Opskrift på æg i airfryer
Æg i airfryer
Ingredienser
- 4 æg
Specialudstyr
- airfryer
Sådan gør du
- Læg dine æg i kurven på airfryeren. De behøver ikke at være prikkede, og du behøver heller ikke at komme vand i.
- Indstil temperaturen til 160° C, og uret til:
- a. Blødkogt æg: 9 minutter
- b. Smilende æg: 11 minutter
- c. Hårdkogt æg: 13 minutter
- Tag æggene op af kurven, og skyl dem i koldt vand, så tilberedningen stoppes.
Nutrition
Min opskrift på æg i airfryer
Hvis du kigger i diverse airfryergrupper på Facebook, har du sikkert også lagt mærke til, hvor uenige – og nærmest ophidsede – medlemmerne kan blive, når talen falder på at tilberede blødkogte, smilende eller hårdkogte æg i airfryer.
”Det er meget nemmere i en gryde med lidt vand og meget hurtigere også.” Lyder nogle af kommentarerne. Og ja, det er det da. Et blødkogt æg tager 4 minutter, et smilende æg 6 minutter og et hårdkogt æg 8 minutter at koge – i hvert fald hvis du koger æg på samme måde som jeg. Altså lader vandet komme i kog, lægger æggene i og derefter indstiller kogetiden.
Og så er tilberedningstiden ikke kortere, end hvis du kommer æggene i airfryeren. For vandet skal jo også bruge tid på at koge. Dog må jeg indrømme, at jeg er lidt gammeldags på det punkt, så som regel koger jeg mine æg i vand i en gryde i stedet for at tilberede dem i airfryeren.
Til gengæld kan jeg godt se fordelen ved at bruge airfryeren til at tilberede de blødkogte æg til morgenmaden i, for så kan du jo lige smide et par frosne rundstykker med i airfryeren. Så er begge dele færdige samtidig. Og så er der jo pludselig penge at spare på strømregningen, når du kan nøjes med airfryeren i stedet for både at skulle koge vand i en gryde på kogepladen og at skulle varme ovnen op til rundstykkerne.
Sådan tjekker du alderen på dine æg
Selvom der er en bedst før-dato eller mindst holdbar til-dato på æggebakken, når du køber æg, så kan de oftest holde sig i længere tid. I hvert fald hvis du opbevarer dem korrekt.
Er du i tvivl om, hvorvidt dine æg er blevet for gamle og derfor skal kasseres, så kan du lave en flydetest på dem.
Fyld en beholder med vand, og læg de rå æg ned i det. Synker æggene til bunds, er de friske, flyder de ovenpå, er de for gamle og uspiselige. Synker et æg til bunds, men vender sig opad, som om det skal lige til at lette fra bunden, så er det ikke helt frisk, men kan stadig godt spises, uden at du bliver syg af det.