Kirsebærsovs

kirsebærsovs

Hjemmelavet kirsebærsovs opskrift

Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Ret: Dessert
Kalorier: 472kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Jeg er faktisk mest til syltede kirsebær på min risalamande. Men dog stadig hjemmelavede. Og de skal helst være kolde – eller allerhøjest stuetemperatur. Men det afholder mig ikke fra også at lave en kirsebærsovs – kold eller varm – hvis nogle af mine gæster skulle ønske det. For det tager ikke ret lang tid at lave en kirsebærsovs af de syltede kirsebær. ½ liter

Ingredienser

  • ½ vaniljestang
  • 250 g kirsebær uden sten – evt. frosne
  • dl vand
  • 1 spsk. citronsaft
  • 80-90 g sukker
  • Evt. atamon


Sådan gør du

  • læk den halve vaniljestang, og skrab kornene ud.
  • Kom den tomme vaniljestang, -korn, kirsebær, vand, citronsaft og sukker i en gryde, og lad det koge op.
  • Skru ned for varmen, og lad det koge i ca. 10 minutter.
  • Skold imens et glas, og skyl det evt. med atamon.
  • Smag til.
  • Kom kirsebær og saft i glasset, luk, og lad kirsebærrene trække i 2-3 uger, medmindre du vil lave sovs med det samme, så jævner du kirsebærrene med 1 spsk. majsstivelse rørt ud i lidt koldt vand.

Noter

Tip I: Mængden af sukker kan variere, alt efter hvor sure eller søde kirsebærrene er, så smag dig frem.

Nutrition

Kalorier: 472kcal | Kulhydrat: 120g | Protein: 3g | Fedt: 1g | Mættet fedt: 0.1g | Flerumættet fedtsyre: 0.1g | Enkeltumættet fedtsyre: 0.1g | Natrium: 8mg | Kalium: 558mg | Fiber: 5g | Sukker: 112g | Vitamin C: 18mg | Calcium: 38mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Opskrift på hjemmelavet kirsebærsovs

Du har sikkert smagt kirsebærsovs før, men har du prøvet at lave den selv – helt fra bunden. Den opskrift du får herunder, er med kirsebær plukket i haven. Kirsebærsovsen blev dog ikke lavet, da kirsebærrene lige var blevet plukket. De havde lige ligget i fryseren i nogle måneder først.Noget der kan dele vandene, når det kommer til kirsebærsovsen på risalamanden juleaften, er om den skal være lun eller kold. Og om det i det hele taget skal være sovs. For nogle spiser syltede/henkogte kirsebær eller Amarena dessertkirsebær i stedet for.

Sådan laver du syltede kirsebær til sovs

Hvis du vil bruge allerede syltede kirsebær – købte eller hjemmesyltede – til kirsebærsovs, rører du ca. 1 dl af saften sammen med 1 spsk. majsstivelse til en jævning.

Bring resten af indholdet fra glasset i kog, og tilsæt jævningen lidt efter lidt, mens du rører, indtil sovsen har den ønskede tykkelse. Sørg for at sovsen kommer i kog igen. Smag evt. til med lidt kirsebærvin eller portvin og lidt mere sukker om nødvendigt.

Tip II: Du kan bruge kartoffelmel i stedet for majsstivelse, men så skal du tage gryden af varmen, inden du hælder jævningen i. Sovsen må ikke koge efter jævning, når du bruger kartoffelmel.

Servér sovsen lun eller kold. Hvis sovsen ikke skal bruges samme dag – eller hvis den skal serveres kold – så husk at køle den hurtigt ned, så den ikke bliver sundhedsskadelig. Men lav den nu ikke i al for god tid, medmindre du fryser den ned – det kan du nemlig godt. Sovsen kan holde sig i køleskabet i 3 dages tid.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce