Kylling i karry er blevet en rigtig populær ret herhjemme, og så kan det laves forholdsvist hurtigt og nemt.
Du kan selv lave din egen karry – og det er ikke svært når først du har ingredienserne fremme – men du kan selvfølgelig også købe en rigtig god karry i en styrke du synes om. Der er nemlig rigtig meget forskel på karry.
Kylling i karry
4.75 fra 4 stemmer
Samlet tid: 50 minutter minutter
(skærm slukker ikke)
Antal: 4 personer
Kalorier: 2674kcal
Forfatter: Beate Grandahl
Ingredienser
- 3½ dl jasminris
- 2 løg
- 4 fed hvidløg
- 1 rød chilipeber
- 800 g kyllingebrystkød
- Olivenolie til stegning
- 2½ tsk. karry
- 2 tsk. tomatpuré
- 1 dl fløde
- Salt
Sådan gør du
- Kog risene efter anvisningen på posen.
- Pil løgene, og skær dem i tern.
- Pil hvidløgene, og hak dem fint.
- Hak også chilipeberen – det er valgfrit om du fjerner kernerne eller ej.
- Skær kødet i tern.
- Kom lidt olie i en lille wok eller på en dyb pande.
- Svits løgene et minuts tid.
- Tilsæt kylling, og steg i fem minutters tid.
- Tilsæt hvidløg og chili, og steg til det er gyldent. Det tager et par minutter eller tre.
- Tilsæt karry, og vend det godt rundt.
- Tilsæt til sidst tomatpuré og fløde. Steg det hele til kyllingen er gennemstegt.
- Smag til, og servér med de kogte ris og evt. lidt frisk grønt, f.eks. koriander.
Noter
Bryder du dig ikke om alt for stærk mad, eller er der små børn der skal spise med, kan du justere styrken ved at komme færre hvidløg, mindre chili og selvfølgelig mindre karry i.
Nutrition
Kalorier: 2674kcal | Kulhydrat: 313g | Protein: 201g | Fedt: 61g | Mættet fedt: 28g | Kolesterol: 649mg | Natrium: 1000mg | Kalium: 4048mg | Fiber: 12g | Sukker: 15g | Vitamin C: 179mg | Calcium: 266mg | Jern: 7mg
Bonus – Hjemmelavet karry
En god, hjemmelavet karry kan laves på følgende måde:
Ingredienser til hjemmelavet karry
- 1 tsk. gurkemeje
- 2 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- 6 hele nelliker
- Frøene fra 4 kardemommekapsler
- 2½ cm kanelstang
Sådan laver du karry
Rist alle ingredienser samtidig på en tør pande ved middelvarme indtil de begynder at dufte. Knus dem herefter i en morter, i en kaffekværn eller i en minihakker. Voila! Hæld karryen på glas, og opbevar den mørkt, tørt og køligt.
En anden god opskrift på kylling i karry
Hvis du vil prøve en lidt anden variant af kylling i karry, så tag et kig her hos Romanovich.
3 Responses
Super med inspiration og lækre opskrifter ?
Rigtig gode opskrifter jeg bruger næster hverdag herfra til Madlavning
Hej Ejner
Tusind tak for de søde ord 🙂 Det værdsætter vi rigtig meget!
Mvh
Laust og resten af det lille team bag hurtigmums