Bulgogi

Her får du opskriften på den koreanske favorit bulgogi.

bulgogi

Bulgogi

5 fra 2 stemmer
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 2 timer 5 minutter
Samlet tid: 2 timer 10 minutter
Ret: aftensmad
Køkken: Koreansk
Antal: 4 personer
Kalorier: 327kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Bulgogi er en koreansk ret. Ordet betyder vist noget i retning af ild-kød, fordi kødet bliver stegt over åben ild eller på grill. Der findes mange variationer af bulgogi, og her får du opskriften på min variant. Ingredienser

Ingredienser

  • 600 g ribeye eller andet mørt stykke oksekød
  • 4 fed hvidløg
  • 1 stykke frisk ingefær svarende til 2 spsk. revet ingefær
  • 6 spsk. sojasauce
  • 2 spsk. sesamolie
  • 2 spsk. sirup
  • 2 tsk. miso
  • 2 tsk. sød paprika
  • 2 tsk. cayennepeber
  • Evt. lidt olie til stegning
  • 2 spsk. sesamfrø

Sådan gør du

  • Skær kødet i tynde, tynde skiver på den korte led.
  • Pil hvidløgsfeddene, og riv dem, pres dem, eller hak dem fint.
  • Skræl ingefæren, og riv den.
  • Bland hvidløg, ingefær, sojasauce, sesamolie, sirup, miso, paprika og cayennepeber sammen til en marinade, og vend kødet i den.
  • Sæt kød og marinade i køleskabet i mindst 2 timer – men gerne længere tid. Evt. natten over.
  • Rist kødet af på en brandvarm grillpande – tilsæt evt. lidt olie, hvis det er nødvendigt – i et par minutter. Del evt. portionen af kød op, og steg ad flere omgange, så kødet ikke ”koger” i stedet for at blive stegt.
  • Drys med sesamfrø.

Nutrition

Kalorier: 327kcal | Kulhydrat: 2g | Protein: 31g | Fedt: 22g | Mættet fedt: 10g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 10g | Kolesterol: 92mg | Natrium: 181mg | Kalium: 435mg | Fiber: 0.4g | Sukker: 1g | Vitamin C: 1mg | Calcium: 20mg | Jern: 3mg

Min bulgogi-opskrift

Når jeg skærer kødet, skærer jeg det, inden det er helt tøet op. Så er det mere fast og er nemmere at skære helt tyndt. Står du med et stykke fersk kød, vil jeg derfor anbefale dig, at du lige smider det i frysere i ½ times tid.

Bulgogi bliver traditionelt serveret med kimchi og ris. Men jeg kan godt finde på at servere andre ting til. Det kan være fermenterede (ligesom kimchi) eller syltede ting. F.eks. sauerkraut eller marinerede artiskokker. Og så en salat til. F.eks. bulgursalat eller rissalat.

Nogle gange laver jeg også bulgogi af en rest tilberedt oksesteg. Om det så kan kaldes bulgogi, det kan der jo være delte meninger om. Men det smager godt på grund af den lækre marinade.

Stop madspild

Har du rester af bulgogi, kan det bruges i en sandwich eller wrap eller i et pitabrød eller lignende – evt. til madpakken dagen efter. Du kan også blande det i en salat – f.eks. en pastasalat. Eller bruge det som fyld i en pizza.

Har du serveret ris til, og er der også ris tilovers, kan du blande risene med æg, rasp, og revet ost, så de får en konsistens, der gør det muligt at forme dem som kugler. Form risene til kugler, lav et hul i midten, kom lidt bulgogi ind i hullet, og luk risene omkring det. Paner dem i æg og rasp, og steg dem i olie, eller tilbered dem i ovn eller airfryer. Endelig smager kødet også lækkert i en ramen eller bowl og i mange andre retter. Der er nemlig rigtig mange muligheder, når det handler om at få brugt de sidste rester af din bulgogi.

Sidst opdateret: 2. august 2024
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

En reaktion

5 from 2 votes (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i november måneds lodtrækning om ART fra SodaStream (værdi: 1109 kr)

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.