Grønkålssuppe er en rigtig efterårs- og vinterspise. Det er sæson for grønkål, og det er sæson for suppe. Det er så ikke en rigtig hurtigmumsret, for godt nok er den mums, men den er ikke specielt hurtigt lavet. Der er mange, der ikke kunne drømme om at spise grønkålssuppe, fordi grønkål af én eller anden grund har fået et usmageligt ry. Og det er jo selvfølgelig en smagssag. Jeg elsker grønkål. Jeg rister det på panden, jeg spiser det som stuvning, og kommer det også råt i salater.
Grønkålssuppe– opskrift
Ingredienser
- 3-4 kyllingebrystfileter afhængig af størrelsen
- Lidt suppeurter – selleri porrer med top, løg eller lignende
- 500 g frisk grønkål
- 4 gulerødder
- 6 kartofler
- 100 g bacon
- 1-2 dl piskefløde
- Salt og peber
Sådan gør du
- Sæt kyllingebrysterne over at koge i 2 l vand tilsat suppeurter, salt og peber. Lad det koge, til kødet er mørt – det tager ca. 25 minutters tid. Tag kødet op, og si suppen.
- Rib grønkålen ved at trække bladene af stokkene. Skyl bladene, og hak dem i en passende størrelse – ikke for fint, men heller ikke for groft. Sådan lige midt imellem.
- Blancher grønkålen ved at komme den i kogende vand, kog op, hæld derefter vandet fra, og hæld isnende koldt vand over, så kogningen stopper.
- Kom godt og vel halvdelen af grønkålen i lidt af suppen, og blend det til en lind masse, som blandes med resten af grønkålen og resten af suppen. Lad det hele simre i ca. 40 minutter.
- Skræl imens gulerødder og kartofler, og skær dem i tykke skiver, og kom dem i suppen, når de 40 minutter er gået, og kog videre i 20 minutter, til grøntsagerne er kogt uden at være morfar.
- Skær imens baconen og kyllingekødet i tern, og steg først baconen sprød på en tør pande og derefter kyllingekødet på samme pande.
- Hvis du gerne vil have en lidt mere cremet grønkålssuppe, så tilsæt piskefløde i den ønskede mængde.
- Smag til sidst suppen til med salt og peber.
Servér suppen med kyllingekød og bacon.
Grønkålssuppe smager bedst dagen efter
Grønkålssuppe har godt af at trække. Derfor smager den også endnu bedre dagen efter. Og JA, du må gerne opvarme grønkål. Du skal blot sørge for, at grønkålen fra start af naturligvis er skyllet grundigt og er fri for jord og andre urenheder.
Derforuden skal du sørge for at køle tiloversbleven suppe hurtigt ned. Der må maks. gå tre timer fra suppen er færdig, til den er kold.
Endelig skal du også sørge for at gennemvarme den grundigt dagen efter, den skal minimum op på 75° C.
Velbekomme!