Karrysalat

karrysalatKarrysalat. Skal du lave brunch eller det store kolde bord, så skal der sild til og karrysalat. Hjemmelavet karrysalat. Selv en købt, marineret sild kan blive løftet af en god, hjemmelavet karrysalat. Derudover smager den også godt oven på et kogt æg til dem, der ikke spiser sild.

Glem alt om at købe en færdiglavet mayonnaisesalat med karry fra en af de kendte pålægsgiganter. De kan godt nok holde sig i længere tid end en hjemmelavet uden en masse E-numre i. Men det er slet ikke nødvendigt med lang holdbarhed på en hjemmelavet, for den smager så godt, at den er hurtigt væk. Og heldigvis er den også hurtigt lavet.

Hjemmelavet karrysalat – opskrift

Karry har godt af et frisk modspil, og det får den her af et æble. Samtidig har fedmen fra mayonnaisen godt af et syrligt modspil, og det får den af syltede agurker.

Antal personer:
4

Tid i alt:
0T 25M

Sværhedsgrad:
Nem

Ingredienser til  karrysalat

  • 2 æg
  • 50 g små pasta (gerne makaroni)
  • 1-2 syltede agurker (drueagurker)
  • 1 æble
  • 1 spsk. kapers (kan udelades)
  • 5 spsk. græsk yoghurt
  • 5 spsk. hjemmelavet mayonnaise
  • 2-3 spsk. god karry – eller efter smag
  • 1 spsk. rørsukker
  • 1 spsk. citronsaft
  • lidt frisk purløg, dild, karse eller lignede grønt
  • Salt og peber

Sådan laver du karrysalat

  1. Sæt en lille gryde eller kasserolle over med vand, og bring det i kog.
  2. Kom æggene i og kog dem i 8-9 minutter – afhængig af størrelse – de skal være helt hårdkogte.
  3. Sæt imens en anden lille gryde vand med et par teskefulde salt i over at koge.
  4. Tilsæt pastaer, og kog dem efter anvisningen på emballagen.
  5. Hæld vandet fra æggene, og hæld koldt vand over, så de stopper med at koge, og så de bliver kølet af.
  6. Hæld vandet og pastaen i et dørslag, og lad pastaen dryppe af. Ryst dørslaget indimellem, så pastaen ikke klistrer sammen.
  7. Hak de syltede agurker – du skal bruge ca. 1 spsk. hakkede syltede agurker.
  8. Skræl æblet, hvis skrællen er sej. Ellers skyl det.
  9. Skær æblet i både, fjern kernehuset, og skær herefter æblet i små tern.
  10. Hak kapers, hvis du vil have kapers i.
  11. Rør græsk yoghurt og mayonnaise sammen til en dressing, og smag den til med karry, sukker, salt og peber.
  12. Pil æggene, når de er helt kolde, og hak dem groft.
  13. Vend æggene, dem kolde pasta, agurker, æbler og evt. kapers i dressingen, og smag til igen.
  14. Pynt evt. med lidt klippet grønt.

Karrysalat med flødeskum

Jeg har engang fået karrysalat med flødeskum i. Havde jeg vidst det før, jeg spiste den, havde jeg nok været mere skeptisk, men det smagte faktisk godt.

Det gør, at karrysalaten bliver mere luftig. Du udskifter ganske enkelt den græske yoghurt med ca. ½ dl piskefløde, som du pisker til en let skum og vender i til allersidst, lige inden du smager til for sidste gang.

Pift evt. karrysalaten op med et lækkert hjemmelavet rugbrød.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce