Cheesecake

Oreo-kage

Oreo cheesecake opskrift

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 2 timer
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Ret: Dessert
Antal: 4 personer
Forfatter: Beate Grandahl
Oreo cheesecaken er ikke med husblas, er ikke bagt og er ikke toppet med hverken frugt, chokolade eller flødeskum. Oreo cheescaken har bund og top og fyld af Oreos.

Ingredienser

  • 1 rulle Oreos – 14 stk.
  • 2 spsk. smeltet smør
  • ¼ l piskefløde
  • 100 gram neutral flødeost
  • 2 spsk. flormelis
  • 1-1½ spsk. vaniljeekstrakt – efter smag


Sådan gør du

  • Knus 8 Oreos med en kødhammer, kagerulle eller lignende – gør det i en pose beregnet til madvarer, da det ellers vil springe rundt i hele køkkenet.
  • Bland de knuste Oreos med det smeltede smør, så det får en ensartet konsistens, nærmest som grus.
  • Fordel massen i bunden af en lille springform eller en sandkageform på ca. 1 liter.
  • Pisk fløden.
  • Bland ost, flormelis og vaniljeekstrakt sammen, og rør flødeskummet i.
  • Skær 2 Oreos i små stykker, og bland dem i ostecremen.
  • Fordel ostecremen på Oreo-bunden.
  • Skær de sidste 4 Oreos i kvarter, og pynt Oreo cheesecaken med stykkerne.
  • Sæt Oreo cheesecaken tildækket i køleskabet i et par timer – gerne mere.
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Cheesecake stammer fra USA. Kagen holdt sit indtog i Danmark i 80’erne, da Karolines Køkken barslede med opskrifter med de nye mejeriprodukter, som kvark, flødeost og hytteost. Den invaderede landet under navnet ostelagkage eller bare ostekage. I dag er den nok l højere grad kendt under det amerikanske navn. Altså cheesecake.

Første gang jeg hørte – eller så – cheesecake, var jeg noget skeptisk. Jeg kan godt lide ost, men sammen med kage, det syntes jeg måske var lige i overkanten. Men nu er der jo ikke tale om skæreost. Og mange, som ikke kunne drømme om at røre en ostemad, spiser gladelig cheesecake.

Hvad er cheesecake

En cheesecake er en kage baseret på flødeost. Den findes i mange varianter – nogen med husblas, andre ikke. Nogle bagt, andre ikke. En cheesecake har som regel en fast bund, en lækker ostecreme ovenpå og er herefter toppet med frugt i en eller anden form (frisk, syltet, kogt), chokolade eller flødeskum. Eller en kombination.

cheesecake

Oreo cheesecaken kan spises som dessert eller som kage til eftermiddagskaffen.

Kan man fryse cheesecaken?

Du kan også i stedet for at sætte den i køleskabet, komme kagen i fryseren. Så går det også hurtigere med at få den til at blive fast og stiv. Evt. kan du servere den let frossen som en icecheesecake.

Du kan også lade den blive i fryseren og servere den en anden dag. Lad den tø op i køleskabet.

Hvor længe kan cheesecaken holde sig

I fryseren vil den kunne holde sig i et par måneder, uden at smagen forringes. I køleskabet skal du nok ikke regne med, at den kan holde sig længere end en åben karton piskefløde, og det er ca. 2-3 dage. Men mon ikke den er væk inden da.

I modsætning til en svampet chokoladekage, så kan en cheesecake sagtens klare en god omgang vin. Her anbefaler vi at prøve med en muscatbaseret dessertvin eller en anden lys dessertvin.

God fornøjelse og velbekomme!

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce