogende vand
- Et par dråber flydende orange farve Se nedenfor
- Et par dråber flydende sort farve Se nedenfor
- Evt. halloween sukkerdekorationer Se nedenfor
Specialudstyr
- Flydende orange farve - Her fra Städter købt hos Bagebixen
- Flydende sort farve - Her fra Städter købt hos Bagebixen
- Halloween sukkerdekorationer - Her fra Decora købt hos Bagebixen
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 165° C, varmluft.
- Bland smør, sukker og vaniljesukker godt sammen i røremaskinen eller med en elpisker.
- Tilsæt æggene et ad gangen.
- Bland halvdelen af hvedemelet med bagepulver, kartoffelmel og lakridspulver, og kom det i skålen sammen med halvdelen af mælken.
- Bland det godt sammen. Sørg for at skrabe godt ned i bunden af skålen, da du ellers risikerer, at en del af smørcremen har sat sig fast og ikke bliver rørt med ind i dejen.
- Tilsæt resten af hvedemelet og mælken, og rør det hele sammen til en ensartet dej.
- Tilsæt rød farve, til dejen har en farve, du synes er fin.
- Smør ringen på en springform (f.eks. 20 cm i diameter) med lidt smør, og sæt et stykke bagepapir i klemme mellem bunden og ringen.
- Hæld dejen i formen, sæt den i ovnen, og bag den i ca. 1 time. Hold øje med den ved at stikke i den med en strikkepind eller en kødnål. Bagetiden kan variere, bl.a. hvis din springform har en anden størrelse. Når der ikke hænger dej fast på nålen, er kagen gennembagt.
- Tag kagen ud af ovnen, og lad den køle af på en rist.
- Del kagen på tværs af – altså så du får to ”lagkagebunde” – når den er kølet helt af.
- Fordel marmelade på den nederste bund, og læg den øverste bund oven på.
- Bland ca. ¾ af flormelissen med kogende vand, til det har en passende konsistens.
- Tilsæt orange farve, til glasuren har den ønskede farve.
- Fordel glasuren over kagen.
- Bland den sidste ¼ af flormelissen med kogende vand, til den har en passende tyk konsistens – den må ikke være for tynd.
- Tilsæt sort farve, til glasuren har den ønskede farve.
- Kom glasuren i en fryse- eller sprøjtepose med en lille åbning.
- Sæt en prik sort glasur på midten af kagen.
- Lav en ring rundt om den sorte prik et par cm fra prikken.
- Fortsæt med at lave ringe med jævn afstand på hele overfladen af kagen.
- Træk, mens glasuren stadig er våd, enden af en ske, kniv eller lignende fra midten og ud mod kanten af kagen med nogenlunde ens mellemrum, så du trækker striber af den sorte glasur gennem den orange og danner et ”spindelvæv”.
Noter
Pynt evt. med sukkerdekorationer, mens glasuren stadig er våd.
Min halloween-kage-opskrift
Når jeg laver halloween-kage, bruger jeg oftest jordbær- eller hindbærmarmelade mellem bundene. Det synes jeg smager dejligt sammen med lakrids.