Brandbil – En 90’er klassiker med Jägermeister 

Gå til opskrift Udskriv
Madskribent Laust Kehlet

Du har nok drukket en Brandbil eller to, hvis du var ung i 90’erne. Den røde drink var yderst populær, og det er da ikke uden grund: Den søde, røde sodavand går nemlig godt sammen med krydret lakrids fra Jägermeister.

Brandbil drink opskrift

Brandbil Opskrift

Ret: Cocktails
Antal: 1 person(er)
Kalorier: 19kcal
Forfatter: Laust Kehlet

Ingredienser

  • Isterninger
  • 4 cl Jägermeister
  • 10 cl Rød sodavand
  • Limebåd til pynt

Sådan gør du

  • Fyld glasset op med isterninger.
  • Hæld Jägermeister i, top med rød sodavand og rør blidt rundt, så drinken bevarer brusen.
  • Pynt med en limebåd.

Nutrition

Kalorier: 19kcal | Kulhydrat: 2g | Sukker: 1g
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Brandbil er en dansk klassiker

En Brandbil er en enkel og letdrikkelig klassiker fra 80’erne og 90’erne, som mange nok har haft i hånden på det lokale diskotek eller til et halbal ude i provinsen. Den er utrolig nem at lave, og du kan helt sikkert både får rød sodavand og Jägermester i enhver dagligvarebutik eller i din lokale kiosk, hvis du skal holde en fed 90’er-fest, eller hvis du pludselig får en uforklarlig trang til en Brandbil. Brandbilen har nemlig været manges redning igennem tiden og har slukket mange tørstige halse. Den smager sødt og let bittert med de to ingredienser sød, rød sodavand, der spiller op mod krydret lakrids og bitterheden fra Jägermeister.

Der er blevet drukket utallige Brandbiler til familiefester, fødselsdage, halballer og nytårsaftener, opvarmningsfester og andre festlige lejligheder – nok fordi, den smager godt, og fordi den er dejligt nem at lave, så ingen står med langvarige bartendertjanse. Brandbilen er en rigtig party-drink med sin festlige røde farve – men husk, at den slår ret hårdt, selvom den smager ret ufarligt!

Brandbilen blev opfundet på danske diskoteker i 1980’erne. Men beder du om ‘Firetruck’ eller ‘Fire engine’ udenfor Danmarks grænser, kan du risikere at få alle mulige andre variationer af spiritus, bitter og sodavand blandet sammen. Fælles for dem alle er dog en festlig rød farve fra rød sodavand, rød grenadine eller lignende.

Tips til din Brandbil 

Din Brandbil smager bedst når den er iskold, så sørg for masser isterninger i cocktailen. 

Du kan også lave en lidt mere luksuriøs Brandbil ved at bruge nogle produkter i højere kvalitet. Køb for eksempel Jägermeister Manifest, som er lidt tyndere i konsistensen og som smager lidt bedre. Den kan du formentlig kun skaffe på nettet, men den er det værd. Brug også lidt ekstra penge på en god, rød sodavand. Der findes efterhånden en del gode hindbærsodavand på markedet, som smager bedre end den klassiske Harboe-sodavand. 

Lav en Brandbil med udrykning

Synes du ikke, at der er nok spiritus i en almindelig Brandbil? Så lav en Brandbil med udrykning og tilføj 2 cl vodka til cocktailen. Det ændrer ikke det store på smagen, men det giver den lige dét ekstra spark, som du måske synes, den manglede. 

Er det stadig ikke nok? Så lav en Brandbil med udrykning og blå blink. Her tilsætter du 2 cl snaps til cocktailen, så den altså bliver lavet med 4 cl Jägermeister, 2 cl vodka, 2 cl snaps og rød sodavand. En krads omgang, som nok ikke er for de fleste. 

Find flere opskrifter og cocktail pakker hos https://cocktailcompany.dk/

Laust Kehlet

Laust Kehlet

Laust Kehlet er fast madskribent, står for drinksopskrifter og han er også anmelder hos HurtigMums.dk Laust er fungerende chefredaktør på siden, så du er altid velkommen til at skrive til ham direkte på [email protected]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Se også disse opskrifter