Oreo cheesecake opskrift
Ingredienser
- 1 rulle Oreos – 14 stk.
- 2 spsk. smeltet smør
- ¼ l piskefløde
- 100 gram neutral flødeost
- 2 spsk. flormelis
- 1-1½ spsk. vaniljeekstrakt – efter smag
Sådan gør du
- Knus 8 Oreos med en kødhammer, kagerulle eller lignende – gør det i en pose beregnet til madvarer, da det ellers vil springe rundt i hele køkkenet.
- Bland de knuste Oreos med det smeltede smør, så det får en ensartet konsistens, nærmest som grus.
- Fordel massen i bunden af en lille springform eller en sandkageform på ca. 1 liter.
- Pisk fløden.
- Bland ost, flormelis og vaniljeekstrakt sammen, og rør flødeskummet i.
- Skær 2 Oreos i små stykker, og bland dem i ostecremen.
- Fordel ostecremen på Oreo-bunden.
- Skær de sidste 4 Oreos i kvarter, og pynt Oreo cheesecaken med stykkerne.
- Sæt Oreo cheesecaken tildækket i køleskabet i et par timer – gerne mere.
Cheesecake stammer fra USA. Kagen holdt sit indtog i Danmark i 80’erne, da Karolines Køkken barslede med opskrifter med de nye mejeriprodukter, som kvark, flødeost og hytteost. Den invaderede landet under navnet ostelagkage eller bare ostekage. I dag er den nok l højere grad kendt under det amerikanske navn. Altså cheesecake.
Første gang jeg hørte – eller så – cheesecake, var jeg noget skeptisk. Jeg kan godt lide ost, men sammen med kage, det syntes jeg måske var lige i overkanten. Men nu er der jo ikke tale om skæreost. Og mange, som ikke kunne drømme om at røre en ostemad, spiser gladelig cheesecake.
Hvad er cheesecake
En cheesecake er en kage baseret på flødeost. Den findes i mange varianter – nogen med husblas, andre ikke. Nogle bagt, andre ikke. En cheesecake har som regel en fast bund, en lækker ostecreme ovenpå og er herefter toppet med frugt i en eller anden form (frisk, syltet, kogt), chokolade eller flødeskum. Eller en kombination.
Oreo cheesecaken kan spises som dessert eller som kage til eftermiddagskaffen.
Kan man fryse cheesecaken?
Du kan også i stedet for at sætte den i køleskabet, komme kagen i fryseren. Så går det også hurtigere med at få den til at blive fast og stiv. Evt. kan du servere den let frossen som en icecheesecake.
Du kan også lade den blive i fryseren og servere den en anden dag. Lad den tø op i køleskabet.
Hvor længe kan cheesecaken holde sig
I fryseren vil den kunne holde sig i et par måneder, uden at smagen forringes. I køleskabet skal du nok ikke regne med, at den kan holde sig længere end en åben karton piskefløde, og det er ca. 2-3 dage. Men mon ikke den er væk inden da.
I modsætning til en svampet chokoladekage, så kan en cheesecake sagtens klare en god omgang vin. Her anbefaler vi at prøve med en muscatbaseret dessertvin eller en anden lys dessertvin.
God fornøjelse og velbekomme!