Pastasalat med laks. Det er så skønt med pastasalat. Du kan spise det som tilbehør, eller du kan komme alt muligt mættende i og spise det som en selvstændig ret. Det er pastaslat med laks et eksempel på.

Der findes mange måder at lave pastasalat med laks på. De fleste er nok med røget laks, men det er denne ikke. Den er med stegt laks, og det skal du altså unde dig selv at smage. Den er mættende, og du behøver ikke engang spise brød til. Der er dog brød i – nemlig ristet rugbrød.

pastasalat med laks

Pastasalat med laks

Du kan kombinere din salat, som du vil. Det handler om at brainstorme med dine smagsløg. Hvad synes du smager godt sammen med laks og pasta? Jeg elsker laks – stegt, dampet, røget, gravad – hvor pasta efter min smag godt kan være lidt kedelig. Derfor har jeg gjort lidt ekstra ud af pastaen i denne opskrift.

Derudover har jeg kombineret pasta og laks med nøjagtig de ingredienser, jeg havde lyst til.

Det har jeg brugt til 4 personer

  • 300 g små pasta – f.eks. makaroni og suppehorn
  • ¾ dl fiskefond eller -bouillon
  • 1 fed hvidløg
  • 4 laksfileter – ca. 450 g
  • Lidt kokosolie
  • 2 skiver rugbrød – gerne daggammelt
  • 1 håndfuld babyspinat – ca. 35 g
  • 1 bdt. bredbladet persille – ca. 35 g
  • 75-100 g mild blåskimmelost
  • 8-12 sorte oliven uden sten
  • 1 håndfuld jordnødder
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kog pastaen efter anvisningen på emballagen, men spar lidt på saltet – der er salt i bouillon.
  2. Bring fiskefonden/-bouillonen i kog, og smag til med presset hvidløg, salt og peber.
  3. Vend den kogte, varme pasta i bouillonen, og lad den køle af.
  4. Steg laksefileterne på skindsiden i lidt kokosolie i 6-7 minutter.
  5. Vend dem, og steg dem et minuts tid på den anden side.
  6. Del fileterne i passende stykker.
  7. Rist rugbrødet – enten på brødristeren eller på en varm stegepande – og skær det i mindre stykker.
  8. Skyl babysalat og bredbladet persille, og fjern de grove stilke.
  9. Skær osten i chunky bidder.
  10. Bland alle ingredienserne til en salat.

Jeg serverer salaten med skiver af lime eller citron og hjemmelavet rævesovs. Jeg hælder den ikke over salaten, men serverer den til. På den måde vil salaten heller ikke være ”snasket” dagen efter, hvis der bliver noget til overs. Salaten kan nemlig sagtens overnatte i køleskabet en enkelt gang.

Ingredienser til hjemmelavet rævesovs

  • ½ bdt. dild
  • ¼ dl hvidvinseddike
  • ¼ dl dijonsennep
  • 1 spsk. brun farin
  • ½ dl smagsneutral olie
  • Salt og peber

Tilberedning

  1. Skyl dilden, og hak den fint.
  2. Bland dild, eddike, sennep og farin sammen, og tilsæt olien lidt efter lidt under kraftig omrøring – ligesom med ægte mayonnaise.
  3. Smag til med salt og peber.

Det kan godt være, der bliver lidt rævesovs tilovers, men det smager også skønt til andre salater eller på en røget filet-, kartoffel- eller æggemad. Nå ja, og selvfølgelig til gravad laks.

 

Forberedelsestid: 10 minutter

Tilberedningstid: 15 minutter

Anmeldelse
recipe image
Navn på opskrift
Pastasalat med laks
Kok:
Udgivet den
Forberedelsestid
Tilberedningstid
Samlet tidsforbrug
Gennemsnitlig karakter
51star1star1star1star1star Based on 1 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email