Kyllingelår i airfryer

Kyllingelår i airfryer – Det er nemt og hurtigt at tilberede kyllingelår i airfryer. Og de bliver superlækre. Med sprødt skind og saftigt kød. Så bliver det ikke mere HurtigMums. Opskriften du får herunder, er på kyllingeunderlår, men du kan også sagtens lave overlår eller hele lår.

Opskrift på kyllingelår i airfryer

kyllingelaar i airfryer

Kyllingelår i airfryer

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 2457kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg har bemærket, at det åbenbart ikke er helt lige meget, hvilken airfryer du har. Temperatur og tid kan svinge fra mærke til mærke. Lidt underligt, da jeg jo vil mene, at 200° i 20 minutter er 200° i 20 minutter.
Men alligevel kan resultatet blive forskelligt – som fra helt blegt, blødt skind, over lækkert, sprødt skind, til sort, svedent skind. Så det er vigtigt at holde øje og prøve sig frem. Og sådan er det jo egentlig også med ovne.

Ingredienser

  • 6-8 kyllingeunderlår
  • Oliespray
  • Favoritkrydderi – f.eks. smoked paprika garam masala eller lignende
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Spray kyllingelårene med olie, krydr med dit favoritkrydderi samt salt og peber.
  • Læg kyllingelårene i airfryerens kurv eller på risten, og steg dem ved 180° i 25-30 minutter.
  • Vend evt. når halvdelen af tiden er gået.
  • På samme måde kan du tilberede kyllingeoverlår. De skal bare have 5-10 minutter længere.

Nutrition

Kalorier: 2457kcal | Protein: 213g | Fedt: 172g | Mættet fedt: 49g | Flerumættet fedtsyre: 37g | Enkeltumættet fedtsyre: 71g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 857mg | Natrium: 800mg | Kalium: 2160mg | Vitamin C: 18mg | Calcium: 126mg | Jern: 10mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Kyllingelår i airfryer

Hvis du vil stege både kyllingeover- og -underlår kan det være en fordel at dele dem i over- og underlår. For underlårene skal ikke have lige så lang tid som overlårene. Tilbereder du dem hele, risikerer du, at enten bliver underlårene tørre, eller også bliver overlårene ikke gennemstegte.

Er du i tvivl, så brug et stegetermometer. Centrumtemperaturen på kyllingekød skal være 75° C.

Frosne kyllingelår i airfryer

Har du kyllingelår i fryseren – eller måske har du købt nogen fra frost – kan du tilberede dem direkte fra frost uden optøning. Her skal f.eks. overlår have 45-50 minutter ved 190° C.

Tilbehør til kyllingelår i airfryer

Der er rigtig meget tilbehør, der passer godt til kyllingelår i airfryer. Vil du gerne have kartofler til, kan du f.eks. servere ovnstegte kartoffelbåde, hasselbackkartofler eller pomfritter til. Og alle tre kan du tilberede i airfryeren sammen med kyllingelårene. Skal de have længere tid end kyllingelårene – eller omvendt – starter du bare med tilberedningen af den ting, der tager længst tid. Og begynder tilberedningen af det andet, når det passer med tiden. Præcis som du ville gøre i en ”almindelig” ovn.

Du kan også servere en lækker salat til kyllingelårene. F.eks. pastasalat med broccoli eller tabouleh. Eller hvad med at slå kartofler og salat sammen og servere kartoffelsalat til. Eller måske coleslaw. Mulighederne er mange.

Hvorfor bruge en airfryer?

En airfryer er lidt ligesom en varmluftsovn – bare kraftigere og mindre. Det betyder lavere temperaturer og kortere tilberedningstid. Det første er godt for strømforbruget, det sidste er godt både for strømforbruget og for dit tidsforbrug.

Derudover er airfryeren hurtigere opvarmet – oftest behøver den ikke at blive tændt, før du sætter maden i den. Og endelig er det overkill at varme en stor ovn op, hvis du kun skal tilberede f.eks. seks kyllingeunderlår.

Perfekt tilbehør til kyllingelår fra airfryer: Sådan skaber du en komplet middagsoplevelse

  1. Kartoffelbåde: Airfryede kartoffelbåde med et strejf af rosmarin og havsalt kan være en skøn side til kyllingelårene.
  2. Grøn salat: En frisk, sprød grøn salat med cherrytomater, agurk og en let vinaigrette.
  3. Coleslaw: En klassisk kålsalat med en blanding af hvidkål, gulerod og en cremet dressing.
  4. Grillede grøntsager: Peberfrugt, courgette, aubergine og cherrytomater kan grilles eller airfryes til perfektion.
  5. Majs på kolben: Med lidt smør og krydderier bliver majs i airfryer en lækker side.
  6. Tzatziki eller anden dip: En kølig yoghurtdip med agurk, hvidløg og krydderier.
  7. Baguette eller flutes: Friskbagt brød, der kan dyppes i en god olivenolie eller serveres med smør.
  8. Quinoa eller bulgursalat: En fyldig salat med korn, grøntsager og urter.
  9. Sød kartoffelfrites: Skåret i stave og airfryed for en sundere snack med knas.
  10. Bønnesalat: En blanding af forskellige bønner, cherrytomater, majs og en let dressing.
  11. Ris eller rispilaf: En blød og fluffy side, som kan krydres efter ønske.
  12. Friske urter: Friskhakket persille, koriander eller andre urter kan drysses over kyllingelårene for ekstra smag og farve.

Drikkevarer der løfter dine kyllingelår i airfryer: den ultimative drikkeguide

  1. Hvidvin: En let og frugtig hvidvin, som f.eks. Chardonnay eller Sauvignon Blanc, kan være perfekt til kylling.
  2. Rosévin: En kølig rosé kan være forfriskende og let mod de sprøde og saftige kyllingelår.
  3. Rødvin: En let rødvin som Pinot Noir kan også være et godt valg, hvis man foretrækker rødvin til kylling.
  4. Øl: En lys lager eller en aromatisk pale ale kan komplementere kyllingelårets sprøde skind og saftige kød.
  5. Cider: En tør æblecider kan give en dejlig syrlighed, der balancerer smagen af kylling.
  6. Iste: En hjemmelavet, let sødet iste med et strejf af citron eller fersken.
  7. Citronvand: Friskpresset citronvand kan være forfriskende og hjælpe med at rense ganen.
  8. Ginger ale eller ginger beer: Den krydrede ingefærsmag kan være et spændende match til kyllingelårene.
  9. Sparkling vand: Boblende mineralvand med en skive citron eller lime kan være en enkel, men forfriskende drik.
  10. Hjemmelavet limonade: Lavet med friskpresset citron, vand, lidt sukker og evt. mynteblade for en ekstra forfriskende smag.
  11. Mojito: En klassisk cocktail med rom, lime, mynte, sukker og danskvand kan være en lækker drik til en sommeraften med kyllingelår.
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter til Airfryer