Kylling i karry

Kylling i karry er blevet en rigtig populær ret herhjemme, og så kan det laves forholdsvist hurtigt og nemt.

Du kan selv lave din egen karry – og det er ikke svært når først du har ingredienserne fremme – men du kan selvfølgelig også købe en rigtig god karry i en styrke du synes om. Der er nemlig rigtig meget forskel på karry.

kylling i karry

Kylling i karry

4.80 fra 5 stemmer
Samlet tid: 50 minutter
Servings: 4 personer
Calories: 2674kcal

Ingredients

Instructions

  • Kog risene efter anvisningen på posen.
  • Pil løgene, og skær dem i tern.
  • Pil hvidløgene, og hak dem fint.
  • Hak også chilipeberen – det er valgfrit om du fjerner kernerne eller ej.
  • Skær kødet i tern.
  • Kom lidt olie i en lille wok eller på en dyb pande.
  • Svits løgene et minuts tid.
  • Tilsæt kylling, og steg i fem minutters tid.
  • Tilsæt hvidløg og chili, og steg til det er gyldent. Det tager et par minutter eller tre.
  • Tilsæt karry, og vend det godt rundt.
  • Tilsæt til sidst tomatpuré og fløde. Steg det hele til kyllingen er gennemstegt.
  • Smag til, og servér med de kogte ris og evt. lidt frisk grønt, f.eks. koriander.

Notes

Bryder du dig ikke om alt for stærk mad, eller er der små børn der skal spise med, kan du justere styrken ved at komme færre hvidløg, mindre chili og selvfølgelig mindre karry i.

Nutrition

Kalorier: 2674kcal | Kulhydrat: 313g | Protein: 201g | Fedt: 61g | Mættet fedt: 28g | Kolesterol: 649mg | Natrium: 1000mg | Kalium: 4048mg | Fiber: 12g | Sukker: 15g | Vitamin C: 179mg | Calcium: 266mg | Jern: 7mg

Bonus – Hjemmelavet karry

En god, hjemmelavet karry kan laves på følgende måde:

Ingredienser til hjemmelavet karry

  • 1 tsk. gurkemeje
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • 6 hele nelliker
  • Frøene fra 4 kardemommekapsler
  • 2½ cm kanelstang

Sådan laver du karry

Rist alle ingredienser samtidig på en tør pande ved middelvarme indtil de begynder at dufte. Knus dem herefter i en morter, i en kaffekværn eller i en minihakker. Voila! Hæld karryen på glas, og opbevar den mørkt, tørt og køligt.

Gør din kylling i karry til en ny favorit

Kylling i karry er en sand hverdagsklassiker, der både er nem at lave og fuld af skøn smag. Den cremede sauce og de varme krydderier giver retten en dejlig dybde, og den kan let tilpasses din egen smag – prøv for eksempel at justere styrken på karryen eller tilføje friske grøntsager for mere fylde.

Hvis du vil give retten et ekstra twist, kan du eksperimentere med kokosmælk for en mere eksotisk smag eller tilføje lidt frisk ingefær og lime for et friskt pift. Kylling i karry smager også fantastisk dagen efter, så lav gerne en stor portion og glæd dig til en nem og lækker restemiddag.

Vil du prøve flere nemme og velsmagende hverdagsretter? Så kig på vores andre opskrifter, hvor du finder inspiration til alt fra klassiske simreretter til hurtige måltider på 30 minutter.

God fornøjelse i køkkenet – og velbekomme! 🍛✨

En anden god opskrift på kylling i karry

Hvis du vil prøve en lidt anden variant af kylling i karry, så tag et kig her hos Romanovich.

Sidst opdateret: 1. marts 2025
Picture of Beate Grandahl

Beate Grandahl

Beate Grandahl, uddannet kostvejleder, ihærdig forkæmper for at stoppe madspild og vild med at kaste sig over nye opskrifter i køkkenet.

3 Responses

    1. Hej Ejner
      Tusind tak for de søde ord 🙂 Det værdsætter vi rigtig meget!
      Mvh
      Laust og resten af det lille team bag hurtigmums

4.80 from 5 votes (5 ratings without comment)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Se også disse opskrifter