Albondigas

albondigas

Albondigas opskrift

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 756kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Der skal chorizo i farsen. Og det giver en skøn, krydret smag til kødbollerne, hvis du vel at mærke køber en god, godt krydret chorizo – ikke de skiveskårne, men en rigtig pølse.

Ingredienser

Ingredienser til tomatsauce

  • 1 løg
  • 4-5 fed hvidløg
  • 1 frisk rød chilipeber
  • 2 tsk. paprika – ikke røget
  • 2 dåser flåede hakkede tomater
  • 1 tsk. sukker
  • 1 dl hvidvin
  • 6 dl vand
  • 4 dl basmatiris
  • Lidt olivenolie
  • Salt og peber

Sådan gør du

  • Start med farsen til kødbollerne ved at pille løg og hvidløg samt at skylle persillen.
  • Hak løg, hvidløg, persille og chorizo – gerne i en blender.
  • Bland det sammen med det hakkede oksekød, æg, røget paprika, salt og peber til en fars.
  • Sæt farsen i køleskabet, og lad den hvile – gerne en times tid, men mindre kan gøre det.
  • Lav imens tomatsaucen ved at pille løg og hvidløg samt fjerne stilk og kerner fra chilipeberen.
  • Hak løg, hvidløg og chilipeber, og svits det i lidt olivenolie.
  • Tilsæt paprika, hakkede tomater, sukker, hvidvin og vand, og lad det koge op.
  • Tilføj ris, salt og peber, og lad det simre i ca. 20 minutter, til risene er kogt – tilføj evt. mere vand om nødvendigt.
  • Form imens farsen til golfkugle store boller, og steg dem i olivenolie på en pande. Vend jævnligt.
  • Smag tomatsaucen til, når den er færdig, og hæld den over kødbollerne – hvis der er meget olie på panden, så hæld evt. noget af den fra.
  • Lad det hele stå og simre i 5 minutters tid.
  • Hæld over i et serveringsfad, eller sæt panden på bordet, og servér med det samme.

Nutrition

Kalorier: 756kcal | Kulhydrat: 87g | Protein: 31g | Fedt: 28g | Mættet fedt: 10g | Flerumættet fedtsyre: 1g | Enkeltumættet fedtsyre: 9g | Transfedtsyre: 1g | Kolesterol: 128mg | Natrium: 100mg | Kalium: 534mg | Fiber: 3g | Sukker: 3g | Vitamin C: 5mg | Calcium: 82mg | Jern: 4mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Min Albondigas opskrift

Hvilket land med respekt for sig selv har ikke en frikadelle på menukortet? Albondigas er spansk og betyder farsbrød eller kødboller – stegte kødboller vel at mærke, så det er vel en frikadelle. Og her får du opskriften på spanske kødboller – albondigas – som ofte bliver serveret som en del af spanske tapas. Kødbollerne bliver serveret i en kraftig tomatsauce. Jeg serverer ikke albondigas som en del af en tapas, så jeg har tilladt mig at komme ris i saucen. For hvis det skal være til et middagsmåltid, skal der være noget, der mætter. Men hvis du vælger at servere dem som en del af en tapas, så udelad risene og vandet.

Ris og tomatsovs

Hvis du ikke har ris i din tomatsauce, behøver den ikke have lige så lang tid. Hvis du bruger andre ris, som skal koge i længere tid – f.eks. brune ris – skal tomatsauce selvfølgelig simre i det antal minutter, der står angivet på emballagen.

Når du koger risene med i sovsen, får du en konsistens, der minder lidt om paella eller risotto – sidstnævnte bare uden den cremede konsistens fra osten.

Sidst opdateret: 12. november 2023
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter