Mojito – en cubansk klassiker 

Gå til opskrift Udskriv
Madskribent Laust Kehlet
Mojito opskrift

Mojito opskrift

Ret: Cocktails
Antal: 1 person(er)
Kalorier: 54kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

  • 5 cl Lys rom
  • 2 dl Knust is
  • 3 spsk Rørsukker
  • 1 dash(ca. 10 dråber) Sukkersirup
  • 10 Mynteblade
  • 5 Limebåde


Sådan gør du

  • Find et højt, smalt glas og køl det ned.
  • Tilsæt derefter 5 limebåde, 3 spsk. rørsukker og 1 dash sukkersirup.
  • Stød ingredienserne sammen med en muddler (ca. 3 hårde, korte stød). Pas på med at presse for meget og for længe, da det kan give en bitter smag fra limeskallen.
  • Tilsæt myntebladene og stød dem sammen med de andre ingredienser (1-2 korte stød).
  • Tilsæt en del af den knuste is og rommen, bland derefter ingredienserne sammen med en ske, så sukkeret opløses.
  • Tilsæt resten af den knuste is, så glasset er fyldt og top med danskvand.
  • Drej rundt et par gange og servér!

Nutrition

Kalorier: 54kcal | Kulhydrat: 13g | Protein: 1g | Fedt: 0.2g | Mættet fedt: 0.02g | Flerumættet fedtsyre: 0.1g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.02g | Natrium: 12mg | Kalium: 95mg | Fiber: 3g | Sukker: 5g | Vitamin C: 26mg | Calcium: 37mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Lidt om verdens bedste mojito opskrift

Mojito er en sød, syrlig og frisk cocktail, de fleste kender, som sender tankerne mod varmere himmelstrøg og lange nætter. Den har en frisk smag og duft af mynteblade, som også er én af hovedingredienserne i cocktailen. Cocktailen har knap 500 år på bagen og er en klassiker, de fleste kender. 

Tips til din Mojito

I vores opskrift bruger vi både rørsukker og sukkersirup, men hvis ikke du er vild med at suge sukker direkte op i sugerøret, så kan du også bare nøjes med sukkersiruppen. Du kan tilføje 1-3 cl alt efter, hvor sød du ønsker din Mojito skal være. 

Det er vigtigt, at du kun støder myntebladene få gange. Det er nemlig ikke nogen fornøjelse at suge en masse små stykker mynteblade op gennem sugerøret. 

Prøv at byt den lyse rom ud med mørk rom for en dybere og sødere romsmag, samtidig med at cocktailen får en mørkere farve. 

Du kan også lave den alkoholfri og droppe rommen, og så bliver det bare en forfriskende sommerdrink. 

Mojitoens historie 

Den præcise oprindelse er ukendt, men man mener, at Mojitoen stammer fra det 1500-tallet, hvor Sir Frances Drakes skib havde kurs mod Havana for at plyndre byen for guld. Det lykkedes ikke, da hans besætning blev ramt af et voldsomt udbrud af skørbug og dysenteri. De lokale sydamerikanere var kendt for at have midler mod alverdens sygdomme, så en lille gruppe søfolk blev sendt afsted mod land og kom tilbage med “medicin” i form af rom på sukkerrør, limesaft, saft af sukkerrør og mynte. Selvom blandingen ikke fik navnet Mojito dengang, så var det startskuddet til det, som vi i dag kender som Mojito. 

Put bær i din Mojito eller lav den frossen

Mojito med hindbær, jordbær eller brombær – lyder det ikke forfriskende og lækkert? Det er supernemt at lave en Mojito i forskellige udgaver. Du skal blot tilføje en håndfuld hindbær, jordbær eller brombær til din cocktail samtidig med myntebladende og knuse dem let. På den måde får cocktailen både en frugtig bærsmag og en flot farve. 

Du kan også lave en frossen Mojito. Kom alle ingredienserne i en blender med masser is og blend indtil mynten er i så små stykker, at du ikke kommer til at suge store stykker op gennem sugerøret. 

Cocktail Company cocktailpakke: https://cocktailcompany.dk/product/mojito-cocktailpakke/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Opskrifter fra HurtigMums

Temaartikler fra HurtigMums

Cookie indstillinger
Annonce