Tapas

Tapas – I landende omkring middelhavet serverer de tit et udvalg af mange små retter på én gang som et let mellemmåltid eller som et selvstændigt måltid, der spises efterhånden som retterne bliver tilberedt.

I Spanien kaldes sådan et måltid for tapas. Og der findes MANGE små retter, som kan bruges til tapas.

Tapas – opskrift

Her har jeg valgt fire klassiske, som jeg vil give dig opskriften på. Jeg tager dem fra oven og alle opskrifter er til 4 personer. Den femte ret – den i glasset – du kan se på billedet, er gazpacho.

Få evt. lidt ekstra lækker inspiration fra vores erfarne venner fra Gastrofun

tapas

Huevos rellenos (fyldte æg)

Ret: aftensmad, Hovedret
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Kalorier: 275kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 1 dåse tun i olie
  • 4 store æg
  • 2 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk. olivenolie
  • 6 spsk. mayonnaise
  • 1 spsk. finthakket persille
  • 1 tsk. citronsaft
  • 4 oliven
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Hæld olien fra tunen.
  • Kog æggene, til de er hårdkogte, og lad dem køle af.
  • Del dem på langs, og skær en lille skive af den runde del, så de får et fladt stykke at stå på. Hak det afskårne fint, og sæt det til side.
  • Fjern æggeblommerne, og sæt også dem til side.
  • Hak løg og hvidløg fint, og svits dem gennemsigtige i en lille gryde med opvarmet olivenolie.
  • Bland løg, tun, mayonnaise, persille, citronsat og salt og peber godt sammen.
  • Fordel massen i de tomme æggehvider, pynt med lidt persille og ½ oliven.

Nutrition

Kalorier: 275kcal | Kulhydrat: 3g | Protein: 46g | Fedt: 8g | Mættet fedt: 2g | Flerumættet fedtsyre: 2g | Enkeltumættet fedtsyre: 3g | Transfedtsyre: 0.02g | Kolesterol: 261mg | Natrium: 258mg | Kalium: 1036mg | Fiber: 1g | Sukker: 1g | Vitamin C: 4mg | Calcium: 68mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
tapas

Patatas con chorizo (kartofler med pølse)

Ret: aftensmad, Hovedret
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Kalorier: 102kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 2 mellemstore kartofler
  • Lidt tørrede krydderurter og/eller krydderier – basilikum timian, paprika eller lignende
  • 4 skiver fast gedeost
  • 8 skiver spansk pølse
  • Lidt frisk grønt – her er brugt rucolasalat
  • 8 oliven
  • 8 pinde til pindemadder


Sådan gør du

  • Kog kartoflerne, lad dem køle af, og skær dem herefter i tykke skiver.
  • Drys med tørrede krydderurter/krydderier.
  • Halver gedeostskiverne, og læg ½ skive på hver kartoffelskive.
  • Rul 1 pølseskive rundt om det friske grønne.
  • Top med en oliven, og stik en pind igennem, så det hele holdes samlet.

Nutrition

Kalorier: 102kcal | Kulhydrat: 19g | Protein: 3g | Fedt: 2g | Mættet fedt: 1g | Flerumættet fedtsyre: 0.2g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Transfedtsyre: 0.01g | Kolesterol: 2mg | Natrium: 148mg | Kalium: 457mg | Fiber: 3g | Sukker: 1g | Vitamin C: 21mg | Calcium: 19mg | Jern: 1mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
tapas

Pan con tomate (toast med tomat)

Ret: aftensmad, Hovedret
Køkken: Italiensk
Antal: 4 personer
Kalorier: 173kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 1 baguette ciabatta eller lignende brød
  • 2 fed hvidløg
  • 1-2 tomater – afhængig af størrelse
  • 2 spsk. olivenolie – af den gode
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Skær brødet i tykke skiver, og rist dem på brødristeren, til de er gyldne.
  • Skær toppen af hvidløgsfeddene, og gnid det hen over det ristede brød.
  • Skær toppen af tomaten/tomaterne, og gnid ligeledes dem hen over brødet.
  • Hæld olivenolie på.
  • Drys med salt og peber.

Nutrition

Kalorier: 173kcal | Kulhydrat: 31g | Protein: 6g | Fedt: 2g | Mættet fedt: 0.4g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 1g | Natrium: 388mg | Kalium: 152mg | Fiber: 2g | Sukker: 4g | Vitamin C: 4mg | Calcium: 70mg | Jern: 2mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
tapas

Mejillones con mantequilla y hierbas (muslinger med smør og urter)

Ret: aftensmad, Hovedret
Antal: 4 personer
Kalorier: 317kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser

  • 1 kg blåmuslinger i skal
  • 3 spsk. tør hvidvin
  • 1 laurbærblad
  • 100 g smør
  • 2 dl rasp
  • 4 spsk. finthakket persille
  • 2 spsk. klippet/hakket purløg
  • 2 fed hvidløg
  • Salt og peber


Sådan gør du

  • Skrub muslingerne, og fjern skægget. Kassér itugåede muslinger, og muslinger der ikke lukker sig, når du banker dem let mod bordpladen.
  • Skyl muslingerne i koldt vand.
  • Tænd ovnen på 230° C.
  • Damp muslingerne under låg i ca. 5 minutter i en stor gryde med hvidvin og laurbærblad.
  • Hæld væden fra, og kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig.
  • Fjern den ene del af skallerne, og anbring skallerne med muslinger i et stort, ovnfast fad.
  • Smelt smørret i en kasserolle, kom det i en skål, og bland med rasp, persille, purløg, hakket eller knust hvidløg, salt og peber. Lad det stivne lidt.
  • Fordel nu massen på muslingerne, og pres det ned omkring hver musling.
  • Sæt muslingerne i ovnen i 10 minutter.
  • Servér med det samme – evt. pyntet med lidt persille og en citronbåd.

Nutrition

Kalorier: 317kcal | Kulhydrat: 11g | Protein: 16g | Fedt: 23g | Mættet fedt: 13g | Flerumættet fedtsyre: 2g | Enkeltumættet fedtsyre: 6g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 89mg | Natrium: 527mg | Kalium: 499mg | Fiber: 3g | Sukker: 2g | Vitamin C: 25mg | Calcium: 55mg | Jern: 5mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet
Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce