Kylling i karry

Kylling i karry er blevet en rigtig populær ret herhjemme, og så kan det laves forholdsvist hurtigt og nemt.

Du kan selv lave din egen karry – og det er ikke svært når først du har ingredienserne fremme – men du kan selvfølgelig også købe en rigtig god karry i en styrke du synes om. Der er nemlig rigtig meget forskel på karry.

kylling i karry

Kylling i karry

Samlet tid: 50 minutter
Antal: 4 personer
Kalorier: 2674kcal
Forfatter: Beate Grandahl

Ingredienser



Sådan gør du

  • Kog risene efter anvisningen på posen.
  • Pil løgene, og skær dem i tern.
  • Pil hvidløgene, og hak dem fint.
  • Hak også chilipeberen – det er valgfrit om du fjerner kernerne eller ej.
  • Skær kødet i tern.
  • Kom lidt olie i en lille wok eller på en dyb pande.
  • Svits løgene et minuts tid.
  • Tilsæt kylling, og steg i fem minutters tid.
  • Tilsæt hvidløg og chili, og steg til det er gyldent. Det tager et par minutter eller tre.
  • Tilsæt karry, og vend det godt rundt.
  • Tilsæt til sidst tomatpuré og fløde. Steg det hele til kyllingen er gennemstegt.
  • Smag til, og servér med de kogte ris og evt. lidt frisk grønt, f.eks. koriander.

Noter

Bryder du dig ikke om alt for stærk mad, eller er der små børn der skal spise med, kan du justere styrken ved at komme færre hvidløg, mindre chili og selvfølgelig mindre karry i.

Nutrition

Kalorier: 2674kcal | Kulhydrat: 313g | Protein: 201g | Fedt: 61g | Mættet fedt: 28g | Kolesterol: 649mg | Natrium: 1000mg | Kalium: 4048mg | Fiber: 12g | Sukker: 15g | Vitamin C: 179mg | Calcium: 266mg | Jern: 7mg
Har du prøvet opskriften Fortæl os om resultatet

Bonus – Hjemmelavet karry

En god, hjemmelavet karry kan laves på følgende måde:

Ingredienser til hjemmelavet karry

  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 6 hele nelliker
  • Frøene fra 4 kardemommekapsler
  • 2½ cm kanelstang

Sådan laver du karry

Rist alle ingredienser samtidig på en tør pande ved middelvarme indtil de begynder at dufte. Knus dem herefter i en morter, i en kaffekværn eller i en minihakker. Voila! Hæld karryen på glas, og opbevar den mørkt, tørt og køligt.

En anden god opskrift på kylling i karry

Hvis du vil prøve en lidt anden variant af kylling i karry, så tag et kig her hos Romanovich.

Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

3 reaktioner

    1. Hej Ejner
      Tusind tak for de søde ord 🙂 Det værdsætter vi rigtig meget!
      Mvh
      Laust og resten af det lille team bag hurtigmums

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter

Cookie indstillinger
Annonce