Flanksteak på grill

Flankesteak på grill. Flanksteak kan tilberedes på grill, i ovn eller på pande. Det er en lidt overset udskæring, selvom det er et forholdsvist billigt stykke kød. Måske fordi efterspørgslen (endnu) ikke er så stor. Men snyd dig ikke for en flanksteak, når grillsæsonen rammer Danmark. For udskæringen smager skønt og er saftig, hvis du steger den korrekt.

Den er også let at tilberede, da den ikke er så tyk og derfor ikke skal stege så længe. Flanksteak er skåret af koens slag, der sidder lige under mørbraden ved det bagerste stykke bryst.

-->

flanksteak på grill

Flanksteak på grill

Samlet tid: 32 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Der er ikke ben i en flanksteak og heller ikke meget fedt. Så hele steaken er reelt kød. Du kan marinere den længe (jo længere tid, jo mere smag fra marinaden, når den at trække), eller du kan smøre den med barbecuesauce eller en dressing og smide den direkte på grillen. Den skal ikke have for længe, så bliver den tør og kedelig.

Ingredienser

  • 600 g flanksteak
  • 1-2 spsk. barbecuesauce
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Pensl flanksteaken med en god barbecuesauce, og lad den marinere i alt fra 0 minutter til et døgn.
  • Gør grillen klar til indirekte grill, pensl risten med lidt olie, og smid flanksteaken på.
  • Drys med salt og peber.
  • Grill flanksteaken i 5-10 minutter på hver side – det afhænger selvfølgelig af tykkelsen på den.
  • Lad steaken hvile i 15 minutter, før du skærer den i tynde – lidt på skrå – skiver.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

-->-->-->-->

Flanksteak i ovn eller på pande

Er vejret ikke med dig, så kan du sagtens tilberede din flanksteak i ovnen eller på komfuret. I ovnen skal den have et kvarters tid ved 175° C. Lad den herefter også hvile et kvarters tid.

På panden skal den have 6-8 minutter på hver side og hvile et kvarters tid inden udskæring.

Kernetemperatur

Er du i tvivl, om din flanksteak har fået nok, så brug et stegetermometer. Kernetemperaturen skal være 52-55° C for rosa kød, 60-65° C for mediumstegt kød og 69-71° for gennemstegt kød, hvilket jeg ikke kan anbefale til en flanksteak, men det er bare min mening. Smag og behag er jo som bekendt forskelligt.

Opbevaring og holdbarhed

Den stegte eller grillede flanksteak kan holde sig frisk og velsmagende i køleskabet i op til 4 dage. Rester kan opvarmes eller kan f.eks. bruges i biksemad, i en tærte eller i en salat.

Tilbehør til flanksteak

Grillet flanksteak smager skønt som alle andre steaks med f.eks. pommes frites eller andre kartofler, bearnaise eller brun sovs og måske nogle grillede grøntsager til.

Da jeg serverede den på billedet, fik vi hvidkålssalat tilsat syltede rødbedetern og pestokartofler til. Pestokartofler er blot små, kogte kartofler, der er blevet vendt i et par skefulde pesto. Om det er basilikumpesto, persillepesto eller en anden grøn pesto betyder ikke det store. Vælg en pesto, du synes, smager godt.

Sovs er ikke nødvendig, hvis steaken er stegt rosa, og du er gavmild med pestoen.

Velbekomme!

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce