Laks i airfryer

Her får du Beates opskrift på laks i airfryer.

laks i airfryer

Laks i airfryer

5 fra 1 stemme
Forb. tid: 2 minutter
Tilb. tid: 8 minutter
Samlet tid: 10 minutter
Ret: Airfryer, Fisk
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Der er forskel på, hvor lang tid laks skal have i airfryeren. Det afhænger af tykkelsen/størrelsen på laksen, og selvfølgelig også, hvor meget varme du giver den, og om du forvarmer din airfryer. Derfor er det altid en god idé at tjekke laksen for at se, om den er færdig. Der er ikke meget ved at spise et stykke tørt laks og heller ikke et stykke halvråt laks.

Ingredienser

  • 4 stykker laksefilet – ca. 450-500 g i alt
  • Lidt olie – gerne fra spray
  • Salt og peber

Specialudstyr

  • 1 airfryer

Sådan gør du

  • Pensl eller spray laksefileterne med olie, og drys dem med salt og peber.
  • Læg fileterne i airfryerens kurv.
  • Tænd airfryeren på 180° C, og stil tiden til 8 minutter.

Min opskrift på laks i airfryer

Denne opskrift er en basisopskrift. Du kan naturligvis krydre med de krydderier og krydderurter, som du synes godt om til laks. Du kan også lægge en skive citron på hvert stykke laks. Det smager dejligt. Eller du kan servere en citronbåd til, som hver især så selv kan presse over laksefileten.

Der kan være forskel på smag, farve og tekstur på laks afhængig af, om du vælger frossen eller frisk laks, og om du vælger opdrættet eller vildlaks. Jeg synes klart den ferske laks – hvad enten det er opdræt eller vild – er at foretrække. Prisen for den friske er da oftest også højere end for den frosne.

Tilbehør til laks i airfryer

Hvad enten du har bagt eller stegt din laks, kan du servere den med det samme slags tilbehør. Personligt kan jeg godt lide laks med en god salat med årstiden grønt og et godt stykke brød til. Det kan f.eks. være en bønnesalat med edamamebønner og en skive hjemmelavet baguette.

Men du kan også sagtens servere kartofler til. F.eks. kartofler i ovn (eller airfryer). Og en god sovs til. Du kan hurtigt lave en sovs – f.eks. bechamelsauce – smagt til med urter og citron, som smager fortræffeligt til laks.

Stop madspild

Får du laks til overs, kan du faktisk godt fryse tilberedt laks. Eller du kan spise det til frokost dagen efter.

Men du kan også plukke det i mindre stykker og blande det med pasta og grønt til en mættende pastasalat med laks. Eller blande det plukkede laksekød med cremefraiche, purløg, rødløg og smage det til med citronsaft, salt og peber. Så har du en nem og lækker laksemousse til madpakken. Evt. i en sandwich.

Endelig kan resterne også bruges på en pizza, i en tærte eller i en wokret – f.eks. er bami goreng en fantastisk dejlig og nem ret at få brugt rester på. Bami goreng betyder stegte nudler, men derudover er der også grøntsager og kød (også fjerkræ og fisk) i. Så hvad gemmer grøntsagsskuffen på? Bland det sammen med laksen til din helt egen bami goreng, og stop madspild.

Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Andre opskrifter til Airfryer

Tilmeld nyhedsbrev

Deltag i november måneds lodtrækning om ART fra SodaStream (værdi: 1109 kr)

Når du udfylder formularen, giver du samtykke til at modtage markedsføringsmateriale fra HurtigMums.dk. Du kan altid afmelde dig igen. Privatlivspoltik.