Her får du Beates opskrift på laks i airfryer.
Laks i airfryer
Ingredienser
- 4 stykker laksefilet – ca. 450-500 g i alt
- Lidt olie – gerne fra spray
- Salt og peber
Specialudstyr
- 1 airfryer
Sådan gør du
- Pensl eller spray laksefileterne med olie, og drys dem med salt og peber.
- Læg fileterne i airfryerens kurv.
- Tænd airfryeren på 180° C, og stil tiden til 8 minutter.
Min opskrift på laks i airfryer
Denne opskrift er en basisopskrift. Du kan naturligvis krydre med de krydderier og krydderurter, som du synes godt om til laks. Du kan også lægge en skive citron på hvert stykke laks. Det smager dejligt. Eller du kan servere en citronbåd til, som hver især så selv kan presse over laksefileten.
Der kan være forskel på smag, farve og tekstur på laks afhængig af, om du vælger frossen eller frisk laks, og om du vælger opdrættet eller vildlaks. Jeg synes klart den ferske laks – hvad enten det er opdræt eller vild – er at foretrække. Prisen for den friske er da oftest også højere end for den frosne.
Tilbehør til laks i airfryer
Hvad enten du har bagt eller stegt din laks, kan du servere den med det samme slags tilbehør. Personligt kan jeg godt lide laks med en god salat med årstiden grønt og et godt stykke brød til. Det kan f.eks. være en bønnesalat med edamamebønner og en skive hjemmelavet baguette.
Men du kan også sagtens servere kartofler til. F.eks. kartofler i ovn (eller airfryer). Og en god sovs til. Du kan hurtigt lave en sovs – f.eks. bechamelsauce – smagt til med urter og citron, som smager fortræffeligt til laks.
Stop madspild
Får du laks til overs, kan du faktisk godt fryse tilberedt laks. Eller du kan spise det til frokost dagen efter.
Men du kan også plukke det i mindre stykker og blande det med pasta og grønt til en mættende pastasalat med laks. Eller blande det plukkede laksekød med cremefraiche, purløg, rødløg og smage det til med citronsaft, salt og peber. Så har du en nem og lækker laksemousse til madpakken. Evt. i en sandwich.
Endelig kan resterne også bruges på en pizza, i en tærte eller i en wokret – f.eks. er bami goreng en fantastisk dejlig og nem ret at få brugt rester på. Bami goreng betyder stegte nudler, men derudover er der også grøntsager og kød (også fjerkræ og fisk) i. Så hvad gemmer grøntsagsskuffen på? Bland det sammen med laksen til din helt egen bami goreng, og stop madspild.